Το ETHEREUM 2.0 εγκαινιάζεται. Τι σημαίνει αυτό;

Στην ουσία, δεν υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες, κατά τη Φάση 0 της proof-of-stake εποχής του δικτύου του Ethereum. Συνοπτικά:

  • Η beacon chain του Ethereum 2.0 πήρε σάρκα και οστά, σύμφωνα με τον πλέον πρόσφατο προγραμματισμό, το μεσημέρι, ώρα UTC της 1ης Δεκεμβρίου.
  • Οι κάτοχοι του ETH δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα με τα κρυπτονομίσματά τους.
  • Το δίκτυο Eth2 δεν θα είναι πλήρως λειτουργικό έως ότου ξεκινήσουν οι περαιτέρω προγραμματισμένες αναβαθμίσεις.

Εάν το 2020 δίνει την αίσθηση ότι έχει τραβήξει πάρα πολύ καιρό, τότε η πορεία προς στο Ethereum 2.0 δίνει την αίσθηση ότι τράβηξε μια ολόκληρη ζωή. Όμως, την 1η Δεκεμβρίου, η πολυαναμενόμενη proof-of-stake chain, αλήθεια ξεκίνησε…

Η beacon chain του Ethereum 2.0 κυκλοφόρησε ζωντανά την Τρίτη το μεσημέρι, ώρα UTC, αφού οι κάτοχοι ETH συνεισέφεραν αρκετά ETH, πάνω από 867.000 ETH μέχρι τώρα, πολύ πάνω από τα απαιτούμενα 524.288, για να ξεκινήσει η νέα φάση του δικτύου.

Είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά αν αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε, μην ανησυχείτε: «Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, με κανένα ETH που κετεχετε ήδη», δήλωσε το Ίδρυμα Ethereum σε ανακοίνωση του.

Αυτό ισχύει για διάφορους λόγους, ο σημαντικότερος των οποίων είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι να υλοποιηθούν οι περαιτέρω αναβαθμίσεις, το Ethereum 2.0 δεν έχει να κάνει πολλά από την άποψη του χρήστη.

Όπως το θέτει ο εύχρηστος οδηγός του Ιδρύματος: «Δεν θα είναι σαν το σημερινό Ethereum mainnet. Δεν θα μπορεί να χειριστεί λογαριασμούς ή έξυπνα συμβόλαια.»
Αντ’ αυτού, η λεγόμενη Φάση 0, εισάγει την proof of stake λειτουργία, στην οποία οι κάτοχοι ETH κλειδώνουν τα κρυπτονομίσματά τους, με αντάλλαγμα να κερδίζουν ένα μέρος των ανταμοιβών ανά μπλοκ.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία των shard chains, ιδανικά μέσα στο 2021, οι οποίες θεωρητικά επιτρέπουν στο blockchain να χειρίζεται πολύ περισσότερες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο από το σημερινό Ethereum της proof-of-work λειτουργίας, το οποίο συχνά παλεύει να ανταπεξέλθει στη συμφόρηση κυκλοφορίας του δικτύου.

Το 2021 ή το 2022, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί η Φάση 1.5, οπότε τα Eth1 και Eth2 θα συγκλίνουν και το νέο blockchain θα πρέπει να καταστεί ευρέως χρησιμοποιήσιμο.

Στο μεταξύ, τα μέλη της κοινότητας του Ethereum που θέλουν να συνεισφέρουν περισσότερο, δεν μπορούν απλά μόνο να κάνουν stake τα ETH τους στο νεοσύστατο δίκτυο, αλλά επίσης να εκτελούν έναν client και να κερδίζουν ανταμοιβές, δοκιμάζοντας κάθε αναβάθμιση πριν ξεκινήσει.

Η γενική θέση όμως παραμένει στο ότι, όποιος κάνει stake τα ETH του για την έναρξη της Φάσης 0, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα, παρά να περιμένει. Αυτά τα Ether θα είναι μαζί μας για αρκετό καιρό ακόμα.

Αλλά αν έχετε τα ETH σας σε ένα ανταλλακτήριο; Αρκετά σημαντικά ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και Huobi, ανακοίνωσαν πρόσφατα την υποστήριξη τους στο Ethereum 2.0

Σε σχετικό της tweet η Coinbase ανακοίνωσε: @coinbase : Την 1η Δεκεμβρίου, το Ethereum Beacon Chain θα ξεκινήσει, ξεκινώντας μια πολυετή αναβάθμιση προς το Ethereum 2.0 (ETH2). Η Coinbase σκοπεύει να υποστηρίξει πλήρως το ETH2 μέσω του staking και της διαπραγμάτευσης.

«Οι πελάτες της Coinbase θα μπορούν να μετατρέπουν το ETH στους λογαριασμούς τους στο Coinbase σε ETH2 και να κερδίζουν ανταμοιβές από το staking», έγραψε ο Surojit Chatterjee, στέλεχος του ανταλλακτηρίου στις 30 Νοεμβρίου. Το Coinbase σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία αυτή το 2021.

Ο Jamie Pitts, μέλος της Αδελφότητας των Ethereum Magicians, που διευκόλυνε τις συζητήσεις μεταξύ των προγραμματιστών του Eth2 και της ευρύτερης κοινότητας του Ethereum, δήλωσε, ωστόσο: «Αυτό είναι ένα προϊόν IOU που δημιουργείται από το ανταλλακτήριο και όχι ένα εγγενώς εμπορεύσιμο περιουσιακό στοιχείο

Δεδομένου ότι απέχουμε ακόμα αρκετές αναβαθμίσεις από το σημερινό ETH που εκτελείται στο blockchain μέχρι το Ethereum 2.0, πιστεύει ότι η Coinbase θα μπορούσε να προχωρήσει από μόνη της σε πρωτοβουλίες για ανάπτυξη επενδυτικών προϊόντων. Σε τελική ανάλυση, οι λεπτομέρειες της εφαρμογής συζητούνται ακόμη.

Ωστόσο, κινήσεις σαν αυτή μαρτυρούν ένα αίσθημα αισιοδοξίας εκ μέρους του ανταλλακτηρίου για το μέλλον του Ethereum.

πηγή: Jeff Benson – 1/12/2020 – https://decrypt.co/49992/ethereum-2-0-launches-tomorrow-heres-what-to-expect


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

E64.GR - Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  
REGALO - Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης  
https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ - Ιατρός, Καρδιολόγος
Δασκαλογιάννη 1 Α, Σητεία,  Κρήτη
Τηλ. 28430 28750,  Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.