Τα Top 5 crypto για παρακολούθηση αυτή την εβδομάδα: BTC, ETH, DOT, AAVE, SNX

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με ορισμένα altcoins να πραγματοποιούν ράλι προς νέα υψηλά όλων των εποχών, ενώ το Bitcoin παραμένει κάτω από τις 33.000$. Ο αναλυτής RAKESH UPADHYAY*, προσπαθεί στο άρθρο που ακολουθεί, να διατυπώσει κάποιες εύλογες εκτιμήσεις για την εβδομάδα που μόλις άρχισε, με βάση τα στοιχεία της αγοράς, για πέντε νομίσματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και βρίσκονται στο στόχαστρο των επενδυτών.

Καθώς οι κινήσεις της τιμής του Bitcoin καταγράφονται πλάγιες, οι traders παρακολουθούν τις νέες αγορές από θεσμικούς επενδυτές προκειμένου να εκτιμήσουν εάν η διόρθωση του  BTC έχει τελειώσει.
Η πρόσφατη αγορά της MicroStrategy, με 314 Bitcoin σε μέση τιμή 31.808 $, είναι ένα ήπιο ενισχυτικό του αισιόδοξου συναισθήματος, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό για να σταματήσει η πτώση, εάν οι αγοραστές δεν παρέμβουν για να διατηρήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Μια πρόσφατη ανάλυση με βάση τη ζώνη ώρας από την QCP Capital, διαίρεσε τις συνεδρίες διαπραγμάτευσης της Ασίας και των Η.Π.Α. σε τμήματα των 12 ωρών και διαπίστωσε ότι, από τον Μάρτιο του 2020 η τιμή του Bitcoin είχε αυξηθεί κατά τις (εργάσιμες) ώρες των ΗΠΑ, λόγω της συνεχούς αγοράς από θεσμικούς επενδυτές. Ωστόσο, αυτή η δυναμική αγοράς από τις ΗΠΑ έχει δείξει σημάδια εξάντλησης για πρώτη φορά από τότε που το Bitcoin ξεπέρασε το ανώτατο όριο όλων των εποχών του, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Η ημερήσια εικόνα της αγοράς των Crypto. Πηγή:Coin360

Ενώ η παρακολούθηση της εισροής θεσμικών επενδυτών είναι μια καλή στρατηγική, είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθούμε τι συμβαίνει από την πλευρά της λιανικής. Τους τελευταίους μήνες, ο όγκος των επενδυτών λιανικής αυξήθηκε και αυτό συμβαίνει στις αγορές επενδυτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Το Bitcoin μπορεί να αγωνίζεται να ανακτήσει το, πρόσφατο, υψηλό όλων των εποχών, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μια χούφτα altcoins έχουν επιτύχει νέα υψηλά. Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές λιανικής επικεντρώνονται επί του παρόντος στα altcoins.

Ας μελετήσουμε τα διαγράμματα των κορυφαίων 5 κρυπτονομισμάτων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τάση τις επόμενες ημέρες.

BTC/USD

Η ανάκαμψη του Bitcoin από τον απλό κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών (28.632 $), αντιμετωπίζει αντίσταση κοντά στον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών (ΕΜΑ: 33.775 $). Η αποτυχία να ανέβει πάνω από το EMA των 20 ημερών, είναι ένα αρνητικό σημάδι, καθώς δείχνει μια πιθανή αλλαγή στο συναίσθημα της αγοράς, από την πρόθεση να αγοράζουμε σε κάθε πτώση στην πρόθεση να πουλάμε σε κάθε ράλι.

BTC/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Το EMA των 20 ημερών έχει αρχίσει να υποχωρεί και ο σχετικός δείκτης ισχύος (RSI) διαπραγματεύεται κάτω από το επίπεδο των 50, υποδηλώνοντας ότι η πτωτική τάση προσπαθεί να επιστρέψει. Το μοτίβο «κηροπήγιο» εντός της ημέρας, στις 23 Ιανουαρίου και σήμερα, δείχνει αναποφασιστικότητα μεταξύ της ανοδικής και της καθοδικής τάσης.

Εάν η αβεβαιότητα βρει διέξοδο πτωτικά, η τάση για το ζεύγος BTC / USD θα προσπαθήσει να εγκατασταθεί στην περιοχή κάτω από το SMA των 50 ημερών. Εάν αυτό επιτευχθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια βαθύτερη διόρθωση στο επίπεδο 50% αναδρομής κατά Fibonacci , δηλαδή στα $25.897.42 και στη συνέχεια στο επίπεδο 61.8%, δηλαδή στα 22.106.73 $.

Αντίθετα, εάν η ανοδική τάση ωθήσει την τιμή άνω του EMA 20 ημερών, το ζεύγος μπορεί να ανέβει στην καθοδική γραμμή, όπου και πάλι είναι πιθανό να αντιμετωπίσει σκληρή αντίσταση. Εάν η τιμή μειωθεί από αυτό το επίπεδο και σπάσει κάτω από το EMA 20 ημερών, θα φανερώσει ότι οι επενδυτές που χαρακτηρίζονται από πτωτικό συναίσθημα πωλούν σε ράλι, αλλά εάν οι αισιόδοξοι επενδυτές ωθήσουν την τιμή πάνω από τη γραμμή της πτωτικής τάσης, θα σημαίνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, η διόρθωση έχει τελειώσει.

Το κλείσιμο πάνω από τη γραμμή πτωτικής τάσης, θα αυξήσει την πιθανότητα δοκιμής νέου υψηλού όλων των εποχών στα 41.959,63 $. Ένα σπάσιμο πάνω από αυτήν την αντίσταση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ράλι με απώτερο στόχο τα 50.000 $. \

BTC/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Στο παραπάνω γράφημα των4 ωρών, οι προς τα κάτω επικλινείς κινητοί μέσοι όροι και το RSI στην αρνητική ζώνη, δείχνουν ότι η πτωτική τάση έχει το πάνω χέρι. Η δράση της τιμής δείχνει μια πτωτική τριγωνική διαμόρφωση που θα ολοκληρωθεί με πτώση και θα κλείσει κάτω από τα 30.450$. Ο απώτερος στόχος που διαμορφώνει αυτό το μοτίβο, είναι τα 18.940,37 $.

Αντίθετα με αυτήν την υπόθεση, εάν η ανοδική τάση μπορέσει να ωθήσει την τιμή πάνω από τους κινούμενους μέσους όρους, το ζεύγος θα μπορούσε να ανέβει στην καθοδική γραμμή. Αυτή είναι μια κρίσιμη αντίσταση που πρέπει να προσέξουμε, γιατί ένα σπάσιμο πάνω από αυτό το σημείο θα ακυρώσει το πτωτικό σενάριο.
Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να απομονώσει τους επιθετικούς πωλητές στη λάθος πλευρά, με αποτέλεσμα μια μικρή συμπίεση που θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών.

ETH/USD

Το Ether (ETH) έχει ανέβει πάνω από τα 1.300$ έναντι της ζώνης αντίστασης του και η ανοδική τάση προσπαθεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Οι ανοδικοί κινούμενοι μέσοι όροι και το RSI πάνω από τα 61, υποδηλώνουν ότι η ανοδική τάση επικρατεί.

ETH/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Εάν η τιμή διατηρηθεί πάνω από τα 1.300 $, το ζεύγος ETH/USD θα μπορούσε να επανεξετάσει το υψηλό όλων των εποχών στα 1.438.318$ (σημ. ο αναλυτής εδώ επαληθεύτηκε άμεσα από τις εξελίξεις, καθώς η κίνηση που περιέγραψε κατά τη συγγραφή του άρθρου, επιτεύχθηκε λίγες ώρες μετά). Ένα ξεμπλοκάρισμα και κλείσιμο πάνω από αυτήν την αντίσταση, μπορεί να ξεκινήσει το ταξίδι για τον των 1.675$.

ETH/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView


Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή μειωθεί από την γενική αντίσταση, το ζεύγος μπορεί να πέσει στο EMA των20 ημερών (1.166 $). Μια ανάκαμψη από αυτήν την υποστήριξη, θα αυξήσει την πιθανότητα επανάληψης της ανοδικής τάσης.
Ωστόσο, εάν η επόμενη πτώση καταλήξει κάτω από την ανοδική γραμμή, θα δείξει μια πιθανή αλλαγή στην τάση. Η επόμενη υποστήριξη για το σενάριο της καθόδου, είναι στο SMA 50 ημερών, δηλαδή τα 882 $.

DOT/USD

Το Polkadot (DOT) είναι προς το παρόν όριο μεταξύ του υψηλού στα 19,40 $ και του επιπέδου αναδρομής 38,2% κατά Fibonacci, στα 14,7259 $. Η σταθεροποίηση κοντά στο υψηλό όλων των εποχών είναι ένα θετικό σημάδι, καθώς δείχνει ότι οι συναλλασσόμενοι δεν βιάζονται να εισπράξουν κέρδη.

DOT/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView


Η καθοδική τάση στοχεύει αυτή τη στιγμή την γενική αντίσταση στα 19,40$. Αυτό θα μπορούσε να παρατείνει την παραμονή του ζεύγους DOT / USD εντός αυτού του εύρους για μερικές ακόμη ημέρες

Ωστόσο, το ανερχόμενο EMA των 20 ημερών (14,11 $) και το RSI κοντά στην περιοχή υπερβολικής αγοράς, υποδηλώνουν ότι η ανοδική πορεία επικρατεί. Εάν οι αγοραστές μπορούν να αυξήσουν την τιμή πάνω από 19,40$, θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής κίνησης. Ο πρώτος στόχος προς τα πάνω είναι τα 24 $ και μετά 30 $.

Αυτή η θετική προβολή θα ακυρωθεί εάν το ζεύγος απορριφθεί και εκπέσει κάτω από το EMA των 20 ημερών. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ανοίξει την πιθανότητα βαθύτερης πτώσης στο επίπεδο αναδρομής 61,8% κατά Fibonacci, δηλ. στα 11,8383 $.

DOT/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Το ζεύγος απέρριψε από την ανώτατη αντίσταση, γεγονός που υποδηλώνει ότι η καθοδική τάση δύσκολα θα επιστρέψει. Το ισοπεδωτικό 20-EMA και το RSI κοντά στο μεσαίο σημείο, στο παραπάνω γράφημα των 4 ωρών, δείχνει μια ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Εάν η πτώση επιφέρει βύθιση του ζεύγους κάτω από το 50-SMA, είναι δυνατή η περαιτέρω πτώση στα 16$ και έπειτα στα 14,7259$. Οι αισιόδοξοι επενδυτές είναι πιθανό να αγοράσουν σε αυτήν την πτώση και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την τιμή εντός του εύρους. Η επόμενη τάση θα μπορούσε να ξεκινήσει αφού η τιμή ξεπεράσει τα 19,40 $ ή βυθιστεί κάτω από τα 14,7259 $.

AAVE/USD

Το AAVE βρίσκεται σε ισχυρή ανοδική τάση και σημειώνει νέα υψηλά τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν σε κάθε νέο υψηλότερο επίπεδο. Σε μία ανοδική τάση, οι αισιόδοξοι επενδυτές αγοράζουν κατά την περίοδο των πτώσεων πτώσεις στο EMA 20 ημερών και αυτό παρατηρήθηκε στο AAVE κατά την πρόσφατη πτώση, στις 21 Ιανουαρίου.

AAVE/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Το τρέχον σκέλος της ανοδικής τάσης έχει στόχο στόχο τα 263,23 $ και έπειτα τα 294,229$. Το φυτίλι στο σημερινό κηροπήγιο δείχνει ότι μία καθοδική τάση προσπαθεί να σταματήσει το ράλι κοντά στην ψυχολογική αντίσταση των 250 $.

Εάν η τιμή μειωθεί από το τρέχον επίπεδο, η πρώτη υποστήριξη είναι στα 200$ και έπειτα στο EMA των 20 ημερών, στα 166$. Οι ανοδικοί κινούμενοι μέσοι όροι και το RSI στη ζώνη υπερβολικής αγοράς, δείχνουν ότι η ανοδική τάση επικρατεί ως προοπτική σθεναρά.

Το πρώτο σημάδι αδυναμίας θα είναι μια καθίζηση και κλείσιμο κάτω από το EMA των 20 ημερών. Μια τέτοια κίνηση θα υποδηλώνει ότι η προσφορά έχει υπερβεί τη ζήτηση από αγοραστές που αγοράσουν κατά την περίοδο των πτώσεων και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη αλλαγής της τάσης.

AAVE/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Το παραπάνω γράφημα των 4 ωρών, δείχνει ότι η τιμή διαπραγματεύεται μέσα σε ένα ανερχόμενο κανάλι. Εάν η τιμή μειωθεί από τα τρέχοντα επίπεδα, θα μπορούσε να πέσει στη γραμμή υποστήριξης του ανερχόμενου καναλιού, όπου οι αγοραστές είναι πιθανό να κάνουν είσοδο.

Ένα σπάσιμο κάτω από το κανάλι, θα μπορούσε να βυθίσει την τιμή στο 20-EMA. Μια ισχυρή ανάκαμψη από αυτήν την υποστήριξη θα υποδηλώνει ότι οι αισιόδοξοι αγοραστές συνεχίζουν να αγοράζουν στις πτώσεις. Ωστόσο, ένα σπάσιμο κάτω από τους κινούμενους μέσους όρους, θα ανοίξει τις πόρτες για μια βαθύτερη διόρθωση.

SNX/USD

Το Synthetix (SNX) γνώρισε απότομη διόρθωση στις 21 Ιανουαρίου, αλλά γρήγορα ανέκαμψε και προσπαθεί πλέον να συνεχίσει την ανοδική του τάση. Η επιθετική αγορά κοντά στο επίπεδο αναδρομής 50% κατά Fibonacci, στα 10.744 $ στις 22 Ιανουαρίου, δείχνει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

SNX/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView


Και οι δύο κινητοί μέσοι όροι είναι κεκλιμένοι ανοδικά και το RSI έχει αναπηδήσει από το μεσαίο σημείο, υποδεικνύοντας ότι η διαδρομή της ελάχιστης αντίστασης είναι προς τα πάνω. Εάν η ανοδική πορεία μπορούν να ωθήσει την τιμή πάνω από τα 17,50 $, θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης.

Ο επόμενος στόχος προς τα πάνω είναι τα 20$ και έπειτα τα 24.083$. Ωστόσο, εάν η τιμή μειωθεί κάτω από τα 17,50$, το ζεύγος SNX / USD ενδέχεται να υποχωρήσει στο EMA των 20 ημερών (13,68 $), το οποίο είναι πιθανό να λειτουργήσει ως ισχυρή υποστήριξη.

SNX/USDT γράφημα των 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Το παραπάνω γράφημα των 4 ωρών, δείχνει ότι η καθοδική τάση προσπαθεί να καθηλώσει την τιμή στην αντίσταση των 17$. Εάν η τιμή μειωθεί από το τρέχον επίπεδο, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στους κινούμενους μέσους όρους και έπειτα στα 14$. Η σταθεροποίηση μεταξύ 14$ και 17$, θα είναι θετικό σημάδι και θα αυξήσει την πιθανότητα διάσπασης πάνω από το επίπεδο των 17,15$.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή πέσει κάτω από τα 14$, η διόρθωση θα μπορούσε να βαθύνει στα 11.263$. Μια τέτοια κίνηση θα δείξει ότι η ανοδική δυναμική έχει αποδυναμωθεί. Μία διολίσθηση κάτω από 11,262 $ μπορεί να μειώσει την τιμή στο επίπεδο αναδρομής 61,8% κατά Fibonacci, στα 9,232$ και έπειτα στα 7,880 $.

Πηγή: RAKESH UPADHYAY – 24/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/top-5-cryptocurrencies-to-watch-this-week-btc-eth-dot-aave-snx

*O RAKESH UPADHYAY έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στις επενδύσεις διαφόρων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων ως επενδυτής τεχνικής ανάλυσης πλήρους απασχόλησης. Μπήκε για πρώτη φορά στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων το 2016 και από τότε παραμένει αφοσιωμένος εκεί.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP – πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης
Αλαμάνας 25, Νέα Ιωνία – Αττική
https://fireshop.gr/
https://www.facebook.com/pyrasfaleia/

DOCTOR TECH – Υποστήριξη και επισκευές PC, Laptops, iphones, smartphones, ipad, tablets
Πρασακάκη 58, Πυλαία – Θεσσαλονίκη
https://www.doctor-tech.gr/
https://www.facebook.com/doctortech


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα Top 5 crypto για παρακολούθηση αυτή την εβδομάδα: BTC, ETH, DOT, AAVE, SNX

    1. Ευχαριστούμε! Κάτω από κάθε γράφημα αναφέρεται η πηγή του με ενεργό λινκ. Αυτό, σας οδηγεί στη σελίδα όπου φαίνεται με λεπτομέρειες αλλά και επιπλέον σχόλια ενδεχομένως.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.