BTC: η πτώση της τιμής ήταν «υγιής και απαραίτητη», σύμφωνα με τους αναλυτές

Το συνολικό ανώτατο όριο κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε περισσότερο από 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η τιμή του Bitcoin έφτασε στα 30.229$ και τα altcoins διορθώθηκαν επίσης απότομα.
Η ευφορία στην αγορά κρυπτονομισμάτων υποχώρησε στις 11 Ιανουαρίου, καθώς η πλειοψηφία των altcoins γνώρισε μείωση των τιμών περισσότερο από 20%, μετά το απότομο ξεπούλημα στο Bitcoin.

Αφού έπεσε κάτω από το επίπεδο υποστήριξης των 40.000$ στις 10 Ιανουαρίου, η πίεση πώλησης για το Bitcoin (BTC) αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ώθησε την τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος τόσο χαμηλά ώστε να φτάσει τα 30.229$, πριν επιτευχθεί ένα χαλαρό επίπεδο υποστήριξης σ’ αυτή τη περιοχή.

Η ραγδαία πτώση της τιμής, οδήγησε σε εκκαθάριση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αξίας άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα μεγάλα κεριά στο διάγραμμα της τιμής του Bitcoin δείχνουν ότι ο καταρράκτης ρευστοποιήσεων επιτεύχθηκε γρήγορα καθώς η τιμή μειώθηκε από τα 41.000 $ στα 32.229 $.

Η εικόνα κατανομής ανά νόμισμα της αγοράς κρυπτονομισμάτων της 12ης Ιανουαρίου. ΠηγήCoin360

Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, χρησιμοποίησε την πτώση της αγοράς, ως ευκαιρία για να επισημάνει ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι πανομοιότυπη με τη φούσκα των μετοχών των εταιρειών Διαδικτύου, της δεκαετίας του 1990.

Ο Cuban είπε ότι «βλέποντας την αγορά των κρύπτο, μου θυμίζει ακριβώς τη φούσκα των μετοχών στο Διαδίκτυο», αλλά πρόσθεσε ότι: τα Bitcoin, Ether και μερικά άλλα πιθανότατα θα ακολουθήσουν το δρόμο της Amazon και του eBay και θα συνεχίσουν να βλέπουν τις αποτιμήσεις τους να αυξάνονται.

Όσοι έχουν λίγο περισσότερη σάρκα στην αρένα, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celsius, Alex Mashinsky, βλέπουν την πρόσφατη πτώση ως μια υγιή διόρθωση των τιμών. Ο Mashinsky μάλιστα υπαινίχθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα πτώσης του BTC τόσο χαμηλά όσο τα 16.000 $ πριν συνεχίσει το ανοδικό του ταξίδι.

Οι παραδοσιακές αγορές αισθάνονται την πίεση

Ο παραδοσιακός χρηματοπιστωτικός τομέας βρέθηκε επίσης υπό πίεση τη Δευτέρα καθώς η πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να δημιουργεί ένταση και αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της χώρας και της οικονομίας.
Οι δείκτες S&P 500, Dow και NASDAQ, τελείωσαν την ημέρα στο κόκκινο χρώμα, μειώθηκαν κατά 0,66%, 0,29% και 1,55% αντίστοιχα, καθώς οι μετοχές της big-tech και της FAANG έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 26 Νοεμβρίου.

Οι αναλυτές λένε ότι η αγορά έπρεπε να διορθωθεί

Σχεδόν κάθε φορά που η τιμή του BTC πέφτει κατά μερικές χιλιάδες δολάρια, οι απαισιόδοξοι, οι επικριτές και οι μη κατέχοντες κρύπτο, βγαίνουν από την τρύπα τους για να εκδώσουν πύρινες ανακοινώσεις περί θανάτου του Bitcoin.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε από τα 17.586 $ που είχε στις 11 Δεκεμβρίου του 2020 στα 41.950 $, σε λιγότερο από ένα μήνα, ο David Lifchitz, CIO της ExoAlpha θεωρεί αυτή την υποχώρηση ως «υγιή διόρθωση από έξυπνους θεσμικούς, που αγόρασαν το BTC στη διαδρομή του από τις 20.000 $ έως και τις 30.000 $».

Ο Lifchitz δήλωσε στην Cointelegraph:

“Το ανησυχητικό σημάδι δεν ήταν ότι η τιμή του Bitcoin αυξανόταν, αλλά η ταχύτητά του, δηλαδή η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε. Από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, το μέσο εύρος των ημερήσιων κινήσεων στο Bitcoin διπλασιάστηκε στο 8,1% και στη συνέχεια επίσης σχεδόν διπλασιάστηκε, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 10 Ιανουαρίου του 2021, έως και το 10,3%.
Όσο μεγαλύτερο είναι το πλάτος, τόσο περισσότερες ανταλλαγές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ αγοραστών και πωλητών.
Αυτή είναι μια υγιής διόρθωση, έτσι ώστε να εκκαθαριστεί η υπερβολική ανάπτυξη των τελευταίων 10 ημερών, επιτρέποντας στο Bitcoin να δημιουργήσει μια νέα βάση για την πορεία του προς τις 50.000 $ και πάνω.”

Πιθανές αιτίες για την κινητήρια δύναμη πίσω από τις πρόσφατες μεταβολές των τιμών, θα μπορούσαν επίσης να ανιχνευθούν μέσω της ανάλυσης προτύπων που εμφανίζονται στα social media.

Η τιμή του Bitcoin vs. το γενικό συναίσθημα της ημέρας. Πηγή: TheTIE


Σύμφωνα με τον Joshua Frank, Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή της TheTie, μιας εναλλακτικής πλατφόρμας ανάλυσης κοινωνικών δεδομένων, η έλλειψη αναφορών στο Bitcoin στην πλατφόρμα του Twitter τον Δεκέμβριο του 2020, δείχνει ότι ένας μικρός αριθμός μεγάλων επενδυτών ήταν αυτός που οδήγησε στην άνοδο της τιμής. Σχολιάζοντας ανεπίσημα στην Cointelegraph, ο Frank είπε:

“Την 3η Ιανουαρίου, τόσο για το Bitcoin όσο και για όλα τα crypto, ο 24ωρος όγκος σε tweet έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών. Το ενδιαφέρον των επενδυτών λιανικής συνεχίστηκε μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και οι μέσες μηνιαίες συνομιλίες στο Twitter γύρω από το Bitcoin ήταν (και είναι) πλέον σε υψηλά επίπεδα τον Ιανουάριο.
Δεν προκαλεί έκπληξη, αυτή η αύξηση της δραστηριότητας στο Twitter αντιστοιχεί σε μια τοπική κορύφωση για το Bitcoin.”

BTC/USD ημερήσιο γράφημα. Πηγή: Coin360

Η τιμή του Ether (ETH) χτυπήθηκε επίσης σκληρά από την πτώση της 11ης Ιανουαρίου, μειώθηκε στα 914$ πριν συναντήσει ένα επίπεδο υποστήριξης. Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, το ETH γνώριζε μείωση κατά 16,33% και διαπραγματευόταν στα 1.033$. Από τα 50 πρώτα σε κεφαλαιοποίηση αγοράς κρύπτο έργα, το μοναδικό token που διαπραγματευόταν σήμερα (ενν. στις 11/01) στο πράσινο ήταν το Neo (NEO), με αύξηση κατά 1,5% και διαπραγμάτευση στα 22,52 $.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 847 δισεκατομμύρια δολάρια και το ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin είναι 68,9%.

πηγή: JORDAN FINNESETH – 11/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/analysts-say-bitcoin-price-drop-to-30k-was-healthy-and-necessaryΤα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, στο  Smartphone σας ή ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

SPATHARAKIS Aluminium Systems – Κουφώματα Αλουμινίου Europa
Νάξου 23, Πειραιάς
http://www.spatharakis.gr/, https://www.alumarket.gr/
https://www.facebook.com/afoispatharaki/
https://twitter.com/spatharakis
https://gr.pinterest.com/Afoispatharaki/

DNSNETWORK – Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί
Λυκούργου 248, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr
https://www.facebook.com/dnsnetwork.gr/

METABOOK  - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.