Ποιος συνέβαλλε περισσότερο στην υιοθέτηση crypto και blockchain το 2020;

Στο μέλλον, είναι πιθανό το 2020 να θεωρηθεί μια χρυσή στιγμή για τα κρυπτονομίσματα. Είναι όμως σίγουρα μια χρονιά που το Bitcoin δοκιμάστηκε με φόντο την παγκόσμια ύφεση.

Την Μαύρη Πέμπτη, τον Μάρτιο, εξαφανίστηκαν δισεκατομμύρια από τις αγορές μέσα σε λίγες ώρες. Το πιο λογικό ήταν να σκεφτεί καποιος ότι η ανάκαμψη θα χρειαζόταν χρόνια. Αλλά μέχρι τον Δεκέμβριο, το Bitcoin ( BTC ) κατάφερε να φτάσει σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, σπάζοντας την αντίσταση των 20.000 δολαρίων και να ξεπεράσει ακόμη και τα 28.000 δολάρια, ενώ η κεφαλαιοποίηση του ανέβηκε πάνω από το μισό τρισεκατομμύριο. Μέσα στο 2020, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει επίσης δει τις ενεργές διευθύνσεις του να προσεγγίζουν τα επίπεδα του 2017, σύμφωνα με στοιχεία από το Glassnode, αλλά και μεγάλη, πρωτόγνωρη εισροή θεσμικών επενδυτών -ακόμη και κάποιων που ως πρόσφατα δήλωναν ότι δεν το πίστευαν. Γενικά μέσα σε αυτή την δύσκολη χρονιά το Bitcoin γνώρισε μεγάλη υιοθέτηση.

Αυτό οδηγεί σε ένα ερώτημα: Ποιες εταιρείες, κυβερνήσεις ή άλλες οντότητες έχουν συμβάλει στη μεγαλύτερη υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος το 2020;

PayPal

Όταν ανακοινώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου ότι η PayPal σχεδίαζε να ενσωματώσει κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα της, οι αγορές ανταποκρίθηκαν με πάθος . Τα νέα της PayPal επιβεβαίωσαν αυτό που πολλοί υποπτεύονταν για αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά η ανακοίνωση ήρθε με ένα εκπληκτικό κερασάκι στην κορυφή: Η PayPal ανακοίνωσε επίσης, ότι από τον Ιανουάριο του 2021, οι χρήστες θα μπορούσαν να ξοδέψουν κρυπτονομίσματα σε οποιονδήποτε από τους 26 εκατομμύρια εμπόρους του.

Δεν είναι μόνο το Bitcoin που επωφελήθηκε από την είδηση αυτή, αλλά και η ίδια η PayPal, αφού οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 17% τους μήνες μετά την ανακοίνωσή της. Ενώ οι χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν ήδη να επωφεληθούν από την υπηρεσία, η PayPal θα ξεκινήσει συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και στις 300 εκατομμύρια παγκόσμιες βάσεις χρηστών της, από το επόμενο έτος .


The Office of the Comptroller of the Currency (OCC) 

Η σχέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ υπήρξε από καιρό τεταμένη. Ωστόσο, τον Ιούλιο, τα πράγματα πήραν μια ξαφνική στροφή, όταν το Γραφείο του ελεγκτή του νομίσματος εξέδωσε ένα υπόμνημα, που έδωσε το πράσινο φως στις τράπεζες να αρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων. Η κίνηση αυτή καλύπτει όλες τις εθνικές τράπεζες και τις ομοσπονδιακές ενώσεις αποταμιεύσεων, αφαιρώντας αποτελεσματικά ένα σημαντικό ρυθμιστικό εμπόδιο για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

 Αυτό όχι μόνο είναι μια θετική εξέλιξη για τους κατόχους λιανικής κρύπτο, αλλά επίσης ανοίγει το δρόμο για θεσμική υιοθέτηση . Επιπλέον, οι τράπεζες δεν έχουν πια λόγο να αρνούνται υπηρεσίες σε νόμιμους παρόχους υπηρεσιών κρύπτο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι είναι διατεθειμένες να συμμορφωθούν με τα γενικά standards του «Know Your Customer». Από πρακτική άποψη, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τις τράπεζες να εγκαταστήσουν τις απαραίτητες πολιτικές ασφάλειας και την υποδομή για τον χειρισμό ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, οι ενέργειες του OCC είναι ένα σημαντικό άλμα στην προώθηση της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Dow Jones S&P 500

Ίσως ως άμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών του OCC, και χωρίς αμφιβολία ως αποτέλεσμα της ανοδικής αγοράς, προέκυψε τον Δεκέμβριο ότι το Bitcoin φτάνει στην Wall Street! Η S&P Dow Jones Indices εξέδωσε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει ότι θα κάνει ντεμπούτο στους δείκτες κρυπτονομισμάτων από το 2021. Η εταιρεία θα συνεργαστεί για αυτό με την Lukka, έναν πάροχο δεδομένων blockchain που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια στοιχεία θα εμφανίζονται ακριβώς ως μέρος των δεικτών. Ωστόσο, με εύρος 550 κρυπτονομισμάτων, φαίνεται ότι θα συμπεριληφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων tokens. Η κίνηση αυτή θα συμβάλει σίγουρα στην περαιτέρω θεσμική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, καθώς η υποδομή μιας mainstream αγοράς καθιστά τα ψηφιακά νομίσματα πιο προσβάσιμα στους επενδυτές της Wall Street.


Mike Novogratz

Ο διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital ίσως έχει κάνει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον για να υποστηρίξει την υιοθέτηση του Bitcoin φέτος. Αφού τα κέρδη της εταιρείας του έδειξαν αύξηση κατά 75% από έτος σε έτος , εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Bitcoin θα φτάσει τα 65.000 δολάρια, αφού ξεπεράσει το υψηλό του 2017. Λίγες μέρες αργότερα, επέστρεψε για να προτείνει σε όλους να βάλουν το 3% της καθαρής τους αξίας στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα και να το κρατήσουν μέχρι το 2025 . 

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ανέβασε πάλι τους τόνους, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές να τοποθετήσουν το 5% του χαρτοφυλακίου τους σε κρύπτο. Αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο λόγια, αλλά είναι διατεθειμένος να βάλει τα χρήματά του στο Bitcoin, δήλωσε στο CNN ότι έχει μετατρέψει το 50% της καθαρής του αξίας σε κρυπτονομίσματα. Μία εβδομάδα μετά, το Bitcoin σημείωσε άνοδο, φτάνοντας στο προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών.


Dave Portnoy

Ο ιδρυτής του Barstool Sports είχε μια σχέση «περίεργη» με τα κρυπτονομίσματα, για το μεγαλύτερο μέρος του 2020. Τον Αύγουστο, ο Dave Portnoy, γνωστός και ως «Davey Day Trader», κάλεσε τους αδελφούς Winklevoss στο σπίτι του για να του διδάξουν για το Bitcoin. Μετά από αυτό, άρχισε να αγοράζει altcoins, προκαλώντας με τις επιλογές και τις δηλώσεις του πολλά μέλη του crypto Twitter να αρχίσουν να τον σχολιάζουν για την έλλειψη εμπειρίας του. Μια μέρα αργότερα, ισχυρίστηκε ότι ήταν στο δρόμο για να γίνει crypto εκατομμυριούχος !

Αφού αναοίνωσε ότι εγκατέλειψε εντελώς τα κρυπτονομίσματα, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας επέστρεψε στο Bitcoin δύο εβδομάδες αργότερα, δηλώνοντας αυτή τη φορά: «my heart is crypto«. Μπορεί όλες αυτές οι κινήσεις του Portnoy να φάνταζαν αστείες, αναμφίβολα όμως βοήθησαν με το να τραβήξουν την προσοχή στα κρυπτονομίσματα. Ως εκ τούτου, η επιρροή του στην υιοθέτηση των crypto, έστω με αυτόν τον τρόπο, του δίνει μια θέση σε αυτόν τον κατάλογο.


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας (SCI)

Το 2018, η Reserve Bank of India αντιμετώπισε ένα πλήγμα στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων που δραστηριοποιούνταν στο δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών ενεργειών που είχαν σκοπό να σταματήσουν οι τοπικές τράπεζες να συνεργάζονται με εταιρείες κρύπτο, οι Ινδοί πολίτες δεν μπορούσαν πλέον να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα σε ανταλλακτήρια κι αναγκάζονταν να προσφεύγουν σε δίκτυα peer-to-peer και στην περίπτωση ακόμη κάποιων να κάνουν συναλλαγές με fiat, στην μαύρη αγορά.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας εξέδωσε απόφαση ορόσημο για την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης και την κύρηξε «αντισυνταγματική». Η κίνηση αυτή νομιμοποίησε αποτελεσματικά τα κρυπτονομίσματα σε 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Παρόλο που υπήρξαν κάποιες δοκιμές για νομοθετικές αλλαγές από την κυβέρνηση, με σκοπό να απαγορεύσει ξανά τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, η απόφαση του SCI έδωσε σημαντική ώθηση στην ινδική σκηνή κρύπτο. Μέχρι τον Ιούνιο, ένα κύμα νέων ανταλλακτηρίων είχε ξεκινήσει στη χώρα, προσφέροντας υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σε εκατομμύρια νέους χρήστες.


JPMorgan

Ήταν τον Φεβρουάριο του 2019 όταν η JPMorgan ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, για να επιταχύνει τις διευθετήσεις εντός του δικτύου της. Τον Οκτώβριο του 2020, το νόμισμα JPM κυκλοφόρησε τελικά, όντας ουσιαστικά ένα stablecoin που υποστηρίζεται από το δολάριο. Ωστόσο, δεδομένου του μεγέθους της παγκόσμιας εμβέλειας της JPMorgan, εκτιμάται ότι το stablecoin της θα γλυτώσει τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο από εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε περιφερειακό κόστος.

Η κίνηση αυτή δεν είναι πιθανό να έχει καμία επίπτωση στις αγορές κρύπτο γενικά, επειδή το JPM Coin πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο στο κλειστό δίκτυο της JPMorgan. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα επεξεργάζεται συναλλαγές αξίας περίπου 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σε περισσότερες από 100 χώρες, κάθε μέρα. Επομένως, θα μπορούσε εύκολα να γίνει ένα από τα πιο υιοθετημένα κρυπτονομίσματα στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών. Στα μέσα Δεκεμβρίου, η Goldman Sachs υπέγραψε να χρησιμοποιήσει το JPM Coin για τις συναλλαγές repo.


Uniswap 

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είχε γενικά μια πολύ καλή χρονιά, αλλά είναι δίκαιο να πούμε ότι η κυκλοφορία του Uniswap V2 τον Μάιο έκανε το 2020 ένα έτος ορόσημο, όσον αφορά την υιοθέτηση των αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων. Μέχρι τον Αύγουστο, το ανταλλακτήριο είχε ξεπεράσει τον όγκο συναλλαγών του Coinbase Pro και μέχρι τον Δεκέμβριο είχε επιτύχει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο.

Επιπλέον, η Uniswap έγινε θύμα της δικής της επιτυχίας όταν ξεκίνησε το SushiSwap τον Αύγουστο. Το νέο ανταλλακτήριο εμφανίστηκε ως κλώνος του κώδικα της Uniswap, αλλά με το δικό του token.  Ονομάστηκε «vampire attack», επειδή απειλούσε την κυριαρχία της Uniswap, αποστραγγίζοντας τη ρευστότητα του. Ακόμα χειρότερα, η κίνηση του SushiSwap ενέπνευσε μια σειρά από παρόμοια ανταλλακτήρια copycat, συμβατά στο Smart Chain του Binance, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ωστόσο, το Uniswap είχε την τελευταία λέξη, αφού κυκλοφόρησε το δικό του token τον Σεπτέμβριο, διανέμοντας το UNI σε οποιονδήποτε είχε συμβάλλει στην ρευστότητα της πλατφόρμας. Η κίνηση αυτή βοήθησε την Uniswap να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας και να συνεχίσει να ξεπερνά τους αντιπάλους της, μέχρι και σήμερα.


Spencer Dinwiddie

Τον Σεπτέμβριο του 2019 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά αναφορές σχετικά με τον παίκτη του ΝΒΑ, Spencer Dinwiddie, ότι σχεδιάζει να αντισταθμίσει την επέκταση του συμβολαίου του αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σχέδιό του ήταν να πουλήσει tokens, που να συνδέονται με το συμβόλαιό του, όπου οι επενδυτές θα μπορούσαν να λάβουν κεφάλαιο.

Είναι αλήθεια ότι ο δρόμος του Dinwiddie για πώληση συμβολαίου με token δεν ήταν καθόλου ομαλός. Αφού αντιμετώπισε αντιπολίτευση από το ίδιο το NBA , ο Dinwiddie προχώρησε και ξεκίνησε την εκστρατεία Gofundme τον Μάιο, προσπαθώντας να συγκεντρώσει BTC αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων, ως μέσο που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες οπαδούς να αποφασίσουν την τύχη της επόμενης ομάδας του. Ωστόσο, έκλεισε την εκστρατεία αφού είχε συγκεντρώσει μόλις 1.160 δολάρια, τα οποία δώρισε τελικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αργότερα κατάφερε να πουλήσει το 10% των μετοχών του συμβολαίου του στο NBA σε οκτώ επενδυτές. Είναι δίκαιο να πούμε ότι η υποστήριξη των crypto από τον Dinwiddie βοήθησε στο να τραβήξει την προσοχή σε αυτά. Ο Bleacher Report μάλιστα τον ονόμασε «bitcoin-σοφό του NBA».


GoodDollar

Το GoodDollar, που ξεκίνησε από το eToro τον Σεπτέμβριο, είναι ένα έργο κοινωνικού αντίκτυπου, που στοχεύει στην παροχή ψηφιακού βασικού εισοδήματος σε κλίμακα. Η GoodDollar εκδίδει τα tokens της, που ονομάζονται G$, με βάση τις αποδόσεις που δημιουργούνται, επενδύοντας ένα καλάθι αποθεματικών κρυπτονομισμάτων σε πρωτόκολλα DeFi. Στη συνέχεια τα διανέμει ως βασικό ημερήσιο εισόδημα.

Από την κυκλοφορία της πλατφόρμας τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχουν υπογράψει περισσότερα από 40.000 άτομα από 180 χώρες και δήλωσε ότι διανέμει πάνω από 14 εκατομμύρια tgokens G$. Οι χρήστες δεν μπορούν ακόμη να αλλάξουν τα tokens για fiat, αλλά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν διαδικτυακές υπηρεσίες μέσω της αγοράς Facebook GoodDollar, η οποία επί του παρόντος έχει σχεδόν 16.000 μέλη.

Η ιδέα ενός καθολικού βασικού εισοδήματος (UBIείχε ήδη ευρεία υποστήριξη , συμπεριλαμβανομένου του πρώην προεδρικού υποψηφίου των ΗΠΑ Andrew Yang. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού έχει επιταχύνει περισσότερο την ιδέα, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να επηρεάζονται από την οικονομική κατάρρευση. Επομένως, το GoodDollar είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, στη δημιουργία μιας βιώσιμης πηγής χρηματοδότησης για ένα UBI.


COVID-19

Σίγουρα δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι το μεγαλύτερο bitcoin bull στην ιστορία έχει έρθει σε μια εποχή που ο όλος ο κόσμος υποφέρει από την καταστροφική πανδημία του κορονοϊού. Τον Νοέμβριο, η Cointelegraph τόνισε ήδη το γεγονός ότι η οικονομική επίπτωση του ιού έχει συμβάλει στην μεταστροφή των αντιλήψεων για το Bitcoin και γενικά το ψηφιακό χρήμα.

Ακόμα και πριν από αυτό, έγινε εμφανές ότι η πανδημία επιταχύνει την ψηφιακή καινοτομία χάρη στα lockdowns, τις παραγγελίες από το σπίτι και στην διαπίστωση των μεγάλων αλλαγών που ακολούθησαν προηγούμενες ιστορικά πανδημίες. Ο Μπεν Φράνκλιν ήταν άλλωστε ο πρώτος που παρατήρησε ότι «από την αντιξοότητα έρχεται η ευκαιρία».


Η άνοδος της DeFi και γενικά των κρύπτο μέσα στο 2020 υπογραμμίζει τις πραγματικές δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων να βοηθήσουν στην ανακατανομή του πλούτου και στη δημιουργία νέων αξιών. Επομένως, αν είναι δυνατόν να αποκομίσουμε κάτι θετικό από την καταστροφική κρίση του 2020, θα ήταν οπωσδήποτε αυτό. Σίγουρα στον τομέα της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων, το 2020 ήταν μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα χρονιά. Επιπλέον, όλα τα σημάδια που υπάρχουν, δείχνουν ότι το 2021 περιμένουμε ακόμη καλύτερες εξελίξεις στον χώρο των crypto.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/who-did-the-most-for-real-world-crypto-and-blockchain-adoption-in-2020


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Ledger Wallets

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  το ledger εδώ

PHARMACY 128
Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο.
https://www.pharmacy128.gr/
LORD UNDERWEAR
Men, women, children underwear
https://www.lord.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.