BTC: λιανικοί χρήστες vs φαλαινών, ποιοι επωφελήθηκαν περισσότερο;

Τα τελευταία 2 τρίμηνα του 2020 για το Bitcoin, ήταν αρκετά ασταθή. Μάλλον, αυτό συνέβη για το μεγαλύτερο μέρος του 2020. Στην πραγματικότητα, κάθε τρίμηνο είχε κάτι σημαντικό και χαρακτηριστικό: η συντριβή που προκλήθηκε από την πανδημία στο πρώτο, η ανάκαμψη σε σχήμα V στο δεύτερο, το ενδιαφέρον της θεσμικής αγοράς στο τρίτο, ακολουθούμενο από την ταχεία έκρηξη της τιμής στο τέταρτο.

Ενώ διάφορα νομικά πρόσωπα έχουν ήδη και συνεχίζουν να αγοράζουν, βαριές σακούλες με BTC πριν από την έναρξη της ανοδικής φάσης της αγοράς, είναι προφανές ότι το Bitcoin είναι έτοιμο να δράσει ξανά. Ωστόσο, ας ρίξουμε μια ματιά στην πορεία των φαλαινών, των θεσμικών, του λιανικού εμπορίου και των επαγγελματιών εμπόρων κατά τους τελευταίους 4 μήνες.

Σύμφωνα με μια έκθεση του OKEx, παρατηρήθηκε μια σαφής τάση τους τελευταίους 4 μήνες, όπου οι χρήστες λιανικής διέθεταν περισσότερο αισιόδοξο συναίσθημα βραχυπρόθεσμα από τους θεσμικούς, αν και οι τελευταίοι καλλιεργούν εδώ και καιρό και με μακροχρόνια προοπτική το αισιόδοξο συναίσθημα για την ανοδική πορεία του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

Εν ολίγοις, οι χρήστες λιανικής αγόρασαν στο FOMO ενώ οι φάλαινες δεν το έκαναν. Το OKEx το συνόψισε τα συμπεράσματά του από τη μελέτη των δεδομένων της αγοράς, δηλώνοντας:

“Φαίνεται ότι οι χρήστες λιανικής κυνηγούσαν το ράλι των τιμών του Bitcoin… ενώ οι επαγγελματίες έμποροι συμμετείχαν επίσης στο ράλι αργότερα, οι μεγάλοι έμποροι (και πιθανώς οι φάλαινες) φαίνεται να ρευστοποίησαν κέρδη… τα ιδρύματα (και πιθανώς οι φάλαινες) παρέμειναν κάπως ισορροπημένοι, παρά την κάποια τάση για πωλήσεις.”


Για το σκοπό αυτό, η έκθεση του OKEx ταξινόμησε τους συναλλασσόμενους ανάλογα με το βάρος του χαρτοφυλακίου τους ως εξής: α) μεταξύ 0-0,5 BTC ως χρήστες λιανικής, β) από 0,5 έως 2 BTC, ως επαγγελματίες εμπόρους, γ) από 2-5 και 5-10 εμπόρους BTCή/και φάλαινες και δ) από 10+ κατόχους BTC, ως θεσμικούς. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι κάτοχοι 2-5 BTC και 10 + BTC περιλαμβάνουν επικαλυπτόμενες φάλαινες και ιδρύματα.

Τα στοιχεία της μέτρησης

Πηγή: OKEx

Μπορεί να φαίνεται ότι οι χρήστες λιανικής αγόρασαν BTC κυνηγώντας την τιμή του από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, ενώ οι επαγγελματίες έμποροι ακολούθησαν παρόμοια τάση λίγο αργότερα. Ωστόσο, οι φάλαινες πούλησαν από τα αποθέματά τους εισπράττοντας κέρδη.

Τα νομικά πρόσωπα και γενικά η κατηγορία που αποκαλούμε θεσμικοί επενδυτές, που απόκτησαν BTC και το κρατούν με μακροπρόθεσμη προοπτική, έδειχναν ουδέτερα τον Σεπτέμβριο, αλλά αποκόμισαν κέρδη καθώς το Bitcoin έφτασε στο ATH του προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Πηγή: OKEx


Μια παρόμοια τάση παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, μια εποχή που η λιανική αγορά αγόραζε BTC ενώ οι φάλαινες και τα ιδρύματα ρευστοποιούσαν κέρδη.

Για να συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω, σαφώς, οι χρήστες λιανικής πρέπει να δέχονται ένα χτύπημα καθώς το Bitcoin είναι τώρα πολύ κάτω από τα υψηλά του, όπως πριν από λίγες εβδομάδες.
Τα ιδρύματα και οι φάλαινες, όμως, φαίνεται να αγοράζουν περισσότερα Bitcoins όσο η τιμή του κρυπτονομίσματος συνεχίζει τη βουτιά.

Πηγή:Akash Girimath – 13/12/2020 – https://ambcrypto.com/bitcoin-retail-v-whale-traders-and-who-profited-the-most/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις
Ιωαννίνων 22, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 231 085 5446
https://www.facebook.com/giorgakis.book/

DOCTOR TECH – Υποστήριξη και επισκευές PC, Laptops, iphones, smartphones, ipad, tablets
Πρασακάκη 58, Πυλαία, Θεσσαλονίκη
https://www.doctor-tech.gr/
https://www.facebook.com/doctortech


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.