Οι 3 βασικοί λόγοι πίσω από τη νέα άνθηση της DeFi

Οι συγχωνεύσεις μεταξύ των ηγετών του κλάδου, η αυξανόμενη TVL και οι traders που αναζητούν γρήγορες αποδόσεις, είναι οι πρωταρχικοί παράγοντες πίσω από την τρέχουσα, εκ νέου, έκρηξη της DeFi.

Τα δεδομένα από τη Messari δείχνουν ότι τις τελευταίες 30 ημέρες, η πλειοψηφία των token που αναφέρονται στον δείκτη DeFi Assets του ιστότοπου, σημείωσε άνοδο άνω του 20%. Μερικά εξέχοντα, όπως το MKR του Maker’s, το Synthetic Network Token (SNX) και το SUSHI του SushiSwap, κέρδισαν περισσότερο από 100% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κατάλογος των έργων DeFi. Πηγή: Messari.io


Από την 1η έως τις 9 Ιανουαρίου, ο αποκεντρωμένος χρηματοοικονομικός τομέας είδε την συνολική κλειδωμένη αξία των κεφαλαίων (TVL) να αυξάνεται από 15,678 δισεκατομμύρια δολάρια, στο ύψος ρεκόρ των 23,092 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η ανάκαμψη στο νέο υψηλό όλων των εποχών, ήρθε περίπου τέσσερις μήνες μετά την απότομη λήξη της ανοδικής πορείας του κλάδου της DeFi.

Τώρα που τα Bitcoin (BTC) και Ether (ETH) έχουν τρέξει σε υψηλά επίπεδα που είχαν να εμφανιστούν πολλά χρόνια, οι επενδυτές στρέφουν και πάλι την προσοχή τους στον τομέα DeFi και είναι πιθανό ότι η έναρξη μιας νέας ανοδικής πορείας της αγοράς, που ανεβάζει στα ύψη το TVL στις κορυφαίες πλατφόρμες DeFi και η σταθερή ενσωμάτωση μέσων εναλλακτικών του Ethereum, να είναι οι κύριοι λόγοι για την τρέχουσα αύξηση της δραστηριότητας του τομέα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

Bitcoin και Ethereum μεταφέρουν την αγορά ψηλότερα.

Οι τελευταίοι μήνες της αύξησης των τιμών του Bitcoin και του Ether, έχουν αναμφίβολα θετική επίδραση σε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Επί του παρόντος, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των δύο κορυφαίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συνδυαστικά υπερβαίνει τα 850 δισεκατομμύρια δολάρια, αριθμός που αποτελεί το 80% της συνολικής αξίας της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Καθώς οι τιμές των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων αυξάνονται, ορισμένοι επενδυτές αναζητούν τρόπους για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Οι υψηλές αποδόσεις στο staking και οι τετραψήφιες αποδόσεις επενδύσεων που προσφέρονται από πολλά εκ των μικρής κεφαλαιοποίησης token, έχουν αποδειχθεί ακαταμάχητα δελεαστικά για τους traders.

Τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι όταν οι τιμές Bitcoin και Ether αυξάνονται, τα altcoins τείνουν να ακολουθούν και όταν το Bitcoin συσσωρεύεται σε ένα «προβλέψιμο» εύρος, τα altcoin και τα DeFi tokens συνήθως πραγματοποιούν ράλι. Αυτή η δυναμική της αγοράς, θα μπορούσε να εξηγήσει εν μέρει την πρόσφατη αύξηση των DeFi tokens.

Η αύξηση της συνολικής κλειδωμένης αξίας σε έργα DeFi

Τα δεδομένα από το DeFi Pulse, δείχνουν ότι η συνολική αξία που είναι κλειδωμένη στα πρωτόκολλα DeFi, έχει αυξηθεί από 15,36 δισεκατομμύρια δολάρια σε 22,74 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 10 ημέρες.
Αυτή η απότομη αύξηση του TVL συμπίπτει με το ράλι του Bitcoin από τα 29.000 $ στα 41.950 $που είναι και υψηλό όλων των εποχών και την ίδια στιγμή, της τιμής του Ether που αυξήθηκε επίσης από τα 740 $ στα 1.300 $.

Η συνολική κλειδωμένη αξία σε πρωτόκολλα DeFii. Πηγή: Defipulse.com


Ορισμένες συνεργασίες υψηλού προφίλ και συγχωνεύσεις μεταξύ μερικών από τα κορυφαία πρωτόκολλα DeFi, προσελκύουν επίσης νέα κεφάλαια στον κλάδο. Στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, το Yearn.finance και το SushiSwap, δύο από τα κορυφαία έργα DeFi, ανακοίνωσαν μια συγχώνευση που επέφερε στα πρωτόκολλα ανάπτυξη πόρων, ενσωμάτωση των δεξαμενών ρευστότητας τους και εν τέλει αύξηση της συνολικής κλειδωμένης αξίας κεφαλαίων σε αυτά.

Εξελίξεις όπως αυτή συμβάλλουν στη δημιουργία ασφαλέστερης, πιο αποτελεσματικής εμπειρίας χρήστη για τα μέλη της κοινότητας και, στην περίπτωση αυτή, βοήθησαν στην αύξηση της τιμής YFI από τα 18.255 $ στις αρχές της 26ης Νοεμβρίου 2020 στην αύξηση κατά 118%, στα 39,990 $ έως τις 9 Ιανουαρίου 2021.

Αύξηση του όγκου στα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια (DEX)

Ο όγκος και οι συναλλαγές είναι βασικές μετρήσεις που χρησιμοποιούνται κατά την αξιολόγηση της αξίας ενός έργου DeFi και της ισχύος της κοινότητάς του. Ένας τρόπος για να το προσδιοριστεί αυτό είναι να εξεταστεί ο ημερήσιος όγκος του αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου ενός έργου (DEX), για να σχηματιστεί μια εικόνα για το πόση αξία συναλλάσσεται στο πρωτόκολλο, σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Ημερήσιος όγκος DEX. Πηγή: DuneAnalytics.com


Από τις αρχές του 2020, ο ημερήσιος όγκος DEX για τα κορυφαία έργα DeFi έχει υπερδιπλασιαστεί από τα 900 εκατομμύρια δολάρια την 1η Ιανουαρίου σε μια κορυφή των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 4 Ιανουαρίου, υποδηλώνοντας μια σημαντική αύξηση της δραστηριότητας των χρηστών.
Αυτό υποδηλώνει ότι οι traders εκμεταλλεύτηκαν τις ανοδικές συνθήκες που διέρχονταν μεγάλο μέρος της αγοράς κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Με το Ethereum 2.0 να βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης, ένα κρίσιμο ζήτημα για παρακολούθηση κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε έκρηξης της DeFi είναι τα τέλη συναλλαγών του Etheruem (gas fees) και οι ταχύτητες συναλλαγών.
Τα δεδομένα του Messari δείχνουν επίσης ότι τα DeFi tokens που επικεντρώθηκαν σε λύσεις layer-2, πραγματοποίησαν έντονο ράλι καθώς οι προγραμματιστές έψαξαν τρόπους για να ενσωματώσουν επιτυχώς ταχύτερες, χαμηλότερης χρέωσης, off-chain επιλογές, που μπορούν να λειτουργήσουν ως εναλλακτικές λύσεις για το Etheruem.

Όπως αναφέρεται από την Cointelegraph, tokens όπως το SOL της Solana, το LRC της Loopring, το Matic  και το RUNE της THORChain, έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη άνοδο καθώς οι προγραμματιστές συνεχίζουν να αναζητούν και να πειραματίζονται με νέες επιλογές layer- 2.

πηγή: JORDAN FINNESETH – 13/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/3-key-reasons-why-the-defi-sector-is-booming-again


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, στο  Smartphone σας ή ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

HOSTCHEFS  - Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs
https://twitter.com/HostChefs 
E64.GR - Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη 
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.