Bloomberg: Η ζήτηση θα ανεβάσει το Market Cap του Bitcoin σε 1Τ ως το 2022

Οι αναλυτές του Bloomberg λένε πως η ιστορία δείχνει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου προτού το Bitcoin φτάσει το ανώτατο όριο αγοράς του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο θα φέρει την τιμή του BTC στα 55.000 δολάρια. Υποστηρίζουν δε, ότι η παγκόσμια ζήτηση θα ενισχύει την αύξηση του κρυπτονομίσματος, όλο το επόμενο έτος, σε αυτό το επίπεδο έως το 2022.

Σύμφωνα με την έκδοση Bloomberg Crypto Outlook – Δεκέμβριος 2020, η τιμή του Bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται ως το 2021 με «μακροοικονομικούς, τεχνικούς και δείκτες ζήτησης έναντι προσφοράς, υποστηρίζοντας στόχο αντίστασης στην περιοχή των 50.000 δολαρίων, υπονοώντας περίπου ένα όριο αγοράς της τάξης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων».

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η τιμή του BTC θα είναι περίπου στα 40.000 δολάρια το 2021, αυξανόμενη στα περίπου 55.000 δολάρια το 2022, όταν το Bitcoin θα σπάσει αναπόφευκτα την αντίσταση των 50.000 δολαρίων. 

Οι αναλυτές του Bloomberg πιστεύουν ότι για το Bitcoin, το σημείο των 10.000 δολαρίων έχει πλέον μετατραπεί σε κρίσιμο επίπεδο υποστήριξης, ενώ από το 2017 λειτουργούσε ως επίπεδο αντίστασης. Η έκθεση υποστηρίζει ότι, εάν η αγορά βιώσει μια άλλη συντριβή όπως συνέβη τον Μάρτιο του 2020, τα 10.000 δολάρια θα είναι το πάτωμα του Bitcoin.

Ωρίμανση της αγοράς BTC

Οι αναλυτές του Bloomberg, με επικεφαλής τον Mike McGlone, πιστεύουν ότι το 2020 θα θεωρηθεί ως κλειδί για την εξέλιξη του Bitcoin, βοηθούμενο από τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες.

«Το Bitcoin σταθεροποιήθηκε το 2020, «αγκαλιάστηκε» από περισσότερα χαρτοφυλάκια επενδύσεων, σε όλο τον κόσμο, καθώς τώρα οι κάτοχοι του επεκτείνονται πέρα ​​από τους φανατικούς της τεχνολογίας και τους κερδοσκόπους, παρακινούμενοι από την απαράμιλλη ποσοτική χαλάρωση, την αύξηση του χρέους προς το ΑΕΠ και τη μείωση της προσφοράς.»

Από τον Δεκέμβριο του 2020, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ωρίμανση της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα μπορεί να δει την τιμή του Bitcoin να αρχίζει να εκτιμάται πιο αργά, αλλά η αυξανόμενη ζήτηση θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις και ότι το Bitcoin παραμένει σταθερά στο στάδιο κατάκτησης τιμών.

Η έκθεση αναφέρει:

«Τα μέτρα ζήτησης του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, φαίνεται να κερδίζουν ακόμη περισσότερο το 2021. Από την Υπηρεσία Νομισματικου Ελέγχου (OCC) που επιτρέπει στις τράπεζες να παρέχουν υπηρεσίες crypto ως το PayPal που δέχεται πληρωμές σε αυτό, ξεπερνιέται η αστάθεια του 2020 και ανοίγει ο δρόμος προς την γενική υιοθέτηση.»

55.000 δολάρια το Bitcon και 1 τρισεκατομμύριο Market Cap

Σύμφωνα με την έκθεση Bloomberg Intelligence, η ιστορία του Bitcoin υποδηλώνει ότι ένα ανώτατο όριο αγοράς στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2022 – έναντι περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 13 Νοεμβρίου φέτος- είναι εξαιρετικά δυνατό. 

Οι αναλυτές αναφέρουν την αυξανόμενη ζήτηση, την αυξανόμενη υιοθέτηση και το ενδιαφέρον έναντι της αυξανόμενης ανεπάρκειας του Bitcoin, ως λόγους για τους οποίους η τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος θα διατηρήσει την ανοδική της πορεία το 2021 και θα βρει αντίσταση γύρω στο επίπεδο των 50.000 δολαρίων.

Το γράφημα του Bloomberg απεικονίζει τη γραμμή παλινδρόμησης κεφαλαίου του Bitcoin από 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013, δείχνοντας ότι το πρώτο κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε τροχιά για ένα όριο αγοράς 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ως το 2022.

Σε αυτό το ανώτατο όριο, η τιμή του BTC θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 55.000 δολάρια, έναντι του τρέχοντος επιπέδου των περίπου 19.000 δολαρίων.

«Εάν δούμε τους ρυθμούς των ετών μετά τα halving, το 2013 και το 2017, και υπολογίσουμε την ωριμότητα περίπου στο ένα τέταρτο της προόδου του 2017, το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 40.000 δολάρια το 2021.»

Καθώς το 2020 πλησιάζει στο τέλος του, οι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι φαίνεται πως δεν υπάρχει κάτι για να σταματήσει την ανοδική πορεία του Bitcoin, ιδίως μετά τη διόρθωση της τιμής του. 

Ενώ μάλιστα προβλέπουν ότι το BTC θα κινηθεί πλαγίως για μερικούς μήνες, η προοπτική των 40.000 δολαρίων για το 2021, προϋποθέτει ότι αυτή η άνοδος δε θα σταματήσει σύντομα.

Πηγή:https://blockchain.news/news/bloomberg-analysts-bitcoin-demand-supports-$55000-btc-price-and-$1trillion-market-cap-by-2022.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

PHARMACY 128
Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο.
https://www.pharmacy128.gr/
LORD UNDERWEAR
Men, women, children underwear
https://www.lord.gr
POINTER
Hosting Experts - Domain Names
https://www.pointer.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.