Προσοχή στις διαφημίσεις για αυτόματες συναλλαγές BTC με μεγάλα κέρδη

Τεράστιες επενδύσεις σε διαφημιστικά κονδύλια στο Facebook και την Google: να πως έχουν πολλαπλασιαστεί οι διαφημίσεις του Bitcoin Revolution και άλλων παρόμοιων πλατφορμών, που υπόσχονται απίστευτα κέρδη σε επενδύσεις της τάξης των 250,00 ευρώ.

Μια δημοσιογραφική έρευνα για την οποία συνεργάστηκαν αρκετές εφημερίδες από διάφορες χώρες, αποκαλύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από τις διαφημίσεις που χρησιμοποιούν διάσημα πρόσωπα, για την προώθηση ενός αυτόματου λογισμικού συναλλαγών Bitcoin.
Ξέρετε, αυτό όπου εμφανίζεται ένα διάσημο άτομο που ισχυρίζεται ότι έχει γίνει πλούσιο χάρη στο Bitcoin. Οι διαφημίσεις μοιάζουν με άρθρα εφημερίδων ή με συνεντεύξεις των διασημοτήτων σε εκπομπές της τηλεόρασης, που προωθούν το bot για το οποίο το μόνο που χρειάζεται είναι να επενδύσετε 250 ευρώ για να κερδίσετε εκατομμύρια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περιττό να πούμε ότι οι συνεντεύξεις και τα άρθρα είναι κατασκευασμένα και ψεύτικα.

Στις διαφημίσεις που κυκλοφόρησαν στην Ιταλία, ένα από τα πιο διαβόητα θύματα ήταν ο επιχειρηματίας Flavio Briatore, στον οποίο είχε αποδοθεί η χρήση του Bitcoin Up. Η φαντασία εκείνων που δημιούργησαν αυτές τις διαφημίσεις δεν άφησε απ’ έξω ούτε τον Χάρι και την Μέγκαν, οι οποίοι, χωρίς τα κεφάλαια της Βασίλισσας, βρήκαν έναν άλλο τρόπο για να γίνουν πλούσιοι με το Bitcoin Evolution.!!

Εν ολίγοις, όλα είναι κατασκευασμένα για φαίνονται αληθινά, ειδικά για τους αφελείς ή τους λιγότερο έμπειρους στο χώρο των κρύπτο. Όσοι γνωρίζουν την ιστορία του Flavio Briatore γνωρίζουν ότι οφείλει την περιουσία του σε επιλογές που δεν σχετίζονται με το Bitcoin. Με τον ίδιο τρόπο που ο Χάρι και η Μέγκαν σίγουρα δεν χρειάζεται να ανταλλάσσουν αυτόματα Bitcoin για να ζήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μακριά από την Αυτού Μεγαλειότητα της Βασίλισσας.

Η έρευνα για το Bitcoin Revolution εμπλέκει Facebook και Google 

Σύμφωνα με την έρευνα που συντονίστηκε από τη σουηδική εφημερίδα DN ( ενώ από την Ιταλία συνέδραμε η καθημερινή εφημερίδα La Stampa, από τη Γαλλία η εφημερίδα Le Monde, από τη Μ. Βρετανία η The Guardian and το Buzzfeed, για να αναφέρουμε μερικές από τις συνεργαζόμενες εφημερίδες), αυτές οι διαφημίσεις έχουν διανεμηθεί σε τουλάχιστον 50 χώρες.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι πίσω από τις διαφημίσεις αυτών των πλατφορμών, υπάρχει μια εταιρεία που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο αυτή η εταιρεία μάρκετινγκ είχε επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση αυτών των διαφημίσεων στο Facebook, χρησιμοποιώντας το πρόσωπο διαφόρων διασημοτήτων. Από τους 17 διαφορετικούς τύπους διαφημιζόμενων πλατφορμών, οι 10 εντοπίστηκαν από διάφορες εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

Το Facebook, όπως αναφέρει η La Stampa, ανέφερε ότι έλαβε υπ’ όψη του το πρόβλημα πολύ σοβαρά, εμπλέκοντας τις Αρχές για την παρακολούθηση των διαφημιζόμενων. Αυτοί βέβαια ήταν αρκετά ικανοί ώστε να αποκρύψουν τον σύνδεσμο προορισμού των διαφημίσεών τους.

Ακόμη και η Google κατέληξε σε ένα συνονθύλευμα. Σύμφωνα με την έρευνα, η Big G ακύρωσε παρόμοιες διαφημίσεις αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αναγνωρίζοντας σε αυτές παραπλανητικό και δόλιο τύπο μάρκετινγκ.

Στην περίπτωση της Google, μια άλλη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο ήταν πίσω από τις διαφημίσεις. Η ίδια εταιρεία πραγματοποίησε επίσης εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω email.

Κατά τη γνώμη των εμπλεκόμενων εταιρειών, οι πραγματικοί κερδισμένοι είναι οι γίγαντες του διαδικτύου, εκείνοι που παίρνουν τα χρήματα για να διαφημίσουν αυτές τις αμφιβόλου χρησιμότητας πλατφόρμες.

Μια διευκρίνιση πρέπει να γίνει: Το Bitcoin δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την ιστορία.
Αυτές οι πλατφόρμες δεν αγοράζουν καθόλου Bitcoin. Δεν υπάρχει πορτοφόλι και ούτε λόγος για blockchain. Είναι απλά συστήματα που υπόσχονται να συγκεντρώσουν χρήματα (δολάρια ή ευρώ) με μηχανισμούς που είναι πολύ καλοί για να είναι αληθινοί.

Πριν από κάθε συναλλαγή, ειδικά με τα κρύπτο, ισχύουν μερικοί απλοί κανόνες:

  • Να γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια ενέργεια που περιέχει αρκετό ρίσκο.
  • Να είστε διπλά προσεκτικοί με εκείνους που υπόσχονται αστρονομικά κέρδη.
  • Ποτέ μην επενδύετε χρήματα που δεν αντέχετε να χάσετε, και τέλος
  • Not your keys, not your money – η επένδυσή σας είναι δική σας, μόνο αν κρατάτε εσείς και μόνο εσείς τα κλειδιά!

πηγή: Eleonora Spagnolo – 6/12/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/12/06/bitcoin-revolution-role-facebook-google/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLET

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 

BRAINWIRE – Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/
https://www.facebook.com/Brainwire.gr/
https://twitter.com/Brainwire_gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.