Ruchir Sharma: Το Bitcoin θα κερδίσει από την δυσπιστία στην παραδοσιακή χρηματοδότηση

Το Bitcoin (BTC) αποτελεί σημαντική απειλή για το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με έναν επικεφαλή στη μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα, Morgan Stanley.

Ο Ruchir Sharma, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της Morgan Stanley Investment Management, πιστεύει ότι η κυριαρχία του δολαρίου είναι πιθανό να λήξει, λόγω της παγκόσμιας δυσπιστίας στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, ενώ το Bitcoin είναι πιθανό να αξιοποιήσει αυτήν την έλλειψη εμπιστοσύνης.

Σε ένα άρθρο της 9ης Δεκεμβρίου  στους Financial Times, ο Sharma παρείχε μια σύντομη περίληψη για την ιστορία των παγκόσμιων αποθεματικών νομισμάτων, σημειώνοντας ότι η κυριαρχία του δολαρίου έχει διαρκέσει 100 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Sharma, άλλα μεγάλα παγκόσμια νομίσματα fiat όπως το ευρώ ή το γιουάν της Κίνας, απέτυχαν να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, υπογραμμίζοντας την έλλειψη διαδόχου του δολαρίου. 

Ο Sharma είπε ότι μια νέα κατηγορία αποκεντρωμένων ανταγωνιστών του δολαρίου – κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin – είναι πιθανό να απειλήσουν την υπεροχή του. «Το Bitcoin έχει ήδη καθιερωθεί ως μία από τις πιο καυτές επενδύσεις του 2020, τετραπλασιασμένο στην τιμή από τον Μάρτιο, εν μέσω της πανδημίας και της συνεχούς εκτύπωσης χρημάτων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ», είπε και πρόσθεσε:

«Η βασιλεία του δολαρίου είναι πιθανό να τελειώσει όταν ο υπόλοιπος κόσμος αρχίζει να χάνει την εμπιστοσύνη ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. […] Η εκτύπωση χρημάτων είναι πιθανό να συνεχιστεί, ακόμη και όταν περάσει η πανδημία. Αξιόπιστο ή όχι, το Bitcoin θα κερδίσει από τη διεύρυνση της δυσπιστίας στις παραδοσιακές εναλλακτικές λύσεις.»

Ο Sharma επεσήμανε επίσης ότι το Bitcoin αρχίζει να σημειώνει «πρόοδο στη φιλοδοξία του να αντικαταστήσει το δολάριο ως μέσο ανταλλαγής». Ο επικεφαλής στρατηγικής της Morgan Stanley πρόσθεσε ότι η υιοθέτηση του Bitcoin αυξάνεται σταθερά από επενδύσεις σε διεθνές εμπόριο και άλλες περιπτώσεις χρήσης. «Τις τελευταίες εβδομάδες η PayPal και η θυγατρική της Venmo, άρχισαν να αποθηκεύουν το Bitcoin με σκοπό να το αποδεχτούν ως πληρωμή το επόμενο έτος».

Ruchir Sharma, Head of Emerging Markets and Chief Global Strategist at Morgan Stanley Investment Management

Επίσης προειδοποίησε τις κεντρικές τράπεζες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις νομισματικές πολιτικές τους, αν θέλουν να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους:

«Η άνοδος του Bitcoin μπορεί να αποδειχθεί ακόμα μια φούσκα, αλλά ακόμα κι αν σκάσει, η φετινή «στροφή» στα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για κυβερνητικούς εκτυπωτές χρημάτων, παντού και ειδικά στις ΗΠΑ. Μην υποθέτετε ότι τα παραδοσιακά νομίσματά σας είναι τα μόνα στοιχεία αξίας ή μέσα ανταλλαγής, τα οποία θα εμπιστεύονται οι άνθρωποι.»

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-will-gain-from-distrust-in-traditional-finance-says-bank-strategist


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

TICTAC
Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/
EXTRA VAGANT
The only hair saloon espresso bar in town 
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ
Δικηγόρος - Καθηγητής ΑΠΘ
http://iglezakis.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.