Πτώση του BTC κάτω από τις 33 χιλ.; ρωτήστε τις φάλαινες του Coinbase Pro

Μια ματιά στο premium BTC του Coinbase Pro δείχνει ότι η τάση πώλησης είναι σε εξέλιξη την Πέμπτη, καθώς το Bitcoin πέφτει κατά 7% σε 24 ώρες. Το Bitcoin (BTC) υποχώρησε κάτω από τα 33.000 $ για πρώτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, στις 21 Ιανουαρίου, καθώς η πίεση πώλησης συγκεντρώθηκε για να οδηγήσει σε χαμηλότερη δράση.

Ξαφνική πτώση στο Coinbase Premium

Τα δεδομένα από την Cointelegraph Markets και το TradingView δείχνουν ότι το ζεύγος BTC / USD συνέχισε την πτωτική του τάση την Πέμπτη, μειούμενο κατά 7% εντός της ημέρας χωρίς να καταφέρει να υπερβεί τα 33.000$ της ζώνης υποστήριξης.

BTC/USD ωριαίο γράφημα (Bitstamp). Πηγή: TradingView

Η τελευταία κίνηση, η οποία μειώνει το Bitcoin πάνω από 13% σε σχέση με τα υψηλά του από την Τρίτη, ήρθε εν μέσω της αύξησης των πωλήσεων στο Coinbase Pro, το επαγγελματικό σκέλος διαπραγμάτευσης του αμερικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της Coinbase. .

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, σημαντικές αυξήσεις του όγκου στο Coinbase Pro είχαν συνοδεύσει την αστάθεια των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή τη φορά, ήταν μια πτώση στο λεγόμενο «Coinbase Premium» που σήμαινε ότι η μαζική πώληση λάμβανε χώρα , η διαφορά στην τιμή μεταξύ του ζεύγους BTC / USD στο εν λόγω σκέλος του ανταλλακτηρίου αλλά και σε ορισμένα άλλα μειώθηκε ξαφνικά.

Γράφημα του Coinbase Premium vs. BTC/USD. Πηγή: Ki Young Ju

«Φαίνεται ότι οι πωλητές $ BTC προήλθαν από το #Coinbase. Ο δείκτης Coinbase Premium έχει αρνητική αξία εδώ και μία ώρα», δήλωσε ο Ki Young Ju, Διευθύνων Σύμβουλος του on-chain analytics της CryptoQuant στο Twitter, ανεβάζοντας συνοδευτικά το παραπάνω γράφημα.

«Οι φάλαινες της Coinbase πιθανόν θέλουν το $BTC να πέσει χαμηλότερα για σταθεροποίηση»


Μια ημέρα νωρίτερα, ο Ki είχε επισημάνει μια αντίστοιχη αύξηση των καταθέσεων από φάλαινες σε ανταλλακτήρια, υποδηλώνοντας μια πιθανή επιθυμία να διαπραγματευτούν ή να πουλήσουν το BTC σε τιμές κάτω από το μέσο όρο της διαδρομής του μεταξύ των 30.000 έως 40.000$.

Η μάχη των φαλαινών του Bitcoin

Μια άλλη τάση από τότε που το Bitcoin άρχισε να ανεβαίνει σε νέα υψηλά όλων των εποχών, ήταν η μεταφορά πλούτου από τους μικρούς επενδυτές στις φάλαινες, με τις τελευταίες να αγοράζουν ότι κομμάτι έβγαινε προς πώληση, σε κάθε υποχώρηση της τιμής.

Παρά τη μαζική πώληση, ήταν οι αγοραστές που μπήκαν στα πρωτοσέλιδα αυτή την εβδομάδα, επικεφαλής των οποίων ο γίγαντας επενδύσεων Grayscale, ο οποίος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αγορά BTC εντός μίας ημέρας που έχει γίνει ποτέ, μεγαλύτερη από 600 εκατομμύρια δολάρια. Σε 24 ώρες, έως το τέλος της Τετάρτης, η εταιρεία αύξησε το υπόλοιπό της κατά 8.000 BTC, πολύ περισσότερο από την προσφορά που προστέθηκε στην αγορά από τους κρυπτωρύχους.
Σε ένα διαδικτυακό συνέδριο αυτήν την εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Michael Sonnenshein, περιέγραψε την υιοθέτηση ψηφιακών στοιχείων από τα κράτη και το αυξημένο ενδιαφέρον από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, ως δύο από τις κύριες τάσεις που πιστεύει ότι θα χαρακτηρίσουν το 2021.

πηγή: WILLIAM SUBERG – 21/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/why-did-bitcoin-fall-below-33k-coinbase-whales-might-have-the-answer


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

DIGITECH4ALL – Ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας
Σίφνου 2, Πλ. Κολιάτσου – Αθήνα
https://www.digitech4all.eu/
https://www.facebook.com/digitech4all/

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.
Σπάρτης 97, Καλλιθέα – Αττική
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/
https://twitter.com/deltastrom


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.