Η DBS BANK στη Σιγκαπούρη ανοίγει κρύπτο ανταλλακτήριο

Η DBS Bank of Singapore ανακοίνωσε επίσημα το άνοιγμα ανταλλακτηρίου για τα ψηφιακά στοιχεία της, τοποθετώντας την έναρξη των συναλλαγών την επόμενη εβδομάδα.

Το DBS Digital Exchange ανήκει κατά 10% στο χρηματιστήριο SGX της Σιγκαπούρης. Θα παρέχει επίσης tokenization σε κινητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και φύλαξη τραπεζικού επιπέδου για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Το νέο ανταλλακτήριο θα εξυπηρετεί τις συναλλαγές spot από νομίσματα fiat σε κρυπτονομίσματα και το αντίστροφο, δήλωσε τη Τετάρτη ο Piyush Gupta, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου DBS.

Τέσσερα νομίσματα fiat (SGD, USD, HKD, JPY) θα είναι διαπραγματεύσιμα έναντι τεσσάρων από τα πιο καθιερωμένα κρυπτονομίσματα που καλύπτουν το 70-80% της αγοράς, δηλαδή bitcoin, ether, bitcoin cash και XRP, πρόσθεσε ο Gupta.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ήδη από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Gupta. «Οι προσφορές token ασφαλείας μπορεί να πάρει έναν ή δύο μήνες για να ξεκινήσουν, αλλά γενικά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.»

Η λειτουργία προσφορών για security token του ανταλλακτηρίου θα περιλαμβάνει μια ρυθμιζόμενη πλατφόρμα για την έκδοση και εμπορία ψηφιακών token που θα υποστηρίζονται από χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές σε μη εισηγμένες εταιρείες, ομόλογα και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

«Μπορείτε να μετατρέψετε σε token οτιδήποτε, μπορείτε να μετατρέψετε σε token έναν πίνακα… Αλλά προς το παρόν θα επικεντρωθούμε στα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.» είπε ο Gupta.

Το τρίτο μέρος των υπηρεσιών που θα προσφέρονται είναι η φύλαξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων των πελατών, η οποία λέγεται ότι είναι τραπεζικού επιπέδου. Αυτό θα γίνεται σε χώρο με κενό αέρος και πορτοφόλια ψυχρής αποθήκευσης που θα αξιοποιεί όλη την υπάρχουσα τεχνολογία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που διαθέτει η τράπεζα, σύμφωνα με τον CEO.

Είναι ενδιαφέρον ότι το ελβετικό ψηφιακό ανταλλακτήριο SDX δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα δημιουργήσει επίσης ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στη Σιγκαπούρη σε συνεργασία με την SBI Holdings της Ιαπωνίας, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2022.
Το ανταλλακτήριο της DBS θα είναι ανοιχτό μόνο σε θεσμικούς πελάτες και διαπιστευμένους επενδυτές, δήλωσε ο Gupta.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εφαρμόζουμε τα δυνατά μας σημεία σε υποδομές αγοράς και στη διαχείριση κινδύνων, σε αυτό το εγχείρημα», δήλωσε ο Loh Boon Chye, Διευθύνων Σύμβουλος της SGX.
«Υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για να φέρουμε την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματικότητα στον παγκόσμιο χώρο των ψηφιακών στοιχείων. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την DBS για την προώθηση της θέσης της Σιγκαπούρης ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου πολυποίκιλων περιουσιακών στοιχείων. «

πηγή: Ian Allison – 10/12/2020 – https://www.coindesk.com/dbs-banks-digital-exchange-to-begin-trading-crypto-next-week


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

DOCTOR TECH – Υποστήριξη και επισκευές PC, Laptops, iphones, smartphones, ipad, tablets
Πρασακάκη 58, Πυλαία – Θεσσαλονίκη
https://www.doctor-tech.gr/
https://www.facebook.com/doctortech

EXTRA VAGANT - The only hair saloon espresso bar in town 
Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία
Tηλ. 210 8076985
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.