Ο guru των δεδομένων της κρύπτο οικονομίας, αποκαλύπτει

Πολύ συχνά στα άρθρα που δημοσιεύουμε, ειδικά σε εκείνα που αναφέρονται σε μετρήσεις και δείκτες της αγοράς κρυπτονομισμάτων, συναντάμε κάτω από διαγράμματα και πίνακες, τη φράση «πηγή:Glassnode».
Στο σημερινό άρθρο θα γνωρίσουμε την πηγή της on-chain πληροφόρησης μας και κυρίως τον ιθύνοντα νου πίσω από τον φορέα. Ο συνιδρυτής και σημερινός CTO της Glassnode, ο Rafael Schultze-Kraft μεταπήδησε από τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου, στα βαθιά της blockchain του Bitcoin.

Η Glassnode είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες on-chain δεδομένων στο οικοσύστημα του Bitcoin, μετατρέποντας τα δεδομένα blockchain σε 250 μετρήσεις πληροφοριών παρέχοντας τη δυνατότητα για λήψη αποφάσεων και δράσης για τους πελάτες της. Αυτά τα δεδομένα καλύπτουν τα πάντα: από τις εισροές και εκροές των ανταλλακτηρίων έως τη δραστηριότητα των φαλαινών του Bitcoin.

Χρειάζεται εγκεφαλική ενέργεια για να νικήσεις σ’ αυτό το παιχνίδι. Εικόνα: Rafael Schultze-Kraft.

Αλλά το 2012, ο συνιδρυτής και σημερινός CTO της Glassnode, ο Rafael Schultze-Kraft, δεν είχε καν ακούσει για το Bitcoin. Ως εκκολαπτόμενος νευροεπιστήμονας, ήταν απασχολημένος με τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε υπολογιστές.
Σε ένα πείραμα που πραγματοποιούσε τότε, σε ένα βιντεοπαιχνίδι, κάθε φορά που ένας συμμετέχων σκεφτόταν να σηκώσει το αριστερό ή το δεξί του χέρι, θα μετακινούσε έναν «πεινασμένο Cowboy», με μοναδικό σκοπό να τρώει φρούτα.
Η λήψη εγκεφαλικών κυμάτων και η μετατροπή τους σε απλές εντολές είναι δύσκολη. Ο εγκέφαλος είναι τόσο περίπλοκος που χρειάζεται ισχυρές μαθηματικές δεξιότητες για να τον ερμηνεύσει κανείς.
Παρά την αυξανόμενη ικανότητά του, ωστόσο, ο Schultze-Kraft απογοητεύτηκε με το πόσο λίγα μαθαίνουμε για τον εγκέφαλο.

Εξι χρόνια αργότερα, δεν μελετούσε πλέον τον εγκέφαλο. Αντ’ αυτού επικεντρώθηκε στο Bitcoin και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

«Η blockchain του Bitcoin είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί. Ο σχεδιασμός της είναι όμορφος, είναι απλός», δήλωσε ο Schultze-Kraft στο Decrypt, προσθέτοντας: «Ο εγκέφαλος είναι ένας εξ ολοκλήρου άλλος γαλαξίας, εάν κάποτε φτάσουμε εκεί. Μπορούμε να αντιληφθούμε μέρη του εγκεφάλου, αλλά όχι να έχουμε σφαιρική άποψη.»

Ενώ το Bitcoin και ο εγκέφαλος μπορεί να μοιάζουν δύο ξεχωριστά πράγματα, η προσπάθεια κατανόησής τους έχει την ίδια βασική μεθοδολογία. «Εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα, πρόκειται για καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας, είτε πρόκειται για τη blockchain, για μια εταιρεία ή για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Χρησιμοποιείτε δεδομένα για να το κατανοήσετε, να εξαγάγετε την αξία, να εξαγάγετε πληροφορίες. αυτά είναι πράγματα που κάνω σήμερα και είναι ισοδύναμα με αυτά που έκανα τότε», είπε.

Δημιουργώντας τη Glassnode

Γεννημένος στην Κολομβία, ο Schultze-Kraft άκουσε για πρώτη φορά για το Bitcoin το 2013, αλλά δεν κατάφερε να το παρακολουθήσει. Το 2016, ζούσε στο Βερολίνο, αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες και ένας πρώην συνάδελφός του τον κατεύθυνε προς το Bitcoin και το Ethereum.
Εκείνο το έτος, συνάντησε ορισμένους Ελβετούς επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ενώ εργαζόταν ως επιστήμονας δεδομένων και συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να εφαρμόσει τις τεχνικές της επιστημονικής του ειδικότητας, στη blockchain.

Χαρακτηριστικό tweet της Glassnode:
Τον Νοέμβριο, συνολικά 126 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ διακινήθηκαν στη blockchain του #Bitcoin. Αυτό ισοδυναμεί με συνολικό όγκο 7,7 εκατομμυρίων $BTC που άλλαξαν χέρια τον προηγούμενο μήνα.
Διάγραμμα: http://studio.glassnode.com/metrics?a=BTC&c=usd&m=transactions.TransfersVolumeEntityAdjustedSum

Ξεκίνησε τη Glassnode τον Απρίλιο του 2018 μαζί με δύο άλλους συνιδρυτές. Η αρχική ιδέα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στο τοπίο των κρυπτονομισμάτων, να καταγράψουμε δεδομένα από το γενικό αίσθημα στο Twitter, να ελέγξουμε τα τελευταία άρθρα ειδήσεων και να συνδέσουμε σε όλα τα ανταλλακτήρια. Αλλά η ομάδα αποφάσισε γρήγορα μια πιο στενή εστίαση: θα μελετούσαν την ίδια τη blockchain.

Ο Schultze-Kraft εξηγεί ότι υπάρχουν δύο κύριες προκλήσεις με τη μελέτη και επεξεργασία των δεδομένων blockchain.
Πρώτον, είναι πολύ ακριβό όσον αφορά τη δημιουργία υποδομής, την εκτέλεση κόμβων και τη λήψη όλων των δεδομένων σε τακτική βάση. Δεύτερον, είναι δύσκολο να μειωθεί ο «θόρυβος».
Για παράδειγμα, εάν ένα ανταλλακτήριο μετακινήσει το περιεχόμενο των ψυχρών πορτοφολιών του, αυτό θα μοιάζει με ένα σημαντικό γεγονός όπου μετακινήθηκαν πολλά Bitcoin, αλλά στην πραγματικότητα αφορά ένα πολύ λιγότερο σημαντικό γεγονός.

Σήμερα η Glassnode προσφέρει 259 μετρήσεις, από την παρακολούθηση των φαλαινών που συσσωρεύουν Bitcoin, έως την εξέταση της ποσότητας του Bitcoin που κατευθύνεται προς και από τα ανταλλακτήρια.
Ως συνιδρυτής και CTO, ο Schultze-Kraft αφιερώνει την ημέρα του ανάμεσα στις συναντήσεις με πελάτες και την κατάδυση στα ίδια τα δεδομένα. Επειδή είναι τόσο εξοικειωμένος με το τι συμβαίνει στο Bitcoin σε επίπεδο blockchain, διαθέτει επίσης μια μοναδική θεώρηση για το τι συμβαίνει πραγματικά.

Πληροφορίες – κλειδιά για τη blockchain του Bitcoin

Υπάρχουν τρία βασικά κομμάτια των on-chain δεδομένων που ο Schultze-Kraft εξετάζει για να κατανοήσει την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά Bitcoin και τη δυνητική μελλοντική της κατεύθυνση.
Πρώτα είναι τα δεδομένα των ανταλλακτηρίων. Ο ίδιος επισήμανε γρήγορα τη φθίνουσα ποσότητα Bitcoin που διατηρείται στα ανταλλακτήρια, γεγονός που οδηγεί σε κρίση εφοδιασμού. «Νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικά ανοδικό σήμα για την τιμή του Bitcoin. Είναι ένα δεδομένο που παρακολουθούμε πολύ στενά», είπε.

Αλλά πού πηγαίνει όλο αυτό το Bitcoin;

Ο CTO της Glassnode, Rafael Schultze-Kraft.
Image: Glassnode

O Schultze-Kraft υποστηρίζει ότι πιθανότατα πηγαίνει σε ψυχρά πορτοφόλια, όπου το Bitcoin αποθηκεύεται μακροπρόθεσμα. Σημείωσε ότι τα αποθεματικά της Coinbase έχουν μειωθεί σημαντικά, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι εξυπηρέτησε την αγορά της MicroStrategy ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin.
«Βλέπετε, κατά τους μήνες που προηγήθηκαν αυτής της ανακοίνωσης, στο Coinbase παρατηρήσαμε αυτή την τεράστια πτώση των αποθεμάτων. Συχνά με σημαντικές πτώσεις των αποθεμάτων άνω των 8.000 Bitcoin σε μία συναλλαγή. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα αποθεματικά της Coinbase, μειώθηκαν κατά 80.000 Bitcoin», δήλωσε ο Schultze-Kraft.

Το δεύτερο στοιχείο που τράβηξε το βλέμμα του, είναι μια σειρά δεικτών της αγοράς που βοηθούν στον εντοπισμό των μακροπρόθεσμων κύκλων της αγοράς.
Αναφέρθηκε στα καθαρά μη πραγματοποιηθέντα κέρδη/ζημίες, τον κίνδυνο αποθεματικού και το αποτέλεσμα του MVRV-Z.

«Αυτοί είναι δείκτες της παγκόσμιας αγοράς που δείχνουν αυτούς τους παγκόσμιους κύκλους, αλλά δεν βρίσκονται (αυτή τη στιγμή) σε κανένα σημείο τους σε περιοχή κορύφωσης ενώ η τιμή βρίσκεται στο υψηλό όλων των εποχών. Αυτό δείχνει ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο πρόβλεψης. Υπάρχουν τόσο ανοδικά σημάδια που δείχνουν αυτοί οι δείκτες. Είμαστε μόνο στην αρχή αυτής της ανοδικής φάσης της αγοράς», είπε.

Χαρακτηριστικά στο tweet του αναφέρει: Rafael Schultze-Kraft@n3ocortex · : Ο αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν τουλάχιστον ένα ολόκληρο #Bitcoin, αυτή τη μέρα κάθε έτους, από το 2009 μέχρι το 2020.

Τρίτον, εξετάζει τη συμπεριφορά των μακροχρόνιων κατόχων (holders). Παρατήρησε ότι τα παλαιότερα νομίσματα αρχίζουν να κινούνται πιο συχνά.
«Τώρα θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτό είναι σημάδι για καθοδική κίνηση της αγοράς, είναι ουσιαστικά εκείνοι που ξεκινούν να πουλάνε, όμως αυτά είναι απλά και μόνο τα έξυπνα χρήματα», είπε, προσθέτοντας, «Κάθε φορά που βλέπουμε αυτήν την κίνηση, η μακροπρόθεσμη προσφορά των hodler μειώνεται, πιθανώς ξεκινούν το παιχνίδι για να αποκομίσουν κέρδη, αυτό είναι απλά ένα σημάδι μιας ανοδικής φάσης της αγοράς.»

Είπε επίσης ότι η blockchain του Bitcoin γίνεται πιο ενεργή. Υπάρχουν περισσότερες διευθύνσεις, πιο ενεργές διευθύνσεις και πιο ενεργές οντότητες. Όλα αυτά δείχνουν ότι περισσότεροι χρήστες εμπλέκονται με την ίδια τη blockchain του Bitcoin.

Και για τον Schultze-Kraft, όλα αυτά τα δεδομένα, είναι περισσότερα καύσιμα για τις μηχανές της Glassnode.

πηγή: Tim Copeland – 4/12/2020- https://decrypt.co/50472/the-neuroscientist-who-became-a-bitcoin-data-guru


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 
HERSONISSOS PHARMACY -  Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Ελ. Βενιζέλου 127, Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/ 
https://www.facebook.com/HersonissosPharmacy/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο guru των δεδομένων της κρύπτο οικονομίας, αποκαλύπτει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.