Η μεγάλη έξοδος: πάνω από 87.900 BTC σε 30 ημέρες έφυγαν από τα ανταλλακτήρια.

Παρά την υψηλή τιμή του bitcoin, συνεχίζει να συντελείται μια τεράστια έξοδος bitcoin από τα ανταλλακτήρια. Τα Onchain δεδομένα δείχνουν ότι τα ανταλλακτήρια αποστραγγίζονται από BTC  κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών. Συγκεκριμένα, 87.954 bitcoin αποσύρθηκαν από τις κορυφαίες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων προς ιδιωτικά πορτοφόλια.

Τον Δεκέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι το Coinbase διέθετε περίπου 1 εκατομμύριο BTC  για τους χρήστες του. Στην πραγματικότητα, τον Ιανουάριο του 2020, το Coinbase είχε περίπου 969.000 BTC και τον επόμενο μήνα, έφτασε στο υψηλότερο σημείο διαθέσιμων νομισμάτων, τα 973.000 BTC, στις 10 Φεβρουαρίου 2020.

Όμως όλο το χρόνο, όχι μόνο το Coinbase, αλλά και πολλές άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες βλέπουν να αποσύρονται τεράστιες ποσότητες bitcoin. Μετά την κατοχή σχεδόν ενός εκατομμυρίου BTC στις 10 Φεβρουαρίου 2020, σήμερα το ανταλλακτήριο διατηρεί μόνο 805.000 BTC.


Τα πέντε κορυφαία ανταλλακτήρια, όσον αφορά τα αποθεματικά τους σε bitcoin, έχουν χάσει ένα σημαντικό ποσό BTC από τις αναλήψεις πελατών. Αυτό περιλαμβάνει ανταλλακτήρια όπως τα Huobi, Binance, Kraken, Okex, Bitfinex και Bitflyer.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών, το Coinbase είδε ένα τεράστιο ποσό της τάξης των 84.558 BTC  να αποσύρεται, η Okex περίπου 5.715 BTC  και η Huobi επίσης 2.599 BTC να αποχωρούν από το ανταλλακτήριο.

Τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια, σε όρους διαθεσίμων BTC στις 3 Ιανουαρίου 2021, περιλαμβάνουν το Coinbase με BTC αξίας άνω των 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Huobi (10,8 δισεκατομμύρια δολάρια), το Binance (10,2 δισεκατομμύρια δολάρια), το Bitfinex (8,86 δισεκατομμύρια δολάρια) και το Kraken (6,65 δισεκατομμύρια δολάρια) αντίστοιχα.


Συνολικά 87.954 BTC, αξίας άνω των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας τη σημερινή ισοτιμία του BTC, έχουν αφήσει τα κεντρικά ανταλλακτήρια τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με τα στατιστικά του viewbase.com.
Επίσης, 72.727 BTC έφυγαν από τα ανταλλακτήρια, μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες ενώ την Κυριακή, υπήρξε εισροή περίπου 5.885 BTC.

Τα 3.457 BTC αυτής της ημερήσιας εισροής, στάλθηκαν στην πλατφόρμα της Binance την Κυριακή. Παράλληλα, στάλθηκαν περίπου 1.070 BTC από τα 5.885 BTC στο ανταλλακτήριο Bitfinex, επίσης την Κυριακή .

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι αφαιρούν κεφάλαια από τα κεντρικά ανταλλακτήρια για να κρατήσουν το bitcoin σε ιδιωτικά πορτοφόλια. Από αυτή την οπτική γωνία, περισσότεροι άνθρωποι που κρατούν τα νομίσματα τους ιδιωτικά, είναι επωφελείς για ολόκληρη την κοινότητα, αφήνοντας λιγότερα χρήματα σε ανταλλακτήρια που είναι ευαίσθητα σε μεγάλες κλοπές bitcoin.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι οι φάλαινες bitcoin έχουν υιοθετήσει μια νέα στρατηγική αντί να ρίχνουν νομίσματα στην αγορά και να αγοράζουν bitcoin από αδύναμα χέρια που πωλούν πάνω σε πανικό. Οι φάλαινες Bitcoin μπορεί να αφαιρούν τη ρευστότητα από τα ανταλλακτήρια και να αποδεκατίζουν κάθε πιθανότητα να μπεί φραγμός στην άνοδο της τιμής.

Πηγή: Jamie Redman – 04/01/2021 – https://news.bitcoin.com/massive-exodus-of-bitcoin-continues-to-leave-exchanges-over-87900-btc-withdrawn-in-30-days/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 
E64.GR - Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη 
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ
Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι, Αθήνα
https://www.marmara.gr/
https://www.facebook.com/Marmara.Nikolaki/
https://twitter.com/NikolakiMarble
https://www.instagram.com/hellenicmarbles/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.