Yellen: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσει τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων

Η υποψήφια υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, της νέας κυβέρνησης του Joe Biden, η οποία προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη ότι τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά νομίσματα έχουν τη δυνατότητα να «βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος».

Όπως σημείωσε στις γραπτές παρατηρήσεις της :  «Το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα παρέχουν χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε όλο τον κόσμο. Όπως πολλές τεχνολογικές εξελίξεις, αυτό προσφέρει πιθανά οφέλη για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας.»

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τις απόψεις της σχετικά με τα πιθανά οφέλη και τους κινδύνους, η Yellen απάντησε:

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων και άλλων ψηφιακών νομισμάτων και το δυναμικό που έχουν για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τη διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κι ότι μπορούν να υποστηρίξουν κακοήθεις δραστηριότητες, που απειλούν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και και την ακεραιότητα των ΗΠΑ και των διεθνών χρηματοπιστωτικών συστημάτων. Πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά πώς να ενθαρρύνουμε τη χρήση τους για νόμιμες δραστηριότητες, περιορίζοντας τη χρήση τους για κακοήθεις και παράνομες δραστηριότητες.

«Σκοπεύω να συνεργαστώ στενά με το Federal Reserve Board και τους άλλους ομοσπονδιακούς ρυθμιστικούς φορείς τραπεζών, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής ενός αποτελεσματικού κανονιστικού πλαισίου για αυτές κι άλλες καινοτομίες fintech», κατέληξε η Yellen.

Τα σχόλιά της υποψήφιας υπουργού Οικονομικών προκάλεσαν έκπληξη, καθώς είχε επικρίνει το Bitcoin και τα ψηφιακά νομίσματα στο παρελθόν. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, στην ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, είχε δηλώσει: “I’m Not A Fan”, τονίζοντας πώς τα κρυπτονομίσματα προκαλούν «ιδιαίτερη ανησυχία» και ζητώντας νέους τρόπους «περιορισμού της χρήσης τους».

Πηγή: https://www.theblockcrypto.com/linked/92028/yellen-treasury-senate-cryptocurrencies


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστήLedger εδώ

TICTAC
Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/
EXTRA VAGANT
The only hair saloon espresso bar in town 
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.