Το FOMO της Wall Street μετατρέπει τις φάλαινες του BTC σε πλαγκτόν

Οι θεσμικοί (ιδρύματα, εταιρείες κλπ) φτιάχνουν κιμά από τις φάλαινες του Bitcoin, που μέχρι πρόσφατα είχαν τεράστια επιρροή στο κλίμα της αγοράς, όταν το κρυπτονόμισμα ήταν κάτω από τις 20.000$.

Το Bitcoin (BTC) γνωρίζει ένα νέο είδος «flippening» πάνω από τις 20.000$, καθώς οι αρχικές φάλαινες του πωλούν τα νομίσματά τους σε μεγαλύτερους θεσμικούς αγοραστές.
Τα δεδομένα από την on-chain υπηρεσία ανάλυσης CryptoQuant, δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι παλιοί μακροπρόθεσμοι επενδυτές βιάζονται να ξεφορτώσουν το BTC με κέρδος, η ζήτηση των αγοραστών εξακολουθεί να τους ξεπερνά .

Αναλυτής: Οι φάλαινες του Bitcoin είναι «μικρές» σε σύγκριση με τους νέους αγοραστές

Με το ζεύγος BTC / USD να συνεχίζει να εξερευνά νέα υψηλά, οι «αυθεντικές» φάλαινες αρχίζουν να μοιάζουν με πλαγκτόν καθώς οι θεσμικοί επενδυτές κάνουν ουρά για να αγοράσουν μαζικά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του CryptoQuant που καλύπτουν τα ανταλλακτήρια, οι εκροές σημείωσαν ετήσια υψηλά τις ώρες πριν το σπάσιμο του ορίου των $20.000 για πρώτη φορά στην ιστορία. Η συνδυασμένη έλλειψη BTC στα ανταλλακτήρια και οι αγορές των θεσμικών σε χώρους εκτός ανταλλακτηρίων, θέτει τα θεμέλια για μια μάχη για την εναπομένουσα προσφορά, με τις αυξήσεις των τιμών είναι η μόνη λογική λύση.

«Θα επαναλάβω … επερχόμενη κρίση ρευστότητας», συνοψίζει με δύο λόγια την κατάσταση ο Danny Scott, Διευθύνων Σύμβουλος της Coin Corner, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, ο Ki Young Ju, ο οποίος είπε ότι σορτάρισε το Bitcoin στα 20.800$, παραδέχτηκε ότι είχε εκπλαγεί από τη δραστηριότητα των φαλαινών. «Θα επικεντρωθώ στις μεγαλύτερες φάλαινες την επόμενη φορά», έγραψε στο Twitter καθώς η αγορά συνεχίζει να απορροφά μεγάλες πωλήσεις.

“Οι παλιές φάλαινες ήταν μικρές φάλαινες.”

Ετήσιο (μέχρι σήμερα) γράφημα της καθαρής ροής του Bitcoin στα ανταλλακτήρια. Πηγή: CryptoQuant


Ο Κί στη συνέχεια τόνισε αυτό που περιέγραψε ως «μαζικές» εκροές από το ανταλλακτήριο Coinbase ως απόδειξη των θεσμικών δραστηριοτήτων εκτός ανταλλακτηρίων ή αλλιώς OTC δραστηριότητες. Τα τρέχοντα αποθεματικά BTC στα ανταλλακτήρια βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2018.

«Φαίνεται ότι οι μαζικές εκροές του Coinbase πηγαίνουν συνήθως στο νέο ψυχρό πορτοφόλι τους για κράτηση /OTC, το οποίο διέθετε 6000-8000 $BTC. Η #Greyscale χρησιμοποιεί το #GenesisTrading για την αγορά Bitcoin, και το #GenesisTrading χρησιμοποιεί το Coinbase Custody», έγραψε παράλληλα με το σχόλιο του σε ένα γράφημα.

Σχολιασμένο γράφημα BTC / USD έναντι εκροών του Ki Young Ju. Πηγή: Twitter


Διαχειριστής κεφαλαίων δεν βλέπει κανένα τέλος στα buy-in

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της η Cointelegraph, η έκταση της θεσμικής απορρόφησης αυτού του μήνα εξελίσσεται γρήγορα σε μια τάξη μεγέθους πιο σημαντική.

Εκτός από το Guggenheim που δίνει αξιολόγηση τιμής στις 400.000$, το hedge fund One River Asset Management επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι σχεδίαζε να αυξήσει τις συμμετοχές σε Bitcoin και Ether (ETH) σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έως το 2021

«Θα υπάρξει γενεακή κατανομή σε αυτή τη νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει το Bloomberg ότι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Eric Peters.

«Οι ροές μόλις ξεκίνησαν.»

πηγή: WILLIAM SUBERG – 17/12/2020 -https://cointelegraph.com/news/bitcoin-shortage-as-wall-street-fomo-turns-btc-whales-into-plankton


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ
Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι, Αθήνα
https://www.marmara.gr/
https://www.facebook.com/Marmara.Nikolaki/
https://twitter.com/NikolakiMarble
https://www.instagram.com/hellenicmarbles/

FEEL YOUR HOME
Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού
Αναξαγόρα 63, Ταύρος, Αθήνα
https://feelyourhome.gr/
https://www.facebook.com/feelyouhome/
https://twitter.com/feelyourhome_gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.