Ερευνα της Bank of America σε Διαχειριστές Κεφαλαίων: στροφή προς το Bitcoin αφού το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώνεται

Το Bitcoin προσελκύει το ενδιαφέρον των Διαχειριστών Κεφαλαίων σε όλο τον κόσμο, ως εναλλακτική λύση απέναντι σε ένα εξασθενημένο δολάριο, ενώ η Wall Street σημειώνει νέα ρεκόρ. Συνοπτικά:

  • Οι αγορές Crypto είχαν μια ήσυχη μέρα χθες, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να αυξάνεται οριακά.
  • Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τις δυνατότητες του Bitcoin.
  • Η Wall Street στοιχηματίζει ότι μια νέα συμφωνία τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, με την εκ νέου διανομή επιταγών, θα εγκριθεί πριν από το τέλος του έτους.

Ήταν μια ήσυχη μέρα για τους crypto traders η χθεσινή. Το ανώτατο όριο κεφαλαιοποίησης της αγοράς αυξήθηκε κατά 0,64%, στα 571 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στα οριακά κέρδη του Bitcoin (αύξηση 1,32%) και του Ethereum (αύξηση 0,25%).

Το XRP συνέχισε τις βίαιες μεταβολές πάνω και κάτω, αυτή τη φορά χάνοντας 7% τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτές οι κινήσεις προήλθαν από το υποσχόμενο airdrop του Flare Network του XRP, που οδήγησε τους επενδυτές να αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το νόμισμα της Ripple.

Οριακά κέρδη. ΕΙΚΟΝΑ: Nomics

Αυτό δημιούργησε μια τεχνητή άνοδο στο νόμισμα, που αύξησε την τιμή του από τα 0,22$ τον Νοέμβριο στο ετήσιο υψηλό του 1$, σε λιγότερο από ένα μήνα. Από τότε, η τιμή του XRP έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και τώρα κυμαίνεται στα 0,45$

Αλλά ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στην αγορά, μια έρευνα της Bank of America σε Διαχειριστές Κεφαλαίων, αποκάλυψε ότι το Bitcoin  γίνεται μια από τις αγαπημένες τους επενδυτικές επιλογές. Σύμφωνα με το tweet της 𝕮𝖍𝖎 @chigrl Ερωτηματολόγιο της BofA Fund Manager για τις πιο πολυσύχναστες συναλλαγές ht @jsblokland


Σύμφωνα με μια έρευνα της Bank of America σε Διαχειριστές Κεφαλαίων, στην ερώτηση, «Ποιο νομίζετε ότι είναι το πιο πολυσύχναστο εμπορευόμενο είδος», οι 217 διαχειριστές κεφαλαίων που απάντησαν κατέταξαν το Bitcoin στην τρίτη θέση, πίσω από την κατηγορία Long Tech και την κατηγορία Short US Dollar.

Ο νικητής, «long tech» αναφέρεται σε επενδύσεις «μακράς διακράτησης» σε μετοχές τεχνολογικών εταιρειών όπως το Facebook, η Apple, το Amazon, το Netflix και το Google, ενώ το Short US Dollar σημαίνει την πρόβλεψη ότι η αξία του δολαρίου ΗΠΑ θα μειωθεί.

Όπως αναφέραμε χθες, το δολάριο αποδυναμώνεται φέτος, έχει χάσει 10% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων από τον Μάρτιο, ενώ τα τεχνολογικά αποθέματα έχουν γίνει το νέο ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις απώλειες της αγοράς του 2020.

Αυτό βάζει το Bitcoin σε καλή παρέα και το θετικό συναίσθημα αντηχεί και στα λόγια των υπευθύνων στρατηγικού σχεδιασμού της JPMorgan Chase. Αφού η Massachusetts Mutual Life Insurance αγόρασε Bitcoin, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό ανοίγει την πόρτα και σε άλλα συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, να μεταπηδήσουν στο τρένο του Bitcoin.

Η τελευταία φορά που είδαμε τέτοιους επαίνους από τη Wall Street, ήταν το 2017, και όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη λίγο μετά από αυτό.

Την τελευταία φορά που οι επενδυτές ήταν τόσο αισιόδοξοι για το Bitcoin. ΕΙΚΟΝΑ: BoA


Εάν πιστεύετε το παλιό ρητό, «η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά κάνει ομοιοκαταληξίες», θα μπορούσε να γίνει μια διόρθωση στην παρτίδα. Εάν δεν το πιστεύετε, το Bitcoin θα μπορούσε να μεταβεί σε μέρη που δεν ήταν πριν.

Η Wall Street στοιχηματίζει ότι μια συμφωνία για μέτρα τόνωσης της οικονομίας, θα περάσει πριν από το τέλος του έτους

Οι traders στις ΗΠΑ είναι αισιόδοξοι ότι οι νομοθέτες θα περάσουν ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας μετά από έναν νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

«Οι πιθανότητες μιας δημοσιονομικής συμφωνίας πριν από το τέλος του έτους, έχουν βελτιωθεί. Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε ότι είναι ελαφρώς πιο πιθανό το Κογκρέσο να περάσει αυτήν την εβδομάδα ένα πακέτο παρόμοιο με την πρόσφατη διακομματική πρόταση των 748 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα πλησιάζει τη σταθερή μας υπόθεση για ένα πακέτο 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,3% του ΑΕΠ)», είπε οικονομολόγος της Goldman Sachs την Τρίτη.

Αυτό αντικατοπτρίστηκε στη χθεσινή απόδοση της αγοράς: ο S&P 500 ανέστρεψε την τάση των απωλειών επί τέσσερις συνεχόμενες συνεδρίες, ενώ οι Nasdaq Composite και Russell 2000, ολοκλήρωσαν τη συνεδρία της Τρίτης με υψηλό ρεκόρ κλεισίματος. Ενώ οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι πολύ αισιόδοξες, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ότι ο Covid θα μπορούσε να χαλάσει το party, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

πηγή: Matt Hussey – 16/12/2020 – https://decrypt.co/51612/fund-managers-head-for-bitcoin-as-us-dollar-weakens


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

BIOFIRE - Τζάκια βιοαιθανόλης
Αχιλλέως 69, Αθήνα
https://www.e-biofire.gr
https://www.facebook.com/Tzakia.Vioaithanolis/ 

KERNEL IT SOLUTIONS - Information Technology Solutions and Services
Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr
https://www.facebook.com/kernelitsolutions/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.