Το Bitcoin πάει Wall Street: ο S&P Dow Jones, ξεκινάει κρύπτο-δείκτες το 2021

Με την τελευταία αυτή μεγάλη κίνηση της παραδοσιακής χρηματοοικονομικής αγοράς για την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων, 550 νομίσματα θα εμφανίζονται στα νέα ευρετήρια από το επόμενο έτος.

Η S&P Dow Jones Indices, μια κοινοπραξία μεταξύ της S&P Global, του ομίλου CME και της News Corp, θα κάνει ντεμπούτο στους δείκτες κρυπτονομισμάτων το 2021, όπως επιβεβαίωσε σε δελτίο τύπου την Πέμπτη. Η S&P DJI περιγράφει το Bitcoin (BTC) και τα altcoins ως «αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

To Bitcoin και τα altcoins συναντώνται με τον χρηματοοικονομικό κόσμο της Wall Street

Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τη Lukka, έναν πάροχο δεδομένων blockchain από τις ΗΠΑ, για να ξεκινήσει τον κατάλογο, ο οποίος θα καλύπτει, σύμφωνα με πηγές, 550 κρυπτονομίσματα.
«Με τα ψηφιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα να γίνονται μια ταχέως αναδυόμενη τάξη περιουσιακών στοιχείων, είναι η κατάλληλη στιγμή για ανεξάρτητα, αξιόπιστα και φιλικά προς το χρήστη σημεία αναφοράς«, δήλωσε ο Peter Roffman, επικεφαλής καινοτομίας και στρατηγικής παγκοσμίως της S&P DJI.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Lukka, η οποία ήταν στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών σχετικά με τα δεδομένα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, για την προώθηση περισσότερης διαφάνειας σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα.”


Η κίνηση σηματοδοτεί την τελευταία δέσμευση της Wall Street να αγκαλιάσει το Bitcoin και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον από την πλευρά των θεσμικών επενδυτών.
«Η συνεργασία μας με την S&P DJI είναι ένα ακόμη ορόσημο που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων και των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο Robert Materazzi, CEO της Lukka.

“Σε έναν κλάδο που παρουσιάζει ταχεία ωρίμανση, είναι πρωταρχικής σημασίας η ανάπτυξη θεσμικών προτύπων όταν συνεργαζόμαστε με αξιοσέβαστες εταιρείες, όπως η S&P DJI. Η Lukka είναι ενθουσιασμένη που συμβάλλει στην προώθηση της συνεχούς καινοτομίας σε συνεργασία με την S&P DJI.”


Η ανακοίνωση δεν ανέφερε ποια συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο ή τη μεθοδολογία με βάση την οποία θα γίνει η επιλογή τους, εάν δεν βασίζεται στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.
Η κίνηση έρχεται καθώς το Bitcoin βαδίζει προς το νέο υψηλό όλων των εποχών σε διάφορα ανταλλακτήρια και αποπειράται να υπερκεράσει την αντίσταση των 20.000$.

πηγή: WILLIAM SUBERG – 03/12/2020 – https://cointelegraph.com/news/bitcoin-arrives-on-wall-street-s-p-dow-jones-launching-crypto-indexes-in-2021


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

REGALO - Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης  
https://www.facebook.com/regalo.com.gr/
Snif.gr - Μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών
Μαρούσι - Αθήνα
http://www.snif.gr
https://www.facebook.com/snifgr/
https://twitter.com/snifgr
https://www.instagram.com/snifgr/

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP
Πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης
Αλαμάνας 25, Νέα Ιωνία, Αττική
https://fireshop.gr/
https://www.facebook.com/pyrasfaleia/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.