Η Altseason, τα 30Κ$ σε απόσταση βολής και 5 σημεία προσοχής για το Bitcoin καθώς φεύγει το 2020

Χριστούγεννα γεμάτα ενθουσιασμό για τους hodlers, με την τιμή του Bitcoin να σπάει κάθε μέρα το ανώτατο όριό της και να φτάνει τα 28.000 δολάρια, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το Bitcoin, και κατ’ επέκταση ολόκληρο το κρυπτο-σύμπαν, βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των Ρυθμιστικών Αρχών με εξελίξεις να αναμένονται μέσα στο 2021.

Το Bitcoin (BTC) είχε μια εβδομάδα πρωτόγνωρη, πετυχαίνοντας νέα ρεκόρ, φτάνοντας τα $ 28.400 και παραμένοντας κοντά στην κορυφαία τιμή του. Τι θα ακολουθήσει όμως;
Καθώς οι αγορές επιστρέφουν για να χωνέψουν αυτά τα «τρελά» Χριστούγεννα, η Cointelegraph παρουσιάζει πέντε παράγοντες που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της τάσης στην τιμή του Bitcoin αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός αυξάνεται καθώς ο Τραμπ υπογράφει την εφαρμογή νέων παροχών τόνωσης της οικονομίας

Οι αγορές απέφυγαν έναν εφιάλτη αυτήν την εβδομάδα, μετά την απόφαση, τελικά, του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που συμφώνησε να υπογράψει το νομοσχέδιο για την εφαρμογή μέτρων τόνωσης της οικονομίας για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κρίσης του coronavirus, αξίας 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ερχόμενο να προσθέσει ένα μεγάλο ποσό χρέους, στο υπάρχον βουνό χρέους της Federal Reserve, το πακέτο περιλαμβάνει διάφορα οφέλη για τις επιχειρήσεις, αλλά δεν θα παρέχει στους Αμερικανούς το ίδιο επίπεδο άμεσης οικονομικής στήριξης που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο.

Ο Trump είχε πει ότι το χαμηλό ποσό άμεσης πληρωμής του δεύτερου μέτρου τόνωσης – 600$ έναντι 1.200 δολαρίων της προηγούμενης φοράς – σήμαινε ότι δεν μπορούσε να το παραβλέψει, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη.
Έτσι, οι αγορές ξεκίνησαν μια νέα εβδομάδα σε θετικό κλίμα, με ελαφρά κέρδη που παρατηρήθηκαν στα συμβόλαια S&P 500 πριν από το άνοιγμα της Wall St. Ταυτόχρονα, ο χρυσός επέστρεψε με στυλ νικητή και με στοιχεία που δείχνουν ότι το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο για την επίτευξη του ετησίως μεγαλύτερου κέρδους εντός της δεκαετίας.

Σε σχέση με το τέλος Νοεμβρίου, η σχέση XAU/USD είναι πάνω κατά $111 ή, σε ποσοστό, κατά 6.25%.

XAU/USD ημερήσιο γράφημα των candle . Source: TradingView


«Έτσι, ο Πρόεδρος (@realDonaldTrump) άσκησε βέτο σε μόλις εννέα νομοσχέδια, ο μικρότερος αριθμός βέτο από την εποχή του Warren Harding, ο οποίος όμως υπηρέτησε μόλις δύο χρόνια, από το 1921-1923», έγραψε στο Twitter ο διάσημος αρνητής του Bitcoin, Peter Schiff, όταν υπογράφηκε τελικά το νομοσχέδιο.

Έρχονται κανονισμοί με στόχο την ενσωμάτωση του Bitcoin

Μετά την εντυπωσιακή νέα παράσταση, σε ένα ευρύτερο ακροατήριο την περίοδο των Χριστουγέννων, με ράλι σε νέα ιστορικά υψηλά, το Bitcoin μπορεί σύντομα να πρέπει να διαχειριστεί το νέο του ρόλο έναντι των θεσμικών οργάνων, σύμφωνα με προειδοποιήσεις από διάφορες πηγές.

Χτυπώντας τα 28.400 $ και επιτυγχάνοντας μηνιαία κέρδη της τάξης του 55%, το Bitcoin βρίσκεται πλέον σταθερά στο ραντάρ των Ρυθμιστικών Αρχών καθώς αυξάνεται η ευρύτερη αποδοχή του. Ακόμα και για τους υποστηρικτές του, ο επόμενος χρόνος μπορεί να αποδειχθεί δύσκολος χρόνος.

Με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin να αφήνει το στίγμα του με μια προσπάθεια να επιβάλει νέους νόμους για τα «μη-εποπτευόμενα» πορτοφόλια, η αντικαταστάτριά του, Janet Yellen, λέγεται ότι μπορεί να αποδειχθεί οριακά καλύτερη.

«Γενικά, νομίζω ότι είχαμε προκλήσεις με τους Δημοκρατικούς – προτιμούν περισσότερη ρύθμιση, περισσότερη επίβλεψη», δήλωσε στο Bloomberg την Κυριακή, η Meltem Demirors, επικεφαλής στρατηγικός διευθυντής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της CoinShares.

“Ανησυχώ λίγο για την κατεύθυνση που τείνουν να παίρνουν τα πράγματα.”


Όπως πάντα στις ΗΠΑ, το συνονθύλευμα των πολιτικών συμμαχιών σημαίνει ότι οποιαδήποτε επίθεση μπορεί να μετριαστεί από την παρουσία φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα προσώπων σε άλλους κύκλους ή άλλες σημαίνουσες θέσεις. Ο νέος πρόεδρος π.χ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), Elad Roisman, θεωρείται οπαδός.

Μία αντίσταση του Bitcoin στα 28.400 $ πρέπει να θεωρείται «πολύ υγιής», υποστηρίζει γνωστός αναλυτής της αγοράς.

Επικεντρώνοντας την τελευταία δράση της αγοράς spot του Bitcoin, η Δευτέρα διαμορφώνεται για να αποτελέσει σημαντική δοκιμή για ανοδική πορεία, δεδομένης της δυναμικής που παρατηρείται όλο το Σαββατοκύριακο. Αφού έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των 28.400 δολαρίων την Κυριακή, το Bitcoin σημείωσε πτώση που πολλοί θεωρούσαν δεδομένο να συμβεί.
«Το Bitcoin υποβλήθηκε σε μία πολύ υγιή διόρθωση, καθώς κινήθηκε αρκετά κατακόρυφα (τις προηγούμενες ημέρες). Ίσως να βρίσκεται στην προσωρινή κορύφωση του προς το παρόν», συνοψίζει ο αναλυτής της Cointelegraph Markets, ο Michaël van de Poppe στα κοινωνικά μέσα.

«Τι θα ακολουθήσει; Συσσώρευση, πλάγια δράση, λιγότερη αστάθεια. Δίνοντας χώρο στις υπόλοιπες αγορές για να επιταχύνουν το βήμα τους. Τα ζεύγη του $BTC, τα πάνε καλά.»

BTC/USD ωριαίο γράφημα των candle. Πηγή: TradingView

Ο Van de Poppe εξετάζει τη δυνατότητα των altcoins να ξεκινήσουν την ανταπόκρισή τους στις πρόσφατες δόξες του Bitcoin, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται σημάδια ότι η «altseason» είναι πολύ κοντά.
«Αφού το #Bitcoin ολοκληρώσει το τρέξιμο (το οποίο είναι αρκετά κατακόρυφο), τα κεφάλαια θα ρέουν προς τα μεγάλα σε κεφαλαιοποίηση (altcoins). Και μετά από αυτό προς τα μεσαίας και τελικά τα μικρής κεφαλαιοποίησης altcoins», συνέχισε.

“Τα Altcoins δεν είναι νεκρά, η ροή κεφαλαίων παραμένει ακόμα η ίδια.”


Ενώ κατακλύζεται από κεφάλαια η αγορά του BTC, ορισμένα δημοφιλή altcoins εξακολουθούν να προσφέρουν σημαντικές αποδόσεις σε σχέση με την ισοτιμία τους με το USD, με τον ηγέτη της αγοράς, Ether (ETH), να διαπραγματεύεται πάνω από τα 700$, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018.
Σε σύγκριση με τα χαμηλά του, στα 113$ τον Μάρτιο, το ETH / USD είναι πλέον πάνω κατά 530%.

ETH και BTC vs. USD – ετήσιες επιδόσεις. Πηγή: Digital Assets Data


Ρεκόρ καταγράφει το χάσμα των futures του Bitcoin

Το Bitcoin ανταγωνίζεται το μεγαλύτερο «χάσμα» που θα εμφανιστεί ποτέ σε αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, αυτήν την εβδομάδα. Τα στοιχεία από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ομίλου CME, δείχνουν ότι την Παρασκευή, οι συναλλαγές κατέληξαν στα 23.825$. Η Δευτέρα ξεκίνησε με χαμηλά επίπεδα στα 26.500$ στο άνοιγμα, με τη διαφορά να είναι η μεγαλύτερη που έχει εμφανιστεί ποτέ μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.

Αυτά τα λεγόμενα «χάσματα» των συμβολαίων futures, αναφέρονται στο κενό μεταξύ των συνεδριών συναλλαγών Παρασκευής και Δευτέρας και η τιμή spot BTC/USD έχει τη συνήθεια να επιστρέφει για να τα «γεμίσει» αργότερα. Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, αυτή η τάση έχει αποδυναμωθεί, με τα χάσματα που απομένουν στην περιοχή τιμών μεταξύ των 16.900 και 19.500$, να έχουν καλυφθεί μόνο εν μέρει. (βλ. αναλυτικό άρθρο μας για το θέμα, εδώ)

Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε θεωρίες μεταξύ των αναλυτών – συμπεριλαμβανομένου του Van de Poppe της Cointelegraph – ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε ακόμη και να αντιστραφεί προς τα κάτω, για να επανεξετάσει επίπεδα κάτω των 20.000$ για αρκετό καιρό, για να φροντίσει την μισοτελειωμένη δουλειά του.

Εάν αυτό δεν συμβεί στην πραγματικότητα, τότε οι αναλυτές ενδέχεται να χρειαστεί να συμβιβαστούν με την απώλεια αυτού που κάποτε ήταν ένας σταθερός δείκτης της βραχυπρόθεσμης πορείας της τιμής του Bitcoin.

Γράφημα των Bitcoin futures του CME που δείχνει τα χάσματα. Πηγή: TradingView


Το μοντέλο Stock-to-flow (απόθεμα προς ροή) προβλέπει το υψηλό

Σχετικά με την τροχιά των τιμών, η τελευταία δράση θέτει το Bitcoin σε αντίθεση με ένα από τα πιο γνωστά και πιο αξιόπιστα μοντέλα πρόβλεψης των τιμών του, το γνωστό stock-to-flow. Αφού ανέβηκε για να ανταποκριθεί ακριβώς στις απαιτήσεις του μοντέλου την περασμένη εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο εξασφάλισε ότι το BTC/USD ξεπέρασε τις επιδόσεις του, με την επαναφορά της Κυριακής στο εύρος των 26.000 δολαρίων να εξασφαλίζει γρήγορα τη συμμόρφωση του στις απαιτήσεις του μοντέλου πρόβλεψης.

Όπως σημειώνεται τόσο από τον δημιουργό του μοντέλου, τον PlanB, όσο και από τον Saifedean Ammous, συγγραφέα του «The Bitcoin Standard», το Bitcoin παραμένει γενικά πολύ πιστό στις απαιτήσεις του μοντέλου stock-to-flow, σε σχεδόν καθημερινή βάση.

«Η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να βρίσκεται στα ίχνη των προβλεπόμενων από το μοντέλο stock-to-flow τιμών, του @100trillionUSD, με εκπληκτική ακρίβεια», συνοψίζει ο Ammous.

Το γράφημα stock-to-flow του Bitcoin. Πηγή: Digitalik

Μελλοντικά, οι διάφορες υλοποιήσεις του μοντέλου, απαιτούν επίπεδα τιμών οπουδήποτε μεταξύ των 100.000 και 576.000$, από τώρα και μέχρι το τέλος του κύκλου του πρόσφατου halving, το 2024.

πηγή: WILLIAM SUBERG – 28/12/2020 – https://cointelegraph.com/news/altseason-and-30k-in-sight-5-things-to-watch-in-bitcoin-as-2020-ends


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ.   231 085 0003
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 
METABOOK - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/

BRAINWIRE – Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/
https://www.facebook.com/Brainwire.gr/
https://twitter.com/Brainwire_gr/
https://www.linkedin.com/company/brainwire/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.