Προσοχή: εφαρμογή – απάτη στο Google Play για τα crypto πορτοφόλια Trezor

Η Trezor, ένας μεγάλος προμηθευτής hardware πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων, προειδοποίησε τους χρήστες της για μια ψεύτικη εφαρμογή Trezor στο Google Play. Στην ψεύτικη εφαρμογή Trezor έχει γίνει λήψη από τουλάχιστον 1.000 άτομα στο κατάστημα εφαρμογών Android του Google Play.

Σύμφωνα με την Trezor, η ψεύτικη εφαρμογή είναι κακόβουλη και δεν έχει καμία σχέση με την Trezor ή την SatoshiLabs, την εταιρεία που δημιούργησε το πορτοφόλι Trezor. Ανακοινώνοντας τα νέα στις 18 Ιανουαρίου, η Trezor ζήτησε από τους πελάτες της να μην εγκαταστήσουν την κακόβουλη εφαρμογή, υπενθυμίζοντας στους χρήστες ότι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζονται τη φράση τους (seed phrase) με κανέναν. Το σχετικό μήνυμά τους στο Twitter, αναφέρει:

rezor@Trezor : Προειδοποίηση σε όλους τους κατόχους Trezor που χρησιμοποιούν συσκευές Android! Αυτή η εφαρμογή είναι κακόβουλη και δεν έχει καμία σχέση με το Trezor ή το SatoshiLabs. Παρακαλώ, μην την εγκαταστήσετε. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε τη φράση σας με κανέναν, έως ότου σας ζητήσει η συσκευή Trezor να το κάνετε!

Η Trezor παρείχε επίσης στους χρήστες της ένα σύντομο εγχειρίδιο σχετικά με τη χρήση του πορτοφολιού Trezor σε περιβάλλον Android. Στο εγχειρίδιο, η εταιρεία ανέφερε σημαντικές εφαρμογές Trezor τρίτων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των Mycelium, Sentinel ή Walleth.

Κατά τον χρόνο δημοσίευσης αυτού του άρθρου, η κακόβουλη εφαρμογή εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο Google Play. Από τις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή λήφθηκε περισσότερες από 1.000 φορές.
Η εφαρμογή doppelgänger (σωσίας) έχει επίσης περίπου 200 κριτικές στο app store, με την πλειοψηφία τους να προειδοποιεί ότι πρόκειται για απάτη. «Αυτή η εφαρμογή είναι μια απάτη. Μην εισάγετε ποτέ τη φράση ανάκτησης σε τίποτα εκτός από ένα επίσημο υλικό Trezor. Όποιος ζητά αυτήν τη φράση (εκτός από ένα φυσικό Trezor) προσπαθεί να σας εξαπατήσει», έγραψε ένας υποτιθέμενος χρήστης. Η Trezor δεν απάντησε ακόμα στο αίτημα για κάποιο σχόλιο της Cointelegraph.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ψεύτικη εφαρμογή έχει συμπεριληφθεί στο Google Play. Τον Μάιο του 2019, η Cointelegraph ανέφερε μια κακόβουλη εφαρμογή Google Play που μιμείται το πορτοφόλι Trezor.
Η εφαρμογή βρέθηκε από ερευνητές antivirus της ESET, οι οποίοι δήλωσαν ότι αναμένουν περισσότερες εφαρμογές crypto scam να εισέλθουν στο Android store, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων διευρύνεται.

Οι απατεώνες του ίντερνετ στοχεύουν και άλλες δημοφιλείς εταιρείες κρυπτονομισμάτων για να πλαστοπροσωπήσουν τις εφαρμογές τους στο Google και να κλέψουν χρήματα από τους χρήστες. Τον Μάιο του 2020, ένας ερευνητής στον κυβερνοχώρο, ανακάλυψε 22 κακόβουλες επεκτάσεις του Google Chrome, που μιμούνται υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων, όπως το άλλο επίσης διάσημο πορτοφόλι υλικού, το Ledger και το μεγάλο Ether (ETH) πορτοφόλι, το MetaMask.

πηγή: HELEN PARTZ – 19/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/trezor-crypto-wallet-warns-users-of-doppelgaenger-scam-app-on-google-play


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα 
Καισαρείας 6, Αθήνα 
Web:www.medicaldent.gr 
Fb:www.facebook.com/MedicalDentGreece 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.