Το Ethereum ξεπέρασε τα 1000 δολάρια, προκαλώντας αύξηση στα τέλη συναλλαγών.

Το Ethereum έχει ξεπεράσει τα 1000 δολάρια, ακολουθώντας τα βήματα του Bitcoin και ολοκλήρωσε κι αυτό το 2020 με άνοδο.

Το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH) σημείωσαν άνοδο το 2020, αντικατοπτρίζοντας το bull run του 2017. Ως τώρα το Ethereum έχει διατηρήσει την ανοδική του δυναμική, φτάνοντας και τα 1200 δολάρια σήμερα. Αυτή τη στιγμή, το ανώτατο όριο αγοράς του, αποτιμάται σε περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, παρόλο που το Ethereum ανέβηκε στο υψηλό των τριών ετών και έφτασε ακόμη και τα 1.200 δολάρια, η κρύπτο κοινότητα διαπίστωσε, με δυσαρέσκεια, ότι μαζί με την αύξηση της τιμής του Ethereum, παρατηρήθηκε και αύξηση των fees  στο δίκτυο.

Από την 1η Ιανουαρίου, τα gas fees του Ethereum έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 400%. Τα gas fees του Ethereum, αναφέρονται στην τιμή που κοστίζει μια επικύρωση μιας συναλλαγής στο blockchain Ethereum. Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων του BitInfoCharts, τα fees του Ethereum έχουν φτάσει στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο που είχαν ποτέ. Προκειμένου να γίνει επεξεργασία μιας συναλλαγής στο Ethereum, οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν περίπου 11 δολάρια σε τέλη.

Συμφόρηση στο δίκτυο Ethereum

Αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό, καθώς σημαίνει ότι το οικοσύστημα Ethereum μπορεί να έχει συμφόρηση με συναλλαγές που περιμένουν να υποβληθούν σε επεξεργασία. Επιπλέον, οι τιμές μπορεί να είναι πολύ υψηλές για τον μέσο χρήστη στο Ethereum, οπότε πρέπει είτε να αποδεχθούν τις μεγάλες καθυστερήσεις, είτε να πληρώσουν ένα διογκωμένο τέλος συναλλαγής.

Καθώς τα περισσότερα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) λειτουργούν στο δίκτυο Ethereum, οι ειδικοί της βιομηχανίας έχουν αρκετές φορές αμφισβητήσει το αν η υποδομή της blockchain Ethereum θα μπορούσε να διατηρήσει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη του DeFi. Ο Tushar Jain, της Multicoin Capital, εξήγησε :

«Το Ethereum πάσχει από anti-network effects. Κάθε νέος χρήστης καθιστά το σύστημα λιγότερο χρησιμοποιήσιμο για άλλους χρήστες, συνωστίζοντάς τους. Για παράδειγμα, κοστίζει σήμερα ~ 100 $ σε gas για συναλλαγές στο Uniswap . Απλά στέλνοντας κάποιο ETH με κόστος ~ 10 $. Το DeFi έχει ξεπεράσει το Ethereum. «

Ο Mati Greenspan, ιδρυτής της Quantum Economics, έγραψε στο Twitter :

«Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!! Τα fees για τις συναλλαγές Ethereum ξεπερνούν τα 7 $! Πώς θα μπορούν οι άνθρωποι να αγοράσουν ένα φλιτζάνι καφέ στον τρίτο κόσμο;»

Τα υψηλά gas fees εμποδίζουν τo Aavegotchi να ξεκινήσει το mainnet

Μετά την άνοδο των τελών, το Aavegotchi, crypto collectibles game, ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του κεντρικού δικτύου του για το non-fungible token του, στο DeFi, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στο υψηλό κόστος και την υπερβολική μεταβλητότητα του Ethereum. Δήλωσε μάλιστα ότι εξετάζει, εναλλακτικά, το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης στο δίκτυο Matic.

Εάν η αύξηση των τελών του Ethereum δεν αντιμετωπιστεί και επιλυθεί στο ETH 2.0, οι προγραμματιστές DeFi ενδέχεται όλο και περισσότερο να ψάξουν για άλλες πλατφόρμες για τη φιλοξενία των dApps τους.

Το Ethereum 2.0 mainnet δουλεύει

Αυτή τη στιγμή, αναπτύσσεται το πρώτο δομικό στοιχείο του νέου κεντρικού δικτύου Ethereum 2.0, το beacon chain. Το Ethereum επιθυμεί να μεταβεί σε ένα πρωτόκολλο δοκιμαστικής συμμετοχής με το νέο του δίκτυο. Εάν αυτό επιλυθεί, η ομάδα διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει βελτίωση στην επεκτασιμότητα των συναλλαγών, δηλαδή το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το δίκτυο για την επεξεργασία μίας συναλλαγής. Ήδη ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, έχει πει ότι τα τέλη συναλλαγών θα μειωθούν στο νέο οικοσύστημα blockchain.

Πηγή: https://blockchain.news/news/ethereum-breaks-past-1000-triggering-spike-eth-gas-prices


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Ledger Wallets

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  το ledger εδώ

NORTHWIND
Data Recovery - Ανάκτηση δεδομένων
https://www.northwind.gr/gr/    
https://www.facebook.com/northwind.data.recovery/ 
https://twitter.com/northwindgr  
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ
Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
e-mail  evangelia.kim@gmail.com
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.