Ποιος επενδύει περισσότερα σε BTC; Ο ανταγωνισμός μεταξύ των Funds και η γνώση των κινδύνων

Μετά την απόφαση του μεγάλου hedge fund, Tudor BVI, να τοποθετήσει ένα «χαμηλό μονοψήφιο» μέρος των κεφαλαίων του σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin (BTC) νωρίτερα αυτό το έτος, ένα άλλο μεγαθήριο, το Guggenheim Macro Opportunities Fund μόλις αύξησε τα μερίδια του, ανακοινώνοντας σχέδια να διαθέσει έως και 10% του καθαρού ενεργητικού του στην αγορά του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

Η Guggenheim Funds Trust, που ελέγχεται από την παγκόσμια επενδυτική και συμβουλευτική εταιρεία Guggenheim Partners LLC, υπέβαλε αίτηση τροποποίησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μέσω της οποίας διατηρεί το δικαίωμα για το, αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, Ταμείο Μακρο-Ευκαιριών της, ώστε να αποκτήσει έκθεση στο παγκοσμίως πρώτο κρυπτονόμισμα, επενδύοντας στο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Η Grayscale είναι μια μεγάλη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων που ανήκει στην Digital Currency Group (DCG).

Η αίτηση στην SEC δηλώνει ότι το Guggenheim Macro Opportunities Fund, μπορεί να ζητήσει την έκθεση μέσω της θυγατρικής του, σε έμμεσες επενδύσεις σε bitcoin, τοποθετώντας έως και το 10% της καθαρής αξίας του ενεργητικού στο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). «Εκτός από την επένδυσή του στο GBTC, το Fund δεν θα επενδύσει, άμεσα ή έμμεσα, σε κρυπτονομίσματα», δηλώνεται στην αίτηση.

Σύμφωνα με το tweet του MatiGreenspan: Mati Greenspan (tweets ≠ financial advice): Η αίτησή τους στο SEC αφορά άδεια για επένδυση έως και 10% του χαρτοφυλακίου τους. Συνολικά 500 εκατομμύρια δολάρια (27.700 BTC), που είναι 0,15% της συνολικής προσφοράς BTC.

Συγκριτικά, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο θρυλικός διαχειριστής hedge fund, Paul Tudor Jones, είπε ότι διατηρεί «πάνω από το 1% […] ίσως να είναι σχεδόν το 2%» των περιουσιακών του στοιχείων σε bitcoin, πράγμα που θα σήμαινε επένδυση περίπου 210 εκατ. USD.
Επίσης, η MicroStrategy, μια μεγάλη εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας που εδρεύει στις ΗΠΑ, αγόρασε πρόσφατα bitcoin αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερες αγορές token.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cryptonews.com τον Αύγουστο, μεταξύ των 20 θεσμικών επενδυτών που επένδυσαν σε μετοχές της GBTC, μόνο δύο διέθεσαν πάνω από το 1% των υπό τη διαχείριση τους περιουσιακών στοιχείων σε αυτές τις μετοχές, προκειμένου να αποκτήσουν έκθεση στο BTC.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Yahoo Finance Live, ο διάσημος θιασώτης του bitcoin, ο Mike Novogratz είπε ότι «όλοι πρέπει να τοποθετήσουν το 2% έως 3% της καθαρής τους αξίας στο bitcoin.»

Εν τω μεταξύ, σχεδιάζοντας να επενδύσει έμμεσα έως και το 10% του καθαρού ενεργητικού του στο BTC, το Guggenheim Macro Opportunities Fund καταδεικνύει επίσης τι πιστεύει για τους κινδύνους που σχετίζονται με την έκθεση σε bitcoin. Η αίτησή του στο SEC περιγράφει τους ακόλουθους κινδύνους:

  • «Η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να μειωθεί κατακόρυφα (μέχρι και το μηδέν) για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων και όχι περιοριστικά, των ρυθμιστικών αλλαγών, μιας κρίσης εμπιστοσύνης στο δίκτυο bitcoin ή μιας αλλαγής στην προτίμηση των χρηστών έναντι των ανταγωνιστικών κρυπτονομισμάτων. Το κρυπτονόμισμα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες για το Fund»,
  • Το Fund υπενθύμισε στους επενδυτές του ότι η αξία του κρυπτονομίσματος δεν υποστηρίζεται από μια κυβέρνηση, μια εταιρεία ή οποιονδήποτε άλλο αναγνωρισμένο φορέα και ότι η αξία του καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά, η οποία αποτελείται κυρίως από συναλλαγές σε ανταλλακτήρια.
  • Και μιλώντας για ανταλλακτήρια, η εταιρεία είπε ότι αυτά είναι : «σε μεγάλο βαθμό μη ρυθμιζόμενά και μπορεί επομένως να εκτίθενται περισσότερο σε απάτες και αστοχίες», επίσης «μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν προσωρινά ή ακόμη και μόνιμα» οδηγώντας σε πιθανή απώλεια κεφαλαίων ή άλλες διαταραχές της αγοράς. Μπορεί να είναι περισσότερο εκτεθειμένα στον κίνδυνο χειραγώγησης της αγοράς από τα παραδοσιακά χρηματιστήρια. Λόγω της έλλειψης μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή ξαφνικών πτώσεων της αξίας, οι τιμές ενδέχεται να βλέπουν «μεγαλύτερες και συχνότερες ξαφνικές μειώσεις από τα περιουσιακά στοιχεία που διαπραγματεύονται στα παραδοσιακά χρηματιστήρια» κ.λπ.
  • Εάν η GBTC παύσει να διαπραγματεύεται με ασφάλιστρο στην καθαρή αξία ενεργητικού (NAV), η αξία της επένδυσης του Fund σε GBTC θα μπορούσε να μειωθεί, ακόμη και αν η αξία των υποκείμενων συμμετοχών της GBTC στο bitcoin δεν το κάνει. Επίσης, δεδομένου ότι θα υπάρξουν λειτουργικά έξοδα, εάν η GBTC φέρει έξοδα σε USD, θα πουλούσε BTC για να τα πληρώσει και μια πώληση σε χαμηλή τιμή του bitcoin «θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αξία μιας επένδυσης στο Fund.»
  • Ένας άλλος κίνδυνος που αναφέρεται είναι η «σχετικά περιορισμένη χρήση του κρυπτονομίσματος στη λιανική και εμπορική αγορά, η οποία συμβάλλει στην αστάθεια των τιμών». Το Crypto που δεν επεκτείνεται σε λιανικές και εμπορικές αγορές, «μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αστάθεια ή μείωση της αξίας των κρυπτονομισμάτων.» Επιπλέον, εάν οι συμμετέχοντες στην αγορά αναπτύξουν μια προτίμηση για ένα κρυπτονόμισμα έναντι ενός άλλου, «η αξία του λιγότερο προτιμώμενου κρυπτονομίσματος πιθανότατα θα επηρεαστεί αρνητικά.»
  • Μεταξύ άλλων κινδύνων, αναφέρεται στην αίτηση ότι «πολλές σημαντικές πτυχές της αμερικανικής ομοσπονδιακής φορολογικής αντιμετώπισης των επενδύσεων σε bitcoin είναι αβέβαιες, ότι υπήρχαν περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και κίνδυνοι που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά, την κατάσταση της οικονομίας, την υγεία, την αγορά εργασίας και άλλες παγκόσμιες εξελίξεις στην αγορά ή/και διαταραχές, «που έχουν προκληθεί από τους περιορισμούς της κρίσης του COVID-19.
  • «Η έκθεση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου σε κρυπτονομίσματα μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και, κατά συνέπεια, αυτή η έκθεση ενδέχεται να μην εκπροσωπείται στο χαρτοφυλάκιο του Fund σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. [… .] οι μελλοντικές κανονιστικές ενέργειες ή πολιτικές ενδέχεται να περιορίσουν, ίσως σε ουσιώδη έκταση, την αξία της έμμεσης επένδυσης του Fund σε κρυπτονομίσματα και τη δυνατότητα ανταλλαγής των κρυπτονομισμάτων ή τη χρήση τους για πληρωμές.»

Στο λογαριασμό της, η Guggenheim έχει πάνω από 295 δισ. USD σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, σε μια πλατφόρμα διαχειριζόμενων λογαριασμών και κεφαλαίων.

πηγή:Sead Fadilpašić – 30/11/2020 – https://cryptonews.com/news/who-invests-in-bitcoin-more-competition-among-multibillion-f-8459.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, 11527, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 
REGALO - Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης  
https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.