BTC & blockchain: Νέα και εξελίξεις

Ας ρίξουμε μία συνοπτική αλλά περιεκτική ματιά στα τελευταία νέα και τις εξελίξεις στο χώρο των κρυπτονομισμάτων και της blockchain, κυρίως σε εκείνα που περνούν κάτω από το ραντάρ των πρωτοσέλιδων.

Νέα του Bitcoin

 • Ενώ το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το  bitcoin (BTC), θεωρείται ότι βρίσκεται σχεδόν στην περιοχή της «ακραίας φούσκας», οι περισσότεροι επαγγελματίες της αγοράς που ερωτήθηκαν, είναι περισσότερο αισιόδοξοι για το BTC από ότι για τον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, όταν προβλέπουν την απόδοση και των δύο στοιχείων στους επόμενους 12 μήνες .
 • Το 56% εκ των 627 ερωτηθέντων σε έρευνα της Deutsche Bank την περασμένη εβδομάδα, ισχυρίστηκαν ότι η τιμή του BTC είναι πιθανότερο να μειωθεί στο μισό σε ένα χρόνο και το 25% δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να διπλασιαστεί, σύμφωνα με μια έκθεση του Marketwatch.
 • Εν τω μεταξύ, το 62% από αυτούς δήλωσε ότι η τιμή των μετοχών της Tesla είναι πιο πιθανό να μειωθεί στο μισό και το 18% δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να διπλασιαστεί. Περίπου το 20% δεν ξέρει τι να περιμένει και στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Αναλυτικότερα η εικόνα που δίνουν οι επαγγελματίες της αγοράς σχετικά με θέμα έχει ως εξής:
«Σε αυτό το σημείωμα, προχωράμε στο θέμα της ημέρας, το οποίο έχει να κάνει με τις φούσκες. Προέρχεται από μια έρευνα που μόλις δημοσίευσε η Deutsche Bank, η οποία ρώτησε, μεταξύ άλλων ερωτήσεων, πού οι επενδυτές εντοπίζουν τον αφρό (μιας φούσκας) αυτή τη στιγμή.
Περίπου το 89% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι αγορές αντιμετωπίζουν φούσκες και δύο ξεχωρίζουν: οι μετοχές εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ και το bitcoin. Το τελευταίο πλησιάζει στην περιοχή της «ακραίας φούσκας«.

«Όταν ρωτήθηκαν συγκεκριμένα για το μέλλον των 12 μηνών του bitcoin και της Tesla – μία μετοχή εμβληματική ως μια πιθανή τεχνολογική φούσκα – η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό να μειωθεί στο μισό παρά να διπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της Tesla». είπε ο αναλυτής στρατηγικής της αγοράς Jim Reid και οι ερευνητές- αναλυτές Karthik Nagalingam και Henry Allen. Η Tesla θα ανακοινώσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2020 στις 27 Ιανουαρίου.»

Καταγράφονται λοιπόν στην έρευνα περισσότερες σκέψεις για φούσκα στο bitcoin. Εξάλλου το κρυπτονόμισμα φέρεται να είναι στην κορυφή της λίστας των επενδυτικών στοιχείων με τον «μεγαλύτερο συνωστισμό σε θέσεις» στη μηνιαία έρευνα του διαχειριστή κεφαλαίων της Bank of America, με τις μετοχές τεχνολογίας να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.
Όσον αφορά όμως το bitcoin, οι ενθουσιώδεις επενδυτές δεν φαίνεται να φοβούνται τόσο εύκολα:
Raoul Pal@RaoulGMI·Jan 19, 2021 : Υπάρχει πάντα μια περίπτωση καθοδικής πορείας για ΚΑΘΕ επενδυτικό στοιχείο (κυκλικά ή/και περιστασιακά), συμπεριλαμβανομένου του BTC. Το ΜΟΝΟ που έχει σημασία, είναι ΠΟΤΕ η περίπτωση της καθοδικής πορείας θα αλλάξει τη δυναμική της αγοράς. Αυτό είναι ΟΛΟ το παιχνίδι στις επενδύσεις. Η δημιουργία περιπτώσεων καθοδικής πορείας, είναι μόνο ένα μικρό μέρος του παιχνιδιού. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις ανοδικής πορείας.

Νέα του Ethereum

 • Η τιμή του ethereum (ETH) θα μπορούσε να ανέλθει στα 10.500 USD από τα τρέχοντα 1.263 USD (η στιγμή συγγραφής του άρθρου), καθώς αυτό (το ΕΤΗ) αποτελεί το «καλύτερο παιχνίδι επικίνδυνης επένδυσης/απόδοση στο χώρο των crypto», σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Fundstrat Global Advisors, David Grider, όπως ανέφερε το Bloomberg.
  Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τις καθυστερήσεις για την αναβάθμιση του δικτύου ή μια γενικότερη πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε το ETH ενδέχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, να ανέβει πάνω από τα 10K USD.

Νέα για την ενσωμάτωση των Crypto

 • Ο Joe Biden «πάγωσε» την πρόταση για νομοθετική ρύθμιση των πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων που είχε προταθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steve Mnuchin. Η πρόταση συζητήθηκε ευρέως, διότι θα απαιτούσε από τα ανταλλακτήρια να γνωρίζουν την ταυτότητα των κατόχων των πορτοφολιών στα οποία μετέφεραν ποσά άνω των 3.000 δολαρίων.
  Θα ήταν πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, τα ανταλλακτήρια να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανόνα. Θα μπορούσε επίσης να ήταν ένα φρένο στην ανάπτυξη του κλάδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, προς όφελος των ξένων ανταλλακτηρίων. Ωστόσο, μία από τις πρώτες πράξεις του Προέδρου Biden, που ορκίστηκε χθες, είναι να παγώσει όλους τους κανονισμούς που δεν έχουν ακόμη να ψηφιστεί έτσι ώστε η νέα διοίκηση να μπορεί να τους αξιολογήσει.
 • Ο επικεφαλής της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στην Ισπανία του ανταλλακτηρίου της Bitpanda, Alejandro Zala, ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον 5 εκατομμύρια Ισπανοί διαπραγματεύονται ήδη BTC και άλλα κρυπτονομίσματα – περίπου το 10% του πληθυσμού των 50 εκατομμυρίων της χώρας.
  Σύμφωνα με το El Economista, ο Zala ισχυρίστηκε ότι το επίπεδο υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων μεταξύ των Ισπανών ήταν «ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη». Ο Zala πρόσθεσε ότι γενικά οι λάτρεις των κρύπτο στην Ισπανία, «επενδύουν περισσότερο από τους πολίτες χωρών με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, όπως η Γερμανία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο».
 • Η Ασία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των παγκόσμιων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, διαπιστώνει μία μελέτη από την εταιρεία ερευνών κρυπτονομισμάτων Messari, με την αναλύτρια Mira Christanto να δηλώνει: «Με την Ασία να αντιπροσωπεύει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι εταιρείες υποδομής σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν την αναπτυσσόμενη αγορά».
  Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη, είναι ηγέτες της αγοράς με βαθιά αποθέματα ρευστότητας, ενώ η Ανατολική Ασία (κυρίως η Κίνα) κυριαρχείται από μεγαλύτερες συναλλαγές, με το 90% όλων των όγκων να αποτελείται από συναλλαγές άνω των 10.000 USD. Από τα 20 κορυφαία token σήμερα, περισσότερο από το 40% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς βασίζεται στην Ασία, ενώ μέχρι το τέλος του 2019, έξι από τις δέκα μεγαλύτερες οντότητες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, είχαν την έδρα τους στην Ασία.

Νέα της Blockchain

 • Το νησί Jeju της Νότιας Κορέας, πρόκειται να αναπτύξει μια εφαρμογή ελέγχου της κατάστασης του COVID-19 με τεχνολογία blockchain, η οποία βρίσκεται τώρα στη δοκιμαστική φάση, ανέφερε το Hankook Ilbo. Η υποτροπική επαρχία, στα ανοικτά των ακτών της ηπειρωτικής χώρας, είναι ένας δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο τόσο για εγχώριους ταξιδιώτες όσο και για επισκέπτες από το εξωτερικό, ιδιαίτερα την Κίνα.
  Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει σε όσους καταπολεμούν την πανδημία, να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα αρχεία επισκέψεων και επαφών ατόμων χωρίς να απαιτούν από καταστήματα και εστιατόρια να ελέγχουν τους πελάτες στους χώρους τους χρησιμοποιώντας άλλες ανταγωνιστικές εφαρμογές που βασίζονται σε κώδικα QR.
 • Ο κινεζικός διαδικτυακός κολοσσός Baidu υπέβαλε νέες αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας blockchain, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η περίληψη για την εφαρμογή που ζητά την κατοχύρωση εξηγεί ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά σύστημα επεξεργασίας απορρήτου δεδομένων που υποστηρίζεται από blockchain, συμπεριλαμβανομένων σχετικών συσκευών, εξοπλισμού και μέσων αποθήκευσης.
  Τα αρχεία δείχνουν ότι η αρχική αίτηση έγινε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αλλά η επίσημη έγκριση ήρθε αυτό το μήνα. Η Baidu είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας και θέλησε να επεκτείνει τις προσφορές Blockchain ως Υπηρεσία (BaaS) τους τελευταίους μήνες.
 • Το Human Protocol με έδρα τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας στη blockchain του Solana (SOL), με στόχο την παροχή επεκτάσιμων αποκεντρωμένων εφαρμογών και marketplaces. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, «το Ίδρυμα HUMAN Protocol πιστεύει ότι η ενσωμάτωση με τη Σολάνα παρέχει τεράστιες δυνατότητες επεξεργασίας για ομάδες εργασίας και διακανονισμό πληρωμών, που μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα.»

Νέα για το Mining

 • Ο πάροχος εξοπλισμού εξόρυξης Bitcoin, η Canaan θα προμηθεύσει τη HIVE Blockchain, που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, με 6.400 μηχανές εξόρυξης bitcoin νέας γενιάς A1246, από τη σειρά προϊόντων AvalonMiner. Όπως ανακοινώθηκε από τη HIVE, αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιτύχει τον στόχο χωρητικότητας ASIC του 2021 στα 1.000 Petahash ανά δευτερόλεπτο (PH/s), ενώ ο συνολικός ρυθμός λειτουργίας κατακερματισμού θα αυξηθεί σε περίπου 1,229 Petahash ανά δευτερόλεπτο, έως το τέλος του 2021.

Νέα των ανταλλακτηρίων

 • Η Coinbase  ανακοίνωσε ότι αγοράζει την εταιρεία υποδομής blockchain, Bison Trails. Το Bison Trails θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομο προϊόν και θα χρησιμεύσει ως θεμελιώδες στοιχείο στη σουίτα προϊόντων του οικοσυστήματος της Coinbase, ενισχύοντας όλους τους συμμετέχοντες στην κρυπτοοικονομία, ανέφερε το blog της Coinbase.
 • Η Bitfinex αναμένει να ολοκληρώσει την παράδοση εγγράφων στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης (NYAG) τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με την επιστολή που κατατέθηκε στην ειδική διαδικασία στη Νέα Υόρκη και δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον Γενικό Σύμβουλο της Bitfinex / Tether, Stuart Hoegner, αν και έχει ήδη υποβληθεί ένα «υλικό σημαντικού όγκου», παραμένουν «συμπληρωματικοί συμφωνημένοι όροι που πρέπει να ολοκληρωθούν» και «Τα συμβαλλόμενα μέρη θα χρειαστούν μερικές ακόμη εβδομάδες για να τα παράγουν», καθώς και για να το εξετάσει και να το συζητήσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Η Bitfinex είπε ότι σκοπεύει να επικοινωνήσει με το Δικαστήριο σε περίπου 30 ημέρες, για να δώσει μια τελική ενημέρωση κατάστασης ή να προγραμματίσει μία σύσκεψη.
 • Εν τω μεταξύ, η Bitfinex δήλωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση για το Ethereum (ETH) 2.0, επιτρέποντας στους χρήστες της να βγουν ή να εισέλθουν σε θέση staking στο ETH 2.0. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ETH 2.0 θα είναι διαθέσιμο για συναλλαγές με δολάρια ΗΠΑ (ETH2 / USD), Ethereum (ETH2 / ETH) καιTether tokens (ETH2 / USDt)
 • Το χρηματιστήριο Αξιών της Ταϊλάνδης (SET) θα ξεκινήσει πλατφόρμα συναλλαγών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία το δεύτερο εξάμηνο του 2021, χωρίς να επιβεβαιώνει οτι θα περιλαμβάνεται η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων στις συναλλαγές της πλατφόρμας.

ΠΗΓΕΣ:

Tim AlperSead Fadilpašić – 21/01/2021 – https://cryptonews.com/exclusives/a-look-into-the-trending-decentralized-social-media-experien-8950.htm

Barbara Kollmeyer – 19/01/2021 – https://www.marketwatch.com/story/investors-think-theres-more-chance-tesla-and-bitcoin-will-halve-than-double-warns-deutsche-bank-11611058312


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:


Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

HERSONISSOS PHARMACY - Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Ελ. Βενιζέλου 127, Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/ 
https://www.facebook.com/HersonissosPharmacy/ 
BIOFIRE - Τζάκια βιοαιθανόλης
Αχιλλέως 69, Αθήνα
https://www.e-biofire.gr
https://www.facebook.com/Tzakia.Vioaithanolis/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.