Crypto markets 2020: οι πρωταθλητές και οι μεγάλοι χαμένοι

Οι αγορές ψηφιακών νομισμάτων αναπτύχθηκαν σημαντικά σε αξία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, παρά τη ζοφερή παγκόσμια κατάσταση της οικονομίας και τις συνέπειες των μέτρων για την αναχαίτιση της κρίσης του Covid-19.
Οι τιμές του Bitcoin αιωρούνται σε περιοχές που είχαμε να δούμε από το 2017 και το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, από την άποψη του ανώτατου ορίου αγοράς, έχει κερδίσει ένα επιβλητικό 159% από τις 5 Ιανουαρίου 2020. Στην πραγματικότητα, πολλά κρυπτονομίσματα γνώρισαν θεαματικές αποδόσεις 12 μηνών.
Στο άρθρο που ακολουθεί, θα ρίξουμε μια ματιά στους κορυφαίους κερδισμένους και τους μεγαλύτερους χαμένους των crypto το 2020

Αυτή η χρονιά ήταν τρελή, για να μην πούμε κάτι περισσότερο, και ενώ πολλές οικονομίες σε όλο τον κόσμο τρέμουν, η οικονομία των κρυπτονομισμάτων ευδοκιμεί. Τα μέτρα των διαφόρων κρατών για τον Covid-19, τα οποία περιλαμβάνουν το κλείσιμο μεγάλων τμημάτων της παγκόσμιας οικονομίας και τον αποκλεισμό στο σπίτι υγιών πολιτών, προκάλεσε οικονομική καταστροφή σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού παγκοσμίως.

Επιπλέον, οι μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα και μια πληθώρα παραδοσιακών εμπορευμάτων έχασαν σημαντική αξία και στις 12 Μαρτίου 2020, σημειώθηκε ιστορικό χαμηλό σε όλα, συμπεριλαμβανομένων των αγορών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, οι αγορές κρυπτονομισμάτων επέδειξαν επιμονή και πολλά ψηφιακά στοιχεία έχουν ξεπεράσει σχεδόν κάθε παραδοσιακή επένδυση στον πλανήτη αυτό τουλάχιστον!
Σύμφωνα με στοιχεία από τα ιστορικά στιγμιότυπα του coinmarketcap.com, το bitcoin (BTC) διαπραγματευόταν προς 7,411$ στις 5 Ιανουαρίου 2020 και έκτοτε έχει κερδίσει ένα 159% μέχρι σήμερα.

Όχι, πείτε αλήθεια! πόσοι από σας χτυπάτε το κεφάλι σας τώρα!!


Στην πραγματικότητα, αν κάποιος μετρήσει το κατώτατο σημείο του κρυπτονομίσματος το 2020, που σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου, αλλιώς γνωστή ως «Μαύρη Πέμπτη» στα 3.600$ ανά μονάδα, το bitcoin (BTC) σήμερα, στα 19.200$ ανά BTC, έχει κερδίσει ένα κολοσσιαίο 433% από εκείνη την ημερομηνία.

Παρόλο που το BTC είναι η κορυφαία blockchain όσον αφορά την αποτίμηση της αγοράς, δεν ήταν το κρυπτονόμισμα με την υψηλότερη απόδοση τους τελευταίους 12 μήνες. Πολλά άλλα κορυφαία νομίσματα απέδωσαν πολύ καλύτερα από το BTC, παρόλο που αυτά τα συγκεκριμένα ψηφιακά νομίσματα δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τις υψηλές τιμές όλων των εποχών.


Για παράδειγμα, τα ιστορικά στιγμιότυπα από τις 5 Ιανουαρίου, δείχνουν ότι το ethereum (ETH) διαπραγματευόταν στα 136$ ανά νόμισμα. Σήμερα με τις τιμές ETH  να κυμαίνονται περίπου στα 595 $ ανά μονάδα, το νόμισμα έχει κερδίσει ένα 337% επί της αξίας του από τότε.


Το XRP  το έκανε καλύτερα και από το BTC: με ένα άλμα 12 μηνών από το 0,19 $ ανά νόμισμα στα 0,61 $, έδωσε στο XRP κέρδος 221%. Στις 5 Ιανουαρίου, το Chainlink (LINK) καταλάμβανε την 20η θέση σε κεφαλαιοποίηση στην αγορά και ανταλλασσόταν στα 1,81 $ ανά token. Σήμερα, το LINK με αύξηση της τάξης του 629%, με την τιμή του στα 13,20 $ ανά μονάδα έχει κατακτήσει την έβδομη μεγαλύτερη θέση στον πίνακα κατάταξης ως προς την κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Το Cardano (ADA) κατέχει την όγδοη θέση αυτή την εβδομάδα, όταν τότε κατείχε την 13η θέση κατά την πρώτη εβδομάδα του 2020. Στις 5 Ιανουαρίου, το ADA  διαπραγματεύτηκε στα 0,03 $ ανά νόμισμα και έκτοτε αυξήθηκε κατά 400%, στα 0,15 $ ανά νόμισμα.
Από τα δέκα κορυφαία νομίσματα ως προς την κεφαλαιοποίηση αγοράς νομισμάτων, τα BTCETH, LINK, XRP, και ADA παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα στο 2020.

Φυσικά, αρκετά λιγότερο γνωστά tokens, είδαν κάποια εξαιρετικά μεγάλα κέρδη το 2020, και μερικές δεκάδες ξεπέρασαν μερικούς από τους δέκα κορυφαίους παίκτες με μεγάλη επιτυχία. Για παράδειγμα, τα δεδομένα δείχνουν ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, το gamestars (GST) σημείωσε άνοδο άνω του 68,999%. Ακολουθώντας το gamestars, ορισμένα tokens όπως τα zap (ZAP 6,374%), auctus (AUC 5,489%), aave (AAVE 5,121%) και starchain (STC 3,674%), σημείωσαν απίστευτες αποδόσεις (βλ. παρένθεση).

Υπήρχαν επίσης ορισμένα νομίσματα που έχασαν πάνω από το 90% της αξίας τους το 2020 και ορισμένα άλλα άνω του 99%. Αυτό περιλαμβάνει νομίσματα όπως τα aleph.im (ALEPH 99,96%), kimchi.finance (KIMCHI 99,51%), orion protocol (ORN 98,98%) και covesting (COV 97,96%).

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα στοιχεία του δωδεκαμήνου, κορυφαία νομίσματα όπως το BTC, έχουν δει τα όρια της κεφαλαιοποίησης αγοράς να διογκώνονται από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2020.
Στις 5 Ιανουαρίου, η συνολική αποτίμηση της αγοράς bitcoin (BTC) ήταν 134 δισεκατομμύρια δολάρια και υπήρχαν μόνο 18,1 εκατομμύρια BTC κυκλοφορία. Σήμερα, το όριο της αγοράς BTC έχει αυξηθεί κατά 164% και τα κυκλοφορούντα νομίσματα έχουν αυξηθεί στα 18.564.743 BTC από τότε.
Η αποτίμηση του Ethereum (ETH) στις 5 Ιανουαρίου ήταν 14 δισεκατομμύρια δολάρια και κυκλοφορούσαν 109.157.039 ETH εκείνη την εποχή. Η αποτίμηση της αγοράς του ETH αυξήθηκε κατά 378% κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου και τα νομίσματα σε κυκλοφορία αυξήθηκαν κατά 4,19% στα 113.735.027 ETH.

πηγή:Jamie Redman – 07/12/2020 – https://news.bitcoin.com/2020s-crypto-performances-the-biggest-token-losers-and-this-years-top-performing-cryptocurrencies/?utm_source=OneSignalPush&utm_medium=notification&utm_campaign=PushNotifications


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLET

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

DOCTOR TECH – Υποστήριξη και επισκευές PC, Laptops, iphones, smartphones, ipad, tablets
Πρασακάκη 58, Πυλαία, Θεσσαλονίκη
https://www.doctor-tech.gr/
https://www.facebook.com/doctortech

Dos.gr – Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι, Αθήνα
https://www.dos.gr/#
https://www.facebook.com/dos.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.