Οι 3 τρόποι που η επόμενη altseason θα είναι διαφορετική από το 2017

Το Bitcoin εξακολουθεί να είναι το επίκεντρο των περισσότερων επενδυτών, αλλά οι λύσεις Layer 2, η διακυβέρνηση και η DeFi παίρνουν σάρκα και οστά για να αποτελέσουν τις κινητήριες δυνάμεις της επόμενης altseason.

Μια πρόσφατη αναφορά από την CoinMetrics υποδηλώνει ότι όταν θα ξεκινήσει μία νέα altseason, θα λάβει χώρα με τρόπο που θα είναι πολύ διαφορετικός από την αγορά του 2017-2018.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η άφιξη θεσμικών επενδυτών και το ενδιαφέρον τους για τα Bitcoin (BTC) και Ether (ETH), έχουν αλλάξει ριζικά το τοπίο της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Τα tokens με πραγματική χρησιμότητα στη ζωή των ανθρώπων, η τεχνολογία Layer 2 ή τα ελκυστικά οικοσυστήματα staking, θα ξεπεράσουν τα μεγάλα σε κεφαλαιοποίηση tokens που έρχονται από πριν το 2017.

Bitcoin and Ethereum κυριαρχούν αλλά τα L2 tokens θα καλύψουν την απόσταση

Οι θεσμικές εισροές καθιέρωσαν σταθερά το Bitcoin και το Ethereum ως τα επιλεγμένα blockchain Layer 1 (L1) και αυτό αντικατοπτρίζεται στη δράση της τιμής τους στην αγορά, από την 1η Δεκεμβρίου 2020. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, τα μόνα νομίσματα L1 που ξεπερνούν σε επιδόσεις τα BTC και Ether κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν τα Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE) και Decred (DCR).

Η απόδοση των Altcoin την περίοδο 12/1/20 – 11/17/21. Πηγή: Coin Metrics


Οι ανταγωνιστές από την πλευρά της L1 blockchain όπως είχαν καταγραφεί στα προηγούμενα ράλι, δηλαδή νομίσματα όπως το το Litecoin (LTC) και το Bitcoin Cash (BCH), έχουν χαμηλή απόδοση σε σύγκριση με το BTC ενώ και τα δύο συνεχίζουν να βλέπουν το μερίδιό τους σε κεφαλαιοποίηση αγοράς να μειώνεται, καθώς η συζήτηση μετατοπίζεται από την ικανότητα πληρωμών στην απόδοσή ως αποθήκευση αξίας.

Κυριαρχία Τιμής vs. Κεφαλαιοποίηση των LTC, BCH. Πηγή: TheTIE


Τα (αυτο)αποκαλούμενα «Ethereum Killers» όπως τα Tron (TRX) και EOS απέτυχαν να ανταποκριθούν στις υψηλές αξιώσεις τους και μαστίζονται με ανησυχίες σχετικά με τη σύμπραξη (ή συμπαιγνία) μεταξύ των παραγωγών μπλοκ με κεντρικά διοικούμενα δίκτυα.

Το Polkadot, είναι κυρίως το ξεχωριστό blockchain L1 που εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες και αυτό που το ξεχωρίζει είναι η απόφαση της ομάδας του να διευκολύνει τη συνολική ανάπτυξη και διαλειτουργικότητα του οικοσυστήματος blockchain, αντί να κυριαρχήσει σε αυτό. Αυτό εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο altcoin σημείωσε άνοδο 85% το 2021.

Τα σημερινά επιτυχημένα έργα προσφέρουν επιλογές σε staking και DeFi

Στο σημείο αυτό, αρχίζει να αποκλίνει η altseason του σήμερα από την προηγούμενη. Το Staking, τα governance tokens και η ενσωμάτωση της DeFi, είναι οι πρωταρχικοί οδηγοί σε αυτήν την αγορά, καθώς οι χρήστες θέλουν περισσότερη συμμετοχή στην ανάπτυξη και την κατεύθυνση κάθε έργου.

Το Decred (DCR) είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτής της αναδυόμενης τάσης. Δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα του Bitcoin, με μέγιστη προσφορά 21 εκατομμυρίων tokens, το δίκτυο συνδυάζει το PoW με το PoS για να δώσει σε όλα τα μέλη της κοινότητας την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να κερδίσουν ανταμοιβές.

Ένας ενσωματωμένος μηχανισμός διακυβέρνησης, δίνει στους κατόχους token άμεσο λόγο στο μέλλον του έργου και η κυκλοφορία του Decred Decentralized Exchange (DCRDEX) στις 21 Οκτωβρίου 2020 προκάλεσε την άνοδο της τιμής του DCR από τα 11,68 δολάρια στο νέο υψηλό των 67,80 δολαρίων, στις 8 Ιανουαρίου.

Το Cardano παλεύει την υπόθεση αύξησης της αξίας του ως blockchain L1, μέσω της ενσωμάτωσης του staking και συζητήσεων, από τον δημιουργό Charles Hoskinson, σχετικά με τη μεταφορά της DeFi σε αναπτυσσόμενες χώρες, μόλις ενσωματωθεί πλήρως η λειτουργικότητα των έξυπνων συμβάσεων. Αυτές οι εξελίξεις συνέβαλαν στην αύξηση της τιμής του ADA κατά 100% από τις αρχές του 2020.

Τα DeFi governance tokens δίνουν φωνή στους επενδυτές

Η έκρηξη της DeFi ήταν απίστευτα ελκυστική για τους επενδυτές που αναζητούν μια πιο πρακτική προσέγγιση στην αλληλεπίδραση με αναδυόμενα έργα blockchain. Αυτός ο τομέας είναι ξεκάθαρα η κινητήρια δύναμη στην αγορά και από την 1η Δεκεμβρίου το Uniswap (UNI), το AAVE, το Synthetix (SNX), το MakerDAO (MKR), το SushiSwap (SUSHI) και το Curve (CRV) έχουν όλα ξεπεράσει τα Ether και BTC σε απόδοση. Σημειώστε ότι όλα περιλαμβάνουν λειτουργικότητα staking και διακυβέρνησης.

Η απόδοση της DeFi από 12/1/20 έως 1/17/21. Πηγή: Coin Metrics

Ίσως η καθοδική αγορά του 2018, που ακολούθησε τον ευφορία του ράλι της περιόδου 2016 -2017, έχει διαμορφώσει έναν πιο απαιτητικό επενδυτή, που θέλει περισσότερα λόγια για την ανάπτυξη του έργου αντί να αγοράσει πλημμελώς γραμμένα whitepapers και υψηλές υποσχέσεις ανώνυμων προγραμματιστών.

Η συνολική αξία «κλειδωμένη» σε DeFi. Πηγή: DeFi Pulse

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, η συνολική αξία που είναι κλειδωμένη στη DeFi συνεχίζει να αυξάνεται και πρόσφατα έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, στα 25 δισ. δολάρια, ποσοστό μεγαλύτερο από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς πολλών από τα κορυφαία έργα αθροιστικά.

Τα κρυπτονομίσματα που προσφέρουν περιπτώσεις χρήσης στην πραγματική ζωή των ανθρώπων, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του τομέα και έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στη διαχείριση των αποφάσεων των έργων, έχουν αναδειχθεί ως εκείνα με τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά για τον σημερινό ιδιώτη επενδυτή.

Οι θεσμικοί επενδυτές μπορεί να έχουν επιλέξει το Bitcoin και το Ether ως τις προτιμώμενες επενδύσεις τους, αλλά η μάχη για την κυριαρχία του Layer 2 ανάμεσα σε tokens που λειτουργούν ως εναλλακτικές λύσεις του Ethereum είναι σαφώς το πεδίο όπου οι επενδυτές λιανικής στρέφουν την προσοχή τους και αυτό θα οδηγήσει την επόμενη altseason.

Πηγή: JORDAN FINNESETH – 21/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/3-ways-the-next-altcoin-bull-cycle-will-vastly-differ-from-2017-s


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

SPATHARAKIS Aluminium Systems
Κουφώματα Αλουμινίου Europa
Νάξου 23, Πειραιάς
http://www.spatharakis.gr/
https://www.alumarket.gr/
https://www.facebook.com/afoispatharaki/
https://twitter.com/spatharakis
https://gr.pinterest.com/Afoispatharaki/

DNSNETWORK – Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί
Λυκούργου 248, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr
https://www.facebook.com/dnsnetwork.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.