Η Ιταλική Banca Generali κάνει το ντεμπούτο της στα crypto

Η μεγάλη ιδιωτική τράπεζα της Ιταλίας, η Banca Generali, σχεδιάζει να εισάγει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων το 2021, σε συνεργασία με έναν ιταλικό πάροχο υπηρεσιών φύλαξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Banca Generali έχει συνάψει εταιρική και εμπορική συνεργασία με την Conio – μια εταιρεία fintech που παρέχει στα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λύσεις για τη διαχείριση κρυπτονομοσμάτων, συμπεριλαμβανομένων πορτοφολιών και φύλαξης. Ένας εκπρόσωπος της Banca Generali δήλωσε ότι η τράπεζα δεν σκοπεύει να ξεκινήσει ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στο εγγύς μέλλον, αλλά προς το παρόν θα παρέχει «υπηρεσίες με το Conio ως πορτοφόλι».

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η Banca Generali θα αποκτήσει επίσης μερίδιο στην Conio, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας και τη διανομή των προϊόντων της, ως μέρος της σειράς ψηφιακών υπηρεσιών της Τράπεζας, που θα προσφέρονται στους πελάτες της. Ως εκ τούτου, η τράπεζα συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Conio με 14 εκατομμύρια δολάρια.

Η Conio, που ιδρύθηκε το 2015, ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο πορτοφόλι Bitcoin στην Ιταλία. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία για ιδιόκτητη θεματοφυλακή, με στόχο ιδρύματα όπως οι τράπεζες. Στο παρελθόν, η Conio συνεργάστηκε με μεγάλες πλατφόρμες τραπεζικής fintech όπως το Hype και το Nexi Open Banking .

Και οι δύο πλευρές, μίλησαν για την συμφωνία τους: «Αυτή είναι μια σημαντική βιομηχανική συνεργασία υπό το φως, τόσο της αξίας της διαθέσιμης τεχνολογίας όσο και της ποιότητας των διαχειριστών. Γνωρίζουμε ότι η μελλοντική δομή των χρηματοπιστωτικών αγορών μπορεί σίγουρα να επηρεαστεί και να ρυθμιστεί από την τεχνολογία blockchain, η οποία συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο, κυρίως σε κρυπτονομίσματα, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς», δήλωσε ο Gian Maria Mossa, Διευθύνων Σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Banca Generali .

«Αυτή η συμφωνία με την Banca Generali είναι ένα σημαντικό βήμα προς μια νέα εποχή για ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα», τόνισε ο Christian Miccoli, συν-Διευθύνων Σύμβουλος της Conio, προσθέτοντας: «Με αυτή τη συνεργασία, η Banca Generali τοποθετεί την Ιταλία ως ηγέτιδα χώρα στην Ευρώπη, στον αγώνα προς την ανάπτυξη αυτών των νέων τεχνολογιών«.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Bitcoin είναι η τρίτη πιο χρησιμοποιούμενη μέθοδος διαδικτυακών πληρωμών στην Ιταλία σήμερα, φαίνεται ότι αυτή η καινοτομία ήρθε για να μείνει. Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει και παλαιότερα ο  Christian Miccoli, συνιδρυτής της Conio:

«Οι τράπεζες αισθάνονται ότι απειλούνται από τα κρυπτονομίσματα κι όπως όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί, έχουν μια φυσική τάση να αντιστέκονται στις αλλαγές. Αλλά αυτή τη φορά η καινοτομία είναι αδύνατο να σταματήσει: μοιάζει με την προσπάθεια να σταματήσετε τον άνεμο με τα χέρια σας.»

Πηγή: https://decrypt.co/51428/banca-generali-buys-14-million-stake-in-bitcoin-wallet-conio


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  το ledger εδώ

FEEL YOUR HOME
Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού
https://feelyourhome.gr/
https://www.facebook.com/feelyouhome/
https://twitter.com/feelyourhome_gr

DELTA STROM
Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/
https://twitter.com/deltastrom


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.