Οι θεσμικοί επενδυτές δεν θα φέρουν ενσωμάτωση του Bitcoin – Εσύ θα το κάνεις

Εφαρμογές και χρήστες του πραγματικού κόσμου, της πραγματικής οικονομίας και όχι οι θεσμικοί επενδυτές, θα αμφισβητήσουν τα αποτυχημένα νομίσματα fiat και θα αυξήσουν την υιοθέτηση του Bitcoin, σε όλο τον κόσμο.

Παρόμοια με το 2017 και το λαοφίλητο bull run των crypto, το 2020 δημιούργησε ένα νέο θόρυβο για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και του Bitcoin (BTC) ιδιαίτερα.
Από την επίτευξη νέων υψηλών όλων των εποχών έως την κυκλοφορία διαφόρων προϊόντων (βλ. DeFi) και την προσέλκυση της προσοχής του mainstream χρηματοοικονομικού τομέα, η χρονιά της πανδημίας ήταν συναρπαστική για τους λάτρεις και τους πιστούς των crypto.

Μία συζήτηση που ξεχωρίζει εν μέσω του γενικότερου θορύβου, είναι η αυξανόμενη δραστηριότητα των θεσμικών επενδυτών στα crypto. Εταιρείες, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και ιδρύματα που συνήθως, μέχρι πριν από πέντε χρόνια ή κατά τη διάρκεια της ιστορίας του Silk Road, λοιδορούσαν το Bitcoin, βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.
Αξιοσημείωτα μεγάλα ονόματα του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως η JPMorgan και η Goldman Sachs, έχουν υποχωρήσει από τις προηγούμενες θέσεις τους και τώρα είναι πρόθυμοι να στοιχηματίσουν στο μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων.
Με κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Bitcoin αυξάνεται γρήγορα, ξεπερνώντας και το χρυσό ως μια δημοφιλής επιλογή για την αντιστάθμιση των κινδύνων του πληθωρισμού.

Θυμηθείτε, το Bitcoin δεν ήταν απλώς ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο που προτάθηκε ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού στο αρχικό white paper του Satoshi. Ωστόσο, η όλη ιδέα του Bitcoin, προήλθε από τα αποτυχημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα συναφή τρίτα μέρη, ως μια πιθανή λύση που θα ήταν αποτελεσματική στην καθημερινή ζωή.

Φυσικά, με κάθε θεσμικό επενδυτή και τα μεγάλα ονόματα του χρηματοοικονομικού τομέα να μπαίνουν σε επενδύσεις Bitcoin, η διάδοση του Bitcoin ως περιουσιακού στοιχείου έχει γίνει αναπόφευκτη.
Ωστόσο, εδώ είναι μερικές από τις ιδανικές, πραγματικές εφαρμογές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κυριαρχία των αποτυχημένων νομισμάτων fiat και να ωθήσουν το Bitcoin στην ενσωμάτωση και τη χρήση του από τον κάθε άνθρωπο στις καθημερινές του συναλλαγές.

Online αγορές

Στο παρελθόν, το Bitcoin θεωρήθηκε ως μέσο παράκαμψης της κρατικής νομοθεσίας και συμμετοχής σε παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων εξακολούθησε να σημειώνει άνοδο και πολλές επιχειρήσεις είναι πλέον ανοιχτές στο να δέχονται Bitcoin ή κάποια άλλα κρυπτονομίσματα ως πληρωμή για αγαθά ή υπηρεσίες.

Το 2014, χρησιμοποιώντας το BitPay ως επεξεργαστή πληρωμών, η Microsoft έγινε μια από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που δέχτηκαν Bitcoin για αγορά ψηφιακών αγαθών.
Τον Οκτώβριο του 2020, η δημοφιλής αμερικανική εταιρεία πληρωμών PayPal ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τα κρυπτονομίσματα ως πηγή χρηματοδότησης για αγορές το 2021.
Με διάφορες εταιρείες πληρωμών fiat που τώρα αναγνωρίζουν το Bitcoin, υπάρχει μια αυξανόμενη πιθανότητα ότι το Bitcoin θα χρησιμοποιηθεί από όλους, σύντομα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διασυνοριακά εμβάσματα και ταξίδια

Εάν υπάρχει κάποιο μάθημα από το προηγούμενο έτος και από όλη την καταστροφική παγκόσμια πανδημία, είναι η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για ψηφιοποίηση. Ενώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποστολής και λήψης χρημάτων παγκοσμίως, τα κρυπτονομίσματα γίνονται γρήγορα μια προτιμώμενη επιλογή.
Εκτός από το γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα είναι παγκόσμιο νόμισμα, παράγοντες όπως η ταχύτητα, η ευκολία και τα χαμηλότερα τέλη συναλλαγών, ωθούν το Bitcoin ή και ορισμένα άλλα νομίσματα, ως τη δημοφιλή επιλογή για διακρατικές συναλλαγές.

Πολλές χώρες που κάποτε απαγόρευαν το Bitcoin είναι πλέον ανοιχτές σε αυτό, και τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι κάτι περισσότερο από δεκτικά τους τελευταίους μήνες.
Ορισμένες εταιρείες παρέχουν ήδη ταξιδιωτικά πακέτα που επιτρέπουν στους τουρίστες και τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση πτήσεων, ξενοδοχείων και μεταφορών, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.
Με την πάροδο του χρόνου, τα πολλά μειονεκτήματα της αγοράς συναλλάγματος ενδέχεται να καταστήσουν την ταξιδιωτική αγορά με κρυπτονομίσματα πιο δημοφιλή από τη χρήση των εθνικών ή γενικώς των fiat νομισμάτων.

Τα Bitcoin ATM

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος δεν ήταν ποτέ η κατάργηση των εθνικών νομισμάτων, αλλά η δημιουργία ενός κόσμου όπου το Bitcoin είναι τόσο συναφές όσο οποιοδήποτε νόμισμα fiat. Τα ΑΤΜ Bitcoin είναι, χωρίς αμφιβολία, τεράστιο μέρος αυτού του στόχου.
Επιτρέπουν ουσιαστικά σε οποιονδήποτε, να αγοράσει Bitcoin με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και σε ορισμένα ATM, μπορείτε επίσης να πουλήσετε Bitcoin για να λάβετε μετρητά fiat.

Ο αριθμός των Bitcoin ΑΤΜ παγκοσμίως είναι πάνω από 13.000 σε 71 διαφορετικές χώρες. Ενώ υπάρχει πολύς δρόμος για αυτά τα ΑΤΜ, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση κάθε χρόνο, με έναν μέσο όρο ενός ΑΤΜ να προστίθεται τώρα κάθε ώρα. Χωρίς αμφιβολία, τα Bitcoin ΑΤΜ είναι ένα μεγάλο μέρος της επανάστασης των κρυπτονομισμάτων και σίγουρα στο μέλλον μόνο βελτίωση μπορούν να γνωρίσουν.

Συμπέρασμα

Ενώ τα κρυπτονομίσματα γίνονται γρήγορα μέρος του ψηφιοποιημένου κόσμου μας, η βασική τεχνολογία blockchain έχει επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε επαναστατικές εξελίξεις πολλών κλάδων. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες, η υγειονομική περίθαλψη και οι βιομηχανίες τροφίμων και αυτοκινήτων, έχουν επωφεληθεί πάρα πολύ από αυτήν την επανάσταση τα τελευταία 10 χρόνια.

πηγή: ANDREY SERGEENKOV – 17/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/institutional-investors-won-t-take-bitcoin-mainstream-you-will


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ERGOBYTE - Oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής
Αριστοτέλους 21, Θεσσαλονίκη
www.ergobyte.gr 
https://www.facebook.com/ergobyte/
https://twitter.com/ergobyte 
REGALO - Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης  
Τηλ.  2693 023919 
e-mail  velios80@gmail.com
https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.