Το XRP σηκώνει μεγάλο κύμα: γιατί εκτοξεύονται τα χαμηλής τιμής altcoin;

Καθώς τα μάτια της κρύπτο κοινότητας ήταν στραμμένα σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια του Bitcoin για να ξεπεράσει το υψηλό του όλων των εποχών και σε μερικές υγιείς ανακάμψεις στον κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, η αξία των altcoin χαμηλής τιμής ξαφνικά εκτοξεύτηκε, με το Ripple (XRP) να κερδίζει 200% σε σύγκριση με τις αρχές Νοεμβρίου.
Αλλά γιατί συνέβη αυτό;

Παρά το γεγονός ότι ούτε το Ripple (XRP) ούτε άλλα altcoins χαμηλής τιμής, διέρχονται περιόδους με σημαντικά γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση της τιμής τους, τα νομίσματα συνεχίζουν να αυξάνουν την αξία τους.

(Image: CoinGecko)


Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε μια σεισμική άνοδος κατά 139% στο XRP, αντιπροσωπεύοντας μεγάλο μέρος των ετήσιων κινήσεων της τιμής του σε ένα, πραγματικά, μετεωρικό ράλι. Σήμερα, η αξία του XRP βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς, το XRP υπήρξε το κρυπτονόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ των 100 κορυφαίων νομισμάτων, εκτός από το Stellar Lumens (XLM), τον κρυπτο-ξάδελφο του XRP.
Λοιπόν, ποιες δυνάμεις έπαιξαν για την προώθηση του XRP στη στρατόσφαιρα; Σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές, η τεράστια κίνηση του XRP θα μπορούσε να προκληθεί από ένα κίνημα που ξεκίνησε στα κοινωνικά μέσα.

Η έγκαιρη παρέμβαση του TikTok

Το TikTok αναπτύσσει κάτι σαν φήμη για την ταχεία διόγκωση κρυπτονομισμάτων. Το καλοκαίρι, μία μικρή συστάδα από influencers προσπάθησε να ενθαρρύνει τους followers να επενδύσουν στο Dogecoin, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ένα σημαντικό και απροσδόκητο όφελος από τις επενδύσεις τους.

Φαίνεται ότι το Ripple (XRP) έχει γίνει ένας νέος στόχος για τους δημιουργούς viral περιεχομένου στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και το νέο περιεχόμενο φαίνεται να φτάνει σε μεγάλους όγκους αποδεκτών, που ενισχύουν την άνοδο του νομίσματος. Ο Eric Wall, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων της crypto hedge fund εταιρείας, Arcane Assets, δήλωσε ότι:

“Το TikTok είναι το πιο εξελιγμένο εργαλείο στον κόσμο, για τη δημιουργία και την παρακολούθηση του viral περιεχομένου.” 


Τα λόγια του Wall δείχνουν ότι η δύναμη των κοινωνικών μέσων μπορεί να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να χειραγωγεί ενεργά τις αγορές. Αν και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό νέο για ορισμένους επενδυτές, μπορεί επίσης να υπονομεύσει την ακεραιότητα ενός οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων που υπερηφανεύεται για το επίπεδο αποκέντρωσης του.

Ένα άλλο στοιχείο που ενισχύει την υπόθεση ότι το TikTok ενίσχυσε την τιμή του XRP, είναι η απόδειξη ότι ο αριθμός των μοναδικών πορτοφολιών που αγόρασαν XRP, αυξήθηκε κατά 24.408, ο υψηλότερος αριθμός στο δίκτυο από την 1η Μαΐου 2020.

Παρ’ όλο που οι κερδοσκοπικές κινήσεις που χειραγωγούν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων δεν είναι κάτι νέο, σήμερα υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων που μπορούν να υποστηρίξουν μάζες νέων επενδυτών που έλκονται από ένα συγκεκριμένο νόμισμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω τεχνητές αυξήσεις των τιμών στο εγγύς μέλλον, λόγω των viral δημοσιεύσεων στα κοινωνικά μέσα.

Αισιοδοξία που δημιουργείται από παλιά νέα;

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι έτοιμοι να αγοράσουν επειδή τα viral του TikTok κινούν τα νήματα πίσω από την απροσδόκητη ανάπτυξη του XRP. Γράφοντας για το Coin Telegraph, ο Benjamin Pirus, εικάζει ότι η σημαντική η άνοδος θα μπορούσε να οφείλεται στην επανεμφάνιση κάποιων παλαιών ειδήσεων σχετικά με το νόμισμα.

Πριν από τη ραγδαία αύξηση της αξίας, πληροφορίες ήρθαν στο προσκήνιο σχετικά με τη συμπερίληψη της Bank of America στο δίκτυο πληρωμών της Ripple, το RippleNet, με βάση μια σύντομη ανακοίνωση στα Ripple News.
Αυτό μπορεί να έχει οδηγήσει σε μία νέα ευρεία εμπιστοσύνη στο κρυπτονόμισμα, ωστόσο, εξετάζοντας την είδηση προέκυψε ότι η Τράπεζα της Αμερικής είναι μέλος του RippleNet, τουλάχιστον, από τον Μάρτιο του 2019.

Ενώ αυτό δείχνει ότι υπάρχει πραγματικά έλλειψη νέων εξελίξεων στη στρατόσφαιρα του XRP, μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μία μικρή κερδοσκοπική κίνηση για τις τιμές να εξελιχθεί γρήγορα σε χιονόμπαλα.

Ο Pirus υποστηρίζει επίσης την ιδέα ότι η άνοδος του XRP θα μπορούσε να οφείλεται στο εκτεταμένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα altcoins, μετά τα κέρδη που έχουν πρόσφατα σημειωθεί από το bitcoin.
Ο δημοφιλής σχολιαστής του χώρου των κρυπτονομισμάτων, ο Josh Olszewicz, προέβλεψε την άνοδο του XRP λίγες ημέρες πριν από την άνοδο του νομίσματος, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να είναι «τα κέρδη του BTC να κάνουν rotating στα altcoins», επισημαίνοντας ότι αυτό είναι «πιθανώς το πιο αισιόδοξο γεγονός που εμφανίστηκε εδώ και χρόνια».

Buybacks που συμβάλλουν στην ενίσχυση του Ripple/XRP

Ένας άλλος παράγοντας στην αύξηση του XRP, θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα buybacks (επαναγορές). Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, η Ripple αγόρασε XRP αξίας 45,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς. Η ιδέα πίσω από την κίνηση ήταν να βοηθήσει στη στήριξη της υγιούς αγοράς.

Η περίληψη των πωλήσεων όπως αναφέρεται στην έκθεση του 3ου τριμήνου, έδειξε συνολικές αγορές 45,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα προηγούμενα τρίμηνα δεν υπήρχαν ενδείξεις επαναγοράς. Στη συνέχεια, η έκθεση ανέφερε:

“Όπως αναφέρεται στην έκθεση XRP Markets Q2 /2020, η Ripple αγοράζει – και μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει – XRP, για να υποστηρίξει τις υγιείς αγορές.


Στον ευρύτερο κόσμο των επενδύσεων, πέρα από τη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων, μια επαναγορά μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ζήτησης των αγοραστών για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία, είτε πρόκειται για μετοχές, εμπορεύματα ή κρυπτονομίσματα.

Το XRP μπορεί να είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, αλλά το χάσμα μεταξύ του altcoin χαμηλής τιμής και των δύο μεγάλων, bitcoin και ethereum, φαίνεται ανυπέρβλητο.

Ή τουλάχιστον φαινόταν πριν από την πρόσφατη απρόβλεπτη αύξηση της τιμής του XRP. Τώρα, το νόμισμα που έχει στο παρελθόν δεχθεί βαριούς χαρακτηρισμούς ακόμα και ως «κυριολεκτικά σκουπίδια», αυξάνεται εκθετικά και εκεί όπου τελικά θα εγκατασταθεί, μπορεί να είναι στα χέρια των χρηστών των κοινωνικών μέσων.

πηγή: 13/12/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/12/13/ripple-big-waves-low-price-altcoins-skyrocketing/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

Επειδή ανοίγουν τα κομμωτήρια (πρώτα!) μετά την καραντίνα, μην ξεχνάμε αυτούς που δέχονται krypto!!

CUT & STYLE – Κομμωτήριο, περιποίηση μαλλιών
Παπάφη 5, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 231 085 1776
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/

EXTRA VAGANT – The only hair saloon espresso bar in town
Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία
Τηλ. 210 8076985
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/

TATIANA STYLING STUDIO – Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση
Mouson 71 και Πλούτωνος, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 21 1408 8709
e-mail tatianastylingstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.