Το πείραμα κρύπτο έναντι S&P 500

Ένα κρύπτο-πείραμα διαρκείας ενός έτους, ενός επενδυτή, απέφερε τεράστια κέρδη και υπερίσχυσε των κερδών που απέφερε το χρηματιστήριο, περισσότερο από 100%. Την 1η Ιανουαρίου 2020, ένας ανώνυμος επενδυτής έβαλε 100$ σε κάθε ένα από τα δέκα κορυφαία κρυπτονομίσματα σε κεφαλαιοποίηση αγοράς.
Την 1η Ιανουαρίου 2021, τα 1.000$ σε κρυπτονομίσματα άξιζαν 2.395$, αντιπροσωπεύοντας μία αύξηση της τάξης του 139%. Ο δείκτης S&P 500, αντίθετα, αυξήθηκε μόλις 16% φέτος.

Ένας επενδυτής κρυπτονομισμάτων παρακολούθησε δέκα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια του 2020 και διαπίστωσε ότι είχαν απόδοση οκτώ φορές καλύτερη από το χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Ο επενδυτής, ο οποίος βγαίνει με το ψευδώνυμο Joe-M-4 στο Reddit, ισχυρίστηκε ότι έβαλε 1.000$ στα δέκα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα σε κεφαλαιοποίηση αγοράς την 1η Ιανουαρίου 2020.
Την 1η Ιανουαρίου 2021, το χαρτοφυλάκιο αυτό ήταν αξίας 2.395$, μια εκπληκτική αύξηση της τάξης του 139,47%. Συγκριτικά, ο S&P 500 αυξήθηκε μόλις κατά 16%.

Ο επενδυτής έκανε το ίδιο πράγμα το 2019, με λιγότερο θεαματικά αποτελέσματα. Τα δέκα κορυφαία κρυπτονομίσματα δεν κέρδισαν το χρηματιστήριο, αν και η συνολική κεφαλαιοποίηση της κρύπτο αγοράς αυξήθηκε κατά 67%, γεγονός που υποδηλώνει ότι μεγάλο μέρος της αύξησης προερχόταν από άλλα νομίσματα.

Τα $1.000 σε κρυπτονομίσματα του Joe τελείωσαν το 2019 με αύξηση περίπου 2%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε το έτος αυξημένος κατά 29%

Οσον αφορά την διενέργεια του πειράματος το 2018, τα αρχικά 1.000$ στα δέκα κορυφαία κρυπτονομίσματα, είχαν αξία μόλις 152$ στο τέλος του έτους, δηλαδή απώλεια περίπου 85%. Ο S&P 500, αντίθετα, εκείνη τη χρονιά μειώθηκε μόλις κατά 6%.

Από τα δέκα κρυπτονομίσματα που ο Joe επένδυσε πέρυσι, μόνο επτά εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στη λίστα των δέκα μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων σε κεφαλαιοποίηση αγοράς.
Τα EOS, Bitcoin SV και Tezos μειώθηκαν σε διαφορετικό βαθμό το κάθε ένα. Το Tezos, που είναι τώρα το 20ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, έπεσε περισσότερο από όλα. Τα ChainlinkCardano και Polkadot έχουν πάρει τη θέση τους.

Το XRP ξεκίνησε τη χρονιά στην τρίτη θέση και στην τρίτη θέση ήταν επίσης στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν οι δημιουργοί του χτυπηθούν με μια τεράστια αγωγή από το SEC. Τώρα είναι στην τέταρτη, αλλά ήταν για λίγο και στην πέμπτη νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ορισμένα πράγματα, ωστόσο, παραμένουν σταθερά: Το Bitcoin εξακολουθεί να είναι το πρώτο βιολί και το Ethereum  εξακολουθεί να είναι στο Νο 2.

Παρά την παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία, οι παραδοσιακές χρηματαγορές, στην πραγματικότητα, τα κατάφεραν αρκετά καλά φέτος. Αλλά τα κρυπτονομίσματα τα κατάφεραν ακόμα καλύτερα.

πηγή: By Decrypt Staff – 9/01/2021 – https://decrypt.co/53633/cryptos-beat-s-p-2020


Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ
Δικηγόρος – Καθηγητής ΑΠΘ
Οδυσσέως 7, Θεσσαλονίκη
Τηλ.2310520750, Κινητό: 6977077410, Fax: +302310996550
Skype: ioannis.iglezakis
http://iglezakis.gr/

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ
Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Τριπόλεως 58, Ελληνικό Αττικής
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/ 

BRAINWIRE - Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας 
https://brainwire.gr/
https://www.facebook.com/Brainwire.gr/
https://twitter.com/Brainwire_gr/
https://www.linkedin.com/company/brainwire/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.