Γιατί DeFi και ETH δεν πρέπει να αγνοούνται εν μέσω της ανόδου του Bitcoin

Το τελευταίο bull run του Bitcoin έχει γράψει ιστορία, με την τιμή του κρυπτονομίσματος να αγγίζει, μέρα με τη μέρα, επίπεδα που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ πριν . Στην πραγματικότητα, οι τελευταίες 24 ώρες μόνο, είδαν την αύξηση του BTC να παραβιάζει το όριο των 24.000$ σε ορισμένα ανταλλακτήρια.

Μετά το ράλι του Bitcoin, σημειώθηκε επίσης ένα νέο υψηλό όλων των εποχών (ATH) για το Total Value Locked (TVL) στη DeFi (συνολική κλειδωμένη αξία), η οποία πλησιάζει τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, την View Base, ο βαθμός χρηματοδότησης για τα διαρκή altcoin swaps φαίνονται υπερβολικός προς το παρόν.
Τι σημαίνει αυτό? Λοιπόν, είναι πιθανό ότι οι traders, υπό το κράτος του FOMO, μπήκαν σε altcoins μετά την απώλεια της ευκαιρίας επίτευξης των επιθυμητών κερδών από την εκτίναξη του Bitcoin, ελπίζοντας να ισοφαρίσουν τα «διαφυγόντα» κέρδη.

πηγή: View Base


Ενώ το Bitcoin αυξήθηκε κατά 25% την περασμένη εβδομάδα, τα νομίσματα της DeFi, όπως το YFI και το AAV,E αυξήθηκαν μόνο κατά 10%, μια διαφορά που υποδηλώνει ότι τα token της DeFi παραγκωνίστηκαν από το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα.

Είναι επομένως πιθανό, ότι η αβεβαιότητα σχετικά με το πώς οι πιθανολογούμενοι κανονισμοί του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσουν τη DeFi, μπορεί να έχει επίσης κάποια σχέση με αυτό.
Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, οι περισσότερες εξελίξεις αυτή την εβδομάδα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ανοδικές για το Ethereum, το δίκτυο στο οποίο βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος τηςDeFi. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς, άγγιξε μια νέα υψηλή τιμή για το έτος πρόσφατα, διαπραγματευόμενο στα 676$ στις 17 Δεκεμβρίου.

Χαρακτηριστικά είναι τα tweet του Raoul Pal:
«Το μέλλον είναι ένα σούπερ δίκτυο blockchains με το πιο πρωτόγονο να είναι το bitcoin και η καμπύλη κινδύνου να κινείται πέρα από αυτό. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, με έναν νικητή δεν είναι παρά ψεύτικες ελπίδες και όνειρα.
Το προαίσθημά μου μου είναι ότι το BTC είναι ένα τέλειο επίπεδο ασφάλειας, αλλά το ETH μπορεί να είναι μεγαλύτερο σε όρους κεφαλαιοποίησης της αγοράς σε 10 χρόνια, για τους παραπάνω λόγους. Το χρήμα και η ασφάλεια είναι μόνο το βασικό επίπεδο. Όλα χτίζονται πάνω σ΄ αυτά. Το αποθεματικό αξίας είναι εξασφαλισμένο, το επίπεδο εμπιστοσύνης και η ανταλλαγή αξίας είναι μεγαλύτερη (υπόθεση)»

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ορισμένους όπως ο Raoul Pal, το ETH ενδέχεται να ξεπεράσει το Bitcoin από την άποψη κεφαλαιοποίησης της αγοράς σε 10 χρόνια, με τον αναλυτή να ισχυρίζεται ότι βλέπει το Bitcoin να λειτουργεί στο επίπεδο αποθήκευσης αξίας και ασφάλειας, ενώ το ETH να λειτουργεί στο επίπεδο εμπιστοσύνης που παρέχει τη δυνατότητα για την ανταλλαγή αξίας.

πηγή: DeFi Pulse


Ένα άλλο σημείο δεδομένων που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την εξέταση της πιθανής πραγματοποίησης ενός τέτοιου ισχυρισμού, είναι η ανάπτυξη – φαινόμενο του Wrapped Bitcoin (WBTC) φέτος.
Δεδομένου ότι το Bitcoin δεν μπορεί να σταλεί απευθείας στο blockchain του Ethereum, οι χρήστες του Bitcoin πρέπει να μετατρέψουν τα BTC τους σε WBTC, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες DeFi που εκτελούνται στο Ethereum.

Η Wall Street φαίνεται επίσης να στρέφει την προσοχή της στο ETH, καθώς ο Όμιλος CME ανακοίνωσε πρόσφατα την προσθήκη των Ether Futures στο θεσμικό χρηματιστήριο του που θα είναι διαθέσιμα από τον Φεβρουάριο του 2021. (δες σχετικό άρθρο μας εδώ)

Ενώ η αγορά πρέπει να περιμένει μέχρι την κυκλοφορία του εν λόγω χρηματιστηριακού προϊόντος για να μετρήσει πλήρως τον αντίκτυπο του στην τιμή του ETH, το θετικό κλίμα της αγοράς και το ενδιαφέρον παραμένουν κυρίαρχα σήμερα.

πηγή: Samyuktha Sriram – 21/12/2020 – https://ambcrypto.com/why-eth-defi-shouldnt-be-ignored-amidst-bitcoins-rally/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

NORTHWIND - Ανάκτηση δεδομένων
Νίκης 30, πλ. Συντάγματος, 2ος όροφος,   Αθήνα 
Γεωργ. Παπανδρέου 45 & Λασκαράτου,  (πρώην Ανθέων), Θεσσαλονίκη
https://www.northwind.gr/gr/    
https://www.facebook.com/northwind.data.recovery/ 
https://twitter.com/northwindgr  

TATIANA STYLING STUDIO - Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση
Mouson 71 και Πλούτωνος, Παλαιό Φάληρο
https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.