Οι ιδιώτες επενδυτές είναι σε μεγάλο βαθμό αμέτοχοι στην πορεία του BTC προς τις 40K$

Το Bitcoin δείχνει έτοιμο να επιτύχει πολλά νέα υψηλά όλων των εποχών (ΑΤΗ) το 2021, αλλά πότε και πόσο θα συμμετάσχουν οι επενδυτές λιανικής στο πάρτι; Υπάρχουν πολλοί επενδυτές που αισθάνονται καταξιωμένοι στην αγορά κρυπτονομισμάτων, τώρα που η τιμή του Bitcoin έχει δημιουργήσει ένα νέο υψηλό όλων των εποχών στα 34.778$.

Η τελευταία φορά που το Bitcoin (BTC) διαπραγματεύτηκε κοντά σε αυτό το επίπεδο, ήταν κατά τη διάρκεια του bull run του 2017, όταν έφτασε στην κορυφή των περίπου 19.783 δολαρίων. Ακόμη και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης πρόσεξαν την τρέχουσα ανοδική πορεία, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, οι οποίοι παρατήρησαν ότι το τρέχον ράλι είχε «μια πολύ διαφορετική αίσθηση σε σχέση με την τελευταία φορά».

Πολλοί στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων θα συμφωνούσαν με την παρατήρηση αυτή. Επομένως, είναι σημαντικό να ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στους παράγοντες που κατευθύνουν το τρέχον ράλι.

Ο “μέσος Joe” δεν είναι πλέον ο πρωταγωνιστής του show


Σύμφωνα με τον Nathaniel Popper@nathanielpopper, όπως εκφράστηκε μέσω ενός tweet: Το Bitcoin χτύπησε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, με μια πολύ διαφορετική αίσθηση σε σχέση με την τελευταία φορά.

Το 2017, το bull run του Bitcoin πιστεύεται ότι τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από επενδυτές λιανικής που τοποθετήθηκαν κερδοσκοπικά, σε μια νέα αγορά, αυτή του BTC και άλλων κρυπτονομισμάτων μικρότερης κεφαλαιοποίησης, εν μέσω της τρέλας των ICO (αρχικές προσφορές νομισμάτων).

Εκείνη την εποχή, υπήρχαν εκατομμύρια επενδυτές λιανικής στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα που έγιναν η δύναμη στην αγορά. Εκείνη την εποχή, ήταν ο «μέσος Τζο» που ενίσχυσε τα κέρδη του Bitcoin, περισσότερο από 1.300% μέσα στο έτος, όπως επισημαίνεται στη Wall Street Journal, από τον επικεφαλής στρατηγικής των αγορών της IG Group, Chris Weston.

Μερίδιο των συναλλαγών Bitcoin με βάση τα εμπλεκόμενα νομίσματα. Πηγή: The Wall Street Journal


Οι συναλλαγές σε δολάρια ΗΠΑ αυξάνονται καθώς καταφτάνει η Wall Street

Φτάνοντας στο 2020, το τοπίο των επενδυτών έχει αλλάξει δραματικά. Οι θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμέτοχοι κατά την πρώτη μεγάλη ανοδική πορεία, ήταν αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές του ράλι.

Αυτοί οι επενδυτές αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να καταλάβουν μακροπρόθεσμες θέσεις, χωρίς την πρόθεση να πουλήσουν σύντομα. Συγκεντρώνονται επίσης στις αγορές των Bitcoin futures , όπου το ανοιχτό ενδιαφέρον στο Chicago Mercantile Exchange ξεπέρασε πρόσφατα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ενισχύουν τους ισολογισμούς τους με το BTC αντί να το αφήνουν μόνο με μετρητά (fiat).

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για τους θεσμικούς επενδυτές να βρίσκονται μπροστά από την καμπύλη, αξίζει να επαναλάβουμε ότι δεν ήταν οι πρώτοι που βρίσκονταν εκτός των τειχών στα crypto. Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους ηγέτες της επιχειρηματικότητας στην Αμερική, που τώρα εισέρχονται στο Bitcoin για πρώτη φορά, είναι οι ίδιοι που το απέρριψαν το 2017 και στο διάστημα από τότε μέχρι πρόσφατα.

Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο, το PayPal ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει συναλλαγές με κρυπτονομίσματα για τους 26 εκατομμύρια εμπόρους της πλατφόρμας του. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αγοράσουν, να κρατήσουν ή να πουλήσουν κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα PayPal, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ether (ETH), Litecoin (LTC) και Bitcoin Cash (BCH).

Η ειρωνεία είναι ότι ο Bill Harris, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της PayPal, προειδοποίησε το 2018 ότι το Bitcoin δεν είχε αξία και κατευθυνόταν προς το μηδέν, το χαρακτήρισε ακόμη και ως απάτη. Το PayPal ανταγωνίζεται μόνο τη Square του Jack Dorsey για τον ρυθμό με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες αγοράζουν Bitcoin.

Οι εταιρείες της Wall Street, είχαν μέχρι πρόσφατα αποφύγει το Bitcoin λόγω της μεταβλητότητάς του, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα επικίνδυνο περιουσιακό στοιχείο στην καλύτερη περίπτωση και ως «ποντικοφάρμακο» στη χειρότερη, σύμφωνα με τον Warren Buffett του Berkshire Hathaway. Ενώ όμως ο Buffett δεν έχει ενσκήψει ακόμα στα crypto, άλλοι μεγάλοι επενδυτές καταδύονται με ταχύτητα.

Δισεκατομμυριούχοι traders, από τον Paul Tudor Jones έως τον Stanley Druckenmille, έχουν μεταστραφεί σε αισιόδοξους υπέρμαχους του Bitcoin, και οι δύο έχουν φέρεται να διαλαλούν ότι θεωρούν το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ως στοιχείο αξίας ανώτερο του χρυσού.

Το 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, απείλησε να απολύσει υπαλλήλους που έκαναν συναλλαγές σε Bitcoin, αλλά τώρα η εταιρεία του δημοσιεύει αναλύσεις προς τους πελάτες της ιδιαίτερα αισιόδοξες για το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.
Ο Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock – ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο – φαίνεται επίσης να ζεσταίνει τις μηχανές του για το Bitcoin, θεωρώντας ότι δεν είναι έξω από τη σφαίρα της πιθανότητας το Bitcoin να «εξελιχθεί σε μια παγκόσμια αγορά». Χαρακτηριστικά δήλωσε:

“Το Bitcoin έχει τραβήξει την προσοχή και τη φαντασία πολλών ανθρώπων. Παραμένει ακόμα μη δοκιμασμένη και αρκετά μικρή αγορά σε σχέση με άλλες αγορές. ”

Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, ήταν ο πρώτος στην Αμερικανική επιχειρηματικότητα που μεταπήδησε στο χώρο του Bitcoin, αλλά δεν ήταν πάντα θαυμαστής του. Το 2013, ο Saylor είπε ότι οι μέρες του Bitcoin ήταν μετρημένες και ότι η αγορά προοριζόταν να υποστεί μοίρα παρόμοια με τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

Στη συνέχεια, σε μια απροσδόκητη σειρά γεγονότων, ο Saylor αποφάσισε να καταστήσει το Bitcoin το κύριο αποθεματικό του ταμείου της εταιρείας του, συγκεντρώνοντας 425 εκατομμύρια δολάρια σε BTC στον ισολογισμό της. Αυτή η επένδυση, αξίζει 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα. Στις 4 Δεκεμβρίου, ο Saylor ανέβασε τον πήχη, αγοράζοντας ακόμη περισσότερα BTC, ανακοινώνοντάς το στο twitter:
Michael Saylor@michael_saylor: Η MicroStrategy αγόρασε περίπου 2.574 bitcoin για περίπου 50,0 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με την Πολιτική Διαθεσίμων, σε μέση τιμή περίπου 19.427$ ανά bitcoin. Τώρα έχουμε περίπου 40.824 bitcoin.

Αυτό ήταν τότε, αυτό είναι τώρα

Μια άλλη κρίσιμη διαφορά είναι ότι η τιμή του Bitcoin ξεκίνησε το έτος 2017, διαπραγματευόμενη περίπου στα 1.000$. Το 2020, η τιμή του BTC άρχισε να διαπραγματεύεται στα 7.200$. Έτσι, είναι πολύ πιο ακριβό σήμερα και δεν μπορούν όλοι οι επενδυτές λιανικής να συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν ένα ολόκληρο Bitcoin για να αποκτήσουν έκθεση στο περιουσιακό στοιχείο.

Ο καταλύτης το 2020, ωστόσο, ήταν ο COVID-19. Για μεμονωμένους επενδυτές, η οικονομική επιβράδυνση που επέφερε η υγειονομική κρίση μπορεί να έχει αποτρέψει οποιαδήποτε επενδυτικά σχέδια είχαν. Η ανεργία στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 6,7%, πράγμα που σημαίνει ότι η οικονομία έχει ακόμα ανηφόρα να ανέβει μέχρι οι επενδυτές «μαμά-και-μπαμπάς» να βγουν από την τρύπα που τους έριξε η πανδημία.

Η υψηλή ανεργία μεταφράζεται σε χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα και ο θείος Σαμ δεν βοήθησε και πολύ. Ενώ το BTC μπορεί να σχεδιαστεί για να είναι μια μεγάλη δύναμη εκδημοκρατισμού (ενν. του χρήματος και των αγορών), αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από ανθρώπους που αγωνίζονται με την οικονομική πραγματικότητα του 2020.

Επιπλέον, σε αντίθεση με το 2017, οι επενδυτές της Ανατολικής Ασίας φέτος ξεφορτώνουν το Bitcoin τους με πρωτοφανή ρυθμό. Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Holger Zschaepit. @Schuldensuehner: Ενώ το #Bitcoin έφτασε σε ATH αυτήν την εβδομάδα, υπάρχει μια τάση που θα μπορούσε να αλλάξει το πρόσωπο της αγοράς κρυπτονομισμάτων: μια τεράστια ροή νομισμάτων από την Ανατολική Ασία προς τις ΗΠΑ. Η μετατόπιση στο κέντρο βάρους οδηγείται από την αυξανόμενη όρεξη για bitcoin μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών των ΗΠΑ.

Τα ΑΤΜ Bitcoin βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να παραμένει σε βρεφική περίοδο, είναι σαφώς πιο ώριμη από ό,τι ήταν το 2017. Μεγάλο μέρος των αγριόχορτων έχουν ξεβοτανιστεί και δεν θεωρείται πλέον ως η «άγρια Δύση» των αγορών, από πολλές απόψεις.

Παρά τους δισταγμούς των επενδυτών λιανικής, τα κανάλια εισόδου αυξάνονται ραγδαία, με νέα ανταλλακτήρια να εμφανίζονται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι αποκεντρωμένα. Εν τω μεταξύ, τα Bitcoin ATM, τα οποία γίνονται μια ανταγωνιστική και βολική πύλη για επενδυτές λιανικής, επεκτείνουν την παρουσία τους σε όλο τον κόσμο.

Σε αντίθεση με τους θεσμικούς επενδυτές, όπως ο Jack Dorsey, του οποίου η προσέγγιση για την αγορά Bitcoin είναι τόσο περίπλοκη που δημοσίευσε μια επενδυτική λευκή βίβλο σχετικά με αυτή, οι επενδυτές λιανικής μπορούν να στραφούν σε κάτι με το οποίο είναι εξοικειωμένοι, τα Bitcoin ATM ή αλλιώς BTM.

Καθώς η αγορά BTM αρχίζει να ωριμάζει και η λίστα των πραγματικών παικτών επεκτείνεται, οι επενδυτές λιανικής στα κρυπτονομίσματα ενδέχεται τελικά να έχουν μια εύκολη πύλη εισόδου. Για παράδειγμα, το CoinFlip, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους BTM, παρουσίασε χιλιάδες BTM στις ΗΠΑ, εστιάζοντας σε τοποθεσίες όπου τα άτομα δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Αυτή η προσέγγιση cash-to-Bitcoin ( μετρητά για Bitcoin), προσφέρει στους επενδυτές λιανικής μια απλή και βολική μέθοδο για να εισέλθουν στην αγορά Bitcoin και, σύμφωνα με τον Ben Weiss, διευθύνοντα σύμβουλο της CoinFlip, έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει αυτούς που είναι αποκλεισμένοι από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα ATM Bitcoin ίδια. Υπάρχουν ορισμένοι σκοτεινοί πάροχοι, που χρεώνουν τέλη της τάξης του 20%, μια πρακτική που αντιβαίνει στις αρχές του εκδημοκρατισμού βάσει των οποίων ιδρύθηκε το Bitcoin. Ευτυχώς, ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών τείνει να μειώσει τα τέλη, με τις CoinFlip και CoinSource, να χρεώνουν 6,99% και 11% αντίστοιχα.

Ωστόσο, ο τρόπος απόκτησης των κρυπτονομισμάτων φαίνεται ότι είναι σημαντικός ακόμα και για τους μεγάλους παίκτες. Ο Jack Dorsey το προσδιόρισε με σαφήνεια σε ένα tweet: jack@jack: Πιο σημαντικό από την επένδυση της Square στο #Bitcoin, είναι να γνωστοποιήσουμε πώς το κάναμε (έτσι ώστε και άλλοι να μπορέσουν να κάνουν το ίδιο).

Καθώς λοιπόν η μέση εταιρεία παροχής υπηρεσιών Bitcoin ATM μειώνει τα τέλη και τις χρεώσεις της και τα αρπακτικά του χώρου απομονώνονται, οι επενδυτές λιανικής μπορούν πάλι να απολαύσουν την εύκολη πρόσβαση στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, του οποίου η δημοτικότητα αυξάνεται και δυναμώνει κάθε μέρα.

πηγή: JOSHUA HARRISON – 04/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/retail-investors-are-largely-uninvolved-as-bitcoin-price-chases-40k


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο.
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/
HOSTCHEFS - Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs
https://twitter.com/HostChefs 
ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ - Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων
Αγ. Γεώργιος Ιστιαίας, Εύβοια  ΤΚ. 34200
https://www.ikteo-istiaias.gr 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.