H άνοδος του Polkadot και η προοπτική για την επόμενη εβδομάδα

Το Polkadot κέρδισε 75% σε μία εβδομάδα. Αλλά μπορεί η τιμή του DOT να φτάσει τα 20$ την επόμενη;
Ο γνωστός αναλυτής MICHAËL VAN DE POPPE επιχειρεί μία διερεύνηση της προοπτικής του νομίσματος, που την τελευταία εβδομάδα κατέλαβε την 4η θέση στον πίνακα κεφαλαιοποίησης της αγοράς, πίσω από τα «2 μεγάλα» και το Tether.

Το Bitcoin (BTC) έχει ήδη σημειώσει σημαντικές κινήσεις φέτος, αλλά τα altcoin φαίνεται να πιάνουν το ρυθμό του. Μόλις η τιμή του Bitcoin αρχίσει να σταθεροποιείται, το περιβάλλον της αγοράς γίνεται καλύτερο για τα altcoin ώστε να αρχίσουν το δικό τους ράλι.

Ένας από τους ισχυρότερους παίκτες το 2021 είναι το Polkadot, καθώς αυτό το κρυπτονόμισμα σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερα υψηλά όλων των εποχών. Η τιμή του Polkadot σημείωσε άνοδο 85% το 2021 εκ του οποίου το 75% τις τελευταίες επτά ημέρες, ξεπερνώντας το XRP στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Η τιμή του DOT ατενίζει τα $20 ή/ και παραπάνω μετά από το πρόσφατο ράλι.

DOT/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView


Το ημερήσιο γράφημα του Polkadot δείχνει μια κατασκευή στρογγυλεμένου πυθμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2020. Από τότε, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη ανατροπή στα επίπεδα στήριξης/αντίστασης, στο επίπεδο των 4,55 δολαρίων, οδηγώντας σε μεγαλύτερη άνοδο.

Αυτή η συνεχόμενη άνοδος ξεκίνησε με ένα τεράστιο ράλι στα 10$, μετά το οποίο η ζήτηση (γκρίζο κουτί στο γράφημα) κράτησε για υποστήριξη και τα νέα επίπεδα μπόρεσαν να καθοριστούν χρησιμοποιώντας την επέκταση Fibonacci.
Μία από αυτές τις περιοχές βρέθηκε στα 14,25-14,75 $ και η δεύτερη στα 16-17 $, όπως δείχνει το γράφημα παρακάτω.

DOT/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή:  TradingView


Το κύριο ερώτημα είναι αν το DOT έχει τελειώσει την τρέχουσα κούρσα του. Σε αυτήν την περίπτωση, οι περιοχές ενδιαφέροντος για αντιστροφή στήριξης / αντίστασης, βρίσκονται στα επίπεδα 0,35-0,382 και 0,618-0,65 Fibonacci.

Αυτά τα επίπεδα Fibonacci χρησιμοποιούνται συχνά για να προβλέψουν σε ποιο σημείο αυτές οι διορθώσεις πιθανώς αντιστρέφουν την πορεία τους. Στην περίπτωση του Polkadot, αυτά ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα προηγούμενα επίπεδα στήριξης ή αντίστασης, δηλαδή τις περιοχές των 13 και 10,50$. Εκεί βρίσκεται το σημείο όπου οι traders πρέπει να παρακολουθούν για τις πιθανές ευκαιρίες της αγοράς.

Για άλλη μια φορά, το Polkadot πιθανότατα θα διορθωθεί, μόνο όταν το Bitcoin αρχίσει να πέφτει σημαντικά. Διαφορετικά, το Polkadot και πολλά άλλα altcoins, είναι επί του παρόντος σε καλή θέση για περισσότερο ανοδική πορεία.

Ωστόσο, εάν συμβεί μια διόρθωση και το Polkadot αγγίξει το χαμηλότερο δυνατό δεδομένης της δυναμικής που έχει αναπτύξει, μπορούν να καθοριστούν νέα επίπεδα ενδιαφέροντος στα γραφήματα για την επόμενη ώθηση προς τα πάνω. Σε αυτήν την περίπτωση, το Polkadot μπορεί να συνεχίσει την άνοδο του στα 23-24 $ και πιθανώς ακόμη και 32-35$ σε μεταγενέστερο χρόνο εντός του έτους.

Το ζεύγος DOT/BTC πλησιάζει την κρίσιμη ζώνη αντίστασης

DOT/BTC ημερήσιο γράφημα. Πηγή:  TradingView


Το ημερήσιο διάγραμμα του Polkadot στο ζεύγος με το BTC, δείχνει μια τεράστια αύξηση τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, αυτό το κύμα πλησιάζει μια σημαντική ζώνη αντίστασης. Είναι κοινή λογική και δεν χρειάζεται να το πούμε, αλλά δεν συνιστάται να ξεκινήσει κανείς κάποια συναλλαγή, καθώς η τιμή κινείται στη ζώνη αντίστασης.

Η περιοχή 0.00045000-0.00047000 sats, είναι μια κρίσιμη περιοχή για να ξεπεραστεί, καθώς αυτό θα προκαλούσε μια άλλη σοβαρή ώθηση προς τα πάνω. Εάν η περιοχή σπάσει και αναστραφεί ως υποστήριξη, είναι πιθανό να συνεχιστεί η επίτευξη νέων υψηλότερων τιμών για το Polkadot.

Ωστόσο, η τιμή πιθανότατα θα αποτύχει να σπάσει το ανώτατο όριό της προς τα πάνω σε αυτό το σημείο. Σε αυτό το σενάριο, μια υγιής διόρθωση είναι δυνατή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι traders θα πρέπει να παρακολουθούν την περιοχή 0,00035000 sats, αλλά και τη ζώνη 0,00031500-0,00032250.

Το επίπεδο στήριξης στα $15 είναι ζωτικής σημασίας

DOT/USD γράφημα 2 ωρών. Πηγή: TradingView


Το γράφημα 2 ωρών δείχνει μια σοβαρή ανοδική τάση, αλλά ορισμένα κρίσιμα επίπεδα πρέπει να κρατηθούν για να συνεχιστεί αυτό το ράλι. Σε αυτήν την προοπτική, το προηγούμενο υψηλό στα $15 πρέπει να διατηρήσει την υποστήριξη. Εάν η περιοχή κρατήσει, ένα εκ νέου ράλι στα $20 ή υψηλότερα, βρίσκεται στο τραπέζι για το Polkadot.

Η αποτυχία να κρατηθεί η περιοχή των 15$ για υποστήριξη είναι πιθανό να σηματοδοτεί σημαντική διόρθωση. Οι επόμενες περιοχές για υποστήριξη είναι τα 12 $ και τα 10,75-11,25 $, που είναι μια διόρθωση της τάξης του 30-40%.

Ωστόσο, το Polkadot δείχνει ότι έχει πολλές δυνατότητες για την τρέχουσα χρονιά αφού σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις του 2021 μέχρι στιγμής.

πηγή: MICHAËL VAN DE POPPE – 16/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/polkadot-gains-75-in-one-week-but-can-dot-price-reach-20-next


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

EXTRA VAGANT - The only hair saloon espresso bar in town 
Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία
Τηλ. 210 8076985
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/

CUT & STYLE - Κομμωτήριο, περιποίηση μαλλιών
Παπάφη 5 – Θεσσαλονίκη
Τηλ. 231 085 1776
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/

TATIANA STYLING STUDIO - Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση
Mouson 71 και Πλούτωνος, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 21 1408 8709
https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.