Το CME ξεκινά να προσφέρει συμβόλαια futures του Ethereum τον Φεβρουάριο του 2021

Το CME Group ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει συμβόλαια futures του Ethereum, που θα ονομάζονται Ether Future, στις 8 Φεβρουαρίου 2021. Η είδηση που ήρθε πριν από τέσσερις ημέρες, συνοδεύτηκε από την ζωηρή άνοδο της τιμής του Ether που ξεπέρασε το υψηλό των δύο τελευταίων ετών.

Ηδη, το Chicago Mercantile Exchange/CME (Χρηματιστήριο Παραγώγων του Σικάγο) προσφέρει το Bitcoin Future, το πρώτο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του BTC το οποίο μπορεί να διαπραγματευτεί σε ένα παραδοσιακό χρηματιστήριο που κυκλοφόρησε παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2017 .

Δεδομένης της επιτυχίας αυτού του προϊόντος, αποφασίστηκε επίσης η κυκλοφορία συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του ETH (ETH futures), τα οποία θα διακανονίζονται σε μετρητά (fiat) με βάση το επιτόκιο αναφοράς του CME CF για το ζεύγος Ether/Δολάριο ΗΠΑ.

Ο Όμιλος CME είναι η μεγαλύτερη και πιο διαφοροποιημένη αγορά παραγώγων στον κόσμο και επιτρέπει τη διαπραγμάτευση σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και options σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων βάσει επιτοκίων, δεικτών μετοχών, ξένων νομισμάτων, ενέργειας, γεωργικών προϊόντων και μετάλλων.

Τα Ethereum futures διευρύνουν το πορτοφόλιο του CME

Το Ether futures θα συναντήσει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τα options του bitcoin. Καθώς τα bitcoin futures του CME έκλεισαν την τρίτη επέτειο τους στις 17 Δεκεμβρίου, έχουν δείξει σημαντική ανάπτυξη στην υιοθέτησή τους από ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων των θεσμικών επενδυτών.

Το 2020, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές, κατά μέσο όρο, 8.560 συμβάσεων κάθε μέρα, που αντιστοιχούν σε περίπου 42.800 BTC (που αντιστοιχούν σε 880 εκατομμύρια δολάρια). Επιπλέον, το θεσμικό ενδιαφέρον για αυτά τα προϊόντα συνεχίζει να αυξάνεται, με τον αριθμό των μεγάλων κατόχων ανοιχτού ενδιαφέροντος, να φθάσει στον αριθμό – ρεκόρ των 110 τον Δεκέμβριο.

Ο επικεφαλής παγκοσμίως των Equity Indices and Alternative Investment Products (παράγωγα και εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα) του CME Group, Tim McCourt, δήλωσε: 

“Με βάση την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών και την ισχυρή ανάπτυξη στις αγορές futures και options του Bitcoin, πιστεύουμε ότι η προσθήκη των προθεσμιακών (futures) συμβολαίων του Ether θα παρέχει στους πελάτες μας ένα πολύτιμο εργαλείο για την εμπορία και την αντιστάθμιση κινδύνου αυτού του ανερχόμενου κρυπτονομίσματος.
Το Ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα τόσο σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς όσο σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών. Η εισαγωγή στους καταλόγους μας, των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Ether, στην δοκιμασμένη από τη μακροχρόνια λειτουργίας της και ρυθμισμένη αγορά παραγώγων του CME Group, θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας καμπύλης προς τα εμπρός, ώστε οι συμμετέχοντες στην αγορά του Ethereum να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον κίνδυνο των τιμών”.

πηγή: Marco Cavicchioli – 16/12/2020 – https://en.cryptonomist.ch/2020/12/16/cme-launch-ethereum-futures-february/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

NETSTUDIO - Ιστοσελίδες και e-shop υψηλών απαιτήσεων
Τραπεζούντος 53, Αγιος Στέφανος, Αττική
https://www.netstudio.gr
https://www.facebook.com/netstudio.gr/
https://twitter.com/netstudio
https://www.youtube.com/user/netstudiosites 

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.
Σπάρτης 97, Καλλιθέα, Αττική
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/
https://twitter.com/deltastrom


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.