Ρευστοποίηση 500$ εκατ. σε crypto futures, ενώ το BTC διολισθαίνει κάτω από τις 34.000$: Τι θα ακολουθήσει;

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έγινε μάρτυρας της εκκαθάρισης θέσεων αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 34.000$. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς για τη συνέχεια;

Οι προθεσμιακές θέσεις σε κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ρευστοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Η μαζική εκκαθάριση θέσεων συνέβη πριν από την πτώση της τιμής του Bitcoin (BTC) κάτω από τα 34.000$, στις 17 Ιανουαρίου.

Συνολικές ρευστοποιήσεις Bitcoin. Πηγή: Bybt.com


Γιατί τόσο μεγάλη ρευστοποίηση θέσεων;

Εν μία νυκτί, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 6,7% από τα 35.500$ σε σχεδόν 38.000$. Εν τω μεταξύ, το επιτόκιο χρηματοδότησης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκε απότομα, δείχνοντας μια αγορά με υπερβολική μόχλευση.

Σε όλα τα μεγάλα ανταλλακτήρια, το ποσοστό χρηματοδότησης του συμβολαίου μελλοντικής ανταλλαγής Bitcoin, διογκώθηκε στο 0,07% περίπου
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέσο ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται συνήθως στο 0,01% περίπου, η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) ήταν υπερπλήρης και συνωστισμένη στο δρόμο προς τις 38.000$.

Ως εκ τούτου, η τιμή του Bitcoin άρχισε να πέφτει όταν αρκετές μεγάλες παραγγελίες πώλησης έφτασαν στην αγορά μόλις πάνω από τις 38.000 $. Η υπερθέρμανση της αγοράς μελλοντικών συμβολαίων, ενίσχυσε περαιτέρω τη διόρθωση.

Συνολικά, η εκκαθάριση των 500 εκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι μεγάλη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, όταν το Bitcoin είδε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να εκκαθαρίζονται τις ημέρες αιχμής.

Είναι το χαμηλό του Bitcoin κοντά;

Ωστόσο, η πτώση δεν οδήγησε σε μειωμένο ανοιχτό ενδιαφέρον την αγορά futures, προκαλώντας ανησυχίες για μεγαλύτερη υποχώρηση. Υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός traders που στοιχηματίζουν στο Bitcoin στην αγορά μελλοντικών συμβολαίων, γεγονός που ανοίγει την πιθανότητα μιας ακόμη μακράς συμπίεσης.

Ένας trader γνωστός με το ψευδώνυμο «Salsa Tekila» είπε ότι, αν το Bitcoin πέσει κάτω από τα $30.000, θα εισέλθει στην «περιοχή της καθοδικής αγοράς /bear market». Ως εκ τούτου, στο εγγύς μέλλον, είναι σημαντικό για το BTC να διατηρήσει τα 30.000$ ως περιοχή μακροοικονομικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα είπε:

“Αν πάμε κάτω από 30 χιλ., είναι περιοχή bear market. Έχουμε αρκετό έρμα για να μας κρατήσει κάτω από το νερό για μακρύ διάστημα. Μέχρι τότε, θα μπορούσε να κινηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Εάν ανακτήσει και κρατήσει πάνω από τα 40k, νομίζω ότι η γειτονιά των 50-60k είναι εύλογη. Με το να νομίζω εγώ ότι το $BTC έχει πιάσει κορυφή, είναι προκατάληψη, όχι εμπόριο.”

Επιπλέον, σύμφωνα με τον CEO της CryptoQuant, Ki Young Ju, το ανοιχτό ενδιαφέρον για την αγορά μελλοντικών συμβολαίων εξακολουθεί να ανεβαίνει στα ύψη.
Στο μεταξύ, τα on-chain σήματα έδειξαν ότι η αγοραστική ζήτηση έχει σταματήσει τις τελευταίες ημέρες. Βάσει του συνδυασμού της αγοράς παραγώγων και των σημάτων αγοραστικής υποχώρησης, ο Ki έγραψε ότι η αγορά είναι αβέβαιη και ότι μπορεί να επανεξετάσει ξανά 30.000$:

“Οι άνθρωποι ανταλλάσσουν BTC$ με χαμηλή μόχλευση, το ανοιχτό ενδιαφέρον ανεβαίνει στα ύψη και η μακροπρόθεσμη αναλογία φαίνεται ουδέτερη. Τα ισχυρά on-chain σήματα που οδήγησαν αυτήν την ανοδική αγορά, δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής. Το $BTC μπορεί να δοκιμάσει ξανά τις 30 χιλιάδες, οπότε δεν έχω καμία θέση τώρα σε αυτήν την αβέβαιη αγορά.”

Η εκτιμώμενη μόχλευση του Bitcoin στα ανταλλακτήρια. Πηγή: CryptoQuant


Όπως ανέφερε προηγουμένως η Cointelegraph, οι traders στο Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο σε όρους ανοιχτού ενδιαφέροντος συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν χαμηλότερη μόχλευση από την περασμένη εβδομάδα. Αυτό είναι ενδεικτικό ενός αυξημένου επιπέδου φόβου στην αγορά και της έλλειψης βεβαιότητας για τη βραχυπρόθεσμη τάση της τιμής του BTC.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα, εξηγώντας ότι η τρέχουσα υποχώρηση από τα επίπεδα των 40.000 δολαρίων, δεν ήταν μόνο αναμενόμενη αλλά και πολύ απαραίτητη για να μην υπερθερμανθεί το ράλι.

πηγή: JOSEPH YOUNG – 17/01/2021- https://cointelegraph.com/news/500m-in-crypto-futures-liquidated-as-bitcoin-dips-below-34k-what-happens-next


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

WESTCITY - Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της δυτικής Αχαΐας, 
πανελλήνια νέα & άρθρα για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης
https://westcity.gr/
https://www.facebook.com/westcity.gr/
KERNEL IT SOLUTIONS - Information Technology Solutions and Services
Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr
https://www.facebook.com/kernelitsolutions/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.