Ποιος ο ρόλος του Tether στην ανάκαμψη του Bitcoin;

Το Bitcoin  αντιμετώπισε τεράστια οπισθοδρόμηση στις 21 Ιανουαρίου, μετά την πτώση του κάτω από τα 29.000$, για πρώτη φορά από τις 3 Ιανουαρίου 2021. Την ώρα δημοσίευσης αυτού του άρθρου (το πρωί της 25ης Ιανουαρίου), το Bitcoin είχε ανακάμψει πάνω από τα 33.000 $, αλλά υπήρξε μια συγκεκριμένη αφήγηση που συγκέντρωσε συζητήσεις και αμφισβητήσεις εν μέσω του τρέχοντος bullish τοπίου.

Πηγαίνοντας με τα γεγονότα, οι εισροές stablecoin στα ανταλλακτήρια κατά τη διάρκεια μιας μαζικής πώλησης Bitcoin, ήταν εμφανείς το 2021. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Santiment, το χρονοδιάγραμμα κάθε πτώσης έχει επισημανθεί στο παρακάτω διάγραμμα και το USDT κατέγραψε μαζικές εισροές στα ανταλλακτήρια κατά την ίδια χρονική στιγμή.

Πηγή: Santiment (πλήρης οθόνη)

Η έκθεση έδειξε ότι το Bitcoin υπέστη πτώση στις 4-5 Ιανουαρίου, στις 11-13 και πρόσφατα μεταξύ 21-22 Ιανουαρίου. Κατά την ίδια περίοδο, οι εισροές USDT σε ανταλλακτήρια, κατέγραψαν τους ακόλουθους αριθμούς:

  • 4-5 Ιανουαρίου: $2 billion εισροές USDT
  • 11-13 Ιανουαρίου: $3.6 billion εισροές USDT
  • 21- 22 Ιανουαρίου: $2.4 billion εισροές USDT

Τώρα, η παραπάνω κατάσταση δείχνει προς μια αφήγηση όπου το USDT  ήταν υπεύθυνο για τη χείρα βοηθείας στην ανάκαμψη του Bitcoin κατά τη διάρκεια των πτώσεων, αλλά η αφήγηση αυτή μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβής υπό διαφορετικές συνθήκες.

Έλεγχος και αντίκτυπος: Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές

Πριν προχωρήσουμε σε μία ερμηνεία, ας επισημάνουμε ότι η λειτουργικότητα ενός stablecoin πρέπει να γίνει κατανοητή εκ νέου. Ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο, ένα stablecoin δηλαδή, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κρυπτονόμισμα η αξία του οποίου είναι συνδεδεμένη με το δολάριο ΗΠΑ και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά άλλων κρύπτο στοιχείων στο ανταλλακτήριο.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το USDT διατηρεί πάντα υψηλούς όγκους, είναι επειδή αντικαθιστά το δολάριο των ΗΠΑ σε πολλά υπεράκτια ανταλλακτήρια. Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με τους κανονισμούς των ΗΠΑ ούτε να υποστούν τους αργούς χρόνους διεκπεραίωσης των διακρατικών εμβασμάτων του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος.

Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι το USDT καταγράφει υψηλές εισροές κατά τη διάρκεια μιας πτώσης του Bitcoin μπορεί απλώς να αντανακλά την ευκολία πρόσβασης στο BTC μέσω του stablecoin, χωρίς την κερδοσκοπική λογική της χειραγώγησης.

Η έκθεση της Santiment ανέφερε μια άλλη βασική παρατήρηση στο παρακάτω γράφημα.

Source: Santiment (πλήρης οθόνη)

Κατά τη διάρκεια των πτώσεων, δεν ήταν μόνο το USDT που παρουσίασε υψηλότερες εισροές, καθώς και άλλα stablecoins, όπως το USDC, κατέγραψαν επίσης μια σειρά εισροών, όπως τα TUSD και DAI stablecoin του TrustToken, που εμφανίζουν επίσης αξιοσημείωτες εισροές.

Ως εκ τούτου, το FUD* δημιούργησε ένα άλλο Tether-Bitcoin, που θα μπορούσε να ακολουθεί την ακόλουθη πρόταση: Το Tether επηρεάζει την αξία του Bitcoin κατά τη διάρκεια των ανοδικών συναλλαγών, αλλά δεν το χειρίζεται.
Ένα μέρος της κοινότητας πιστεύει ότι εάν το USDT υποστεί μια συντριβή, το Bitcoin επίσης θα πέσει, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να συνηγορούν σε συμμόρφωση με αυτήν την υπόθεση.

Ενδιαφέρουσα είναι και μία διαφορετική προσέγγιση στην όλη συζήτηση, όπως εκφράστηκε από τον Dan Held, εκπρόσωπο του ανταλλακτηρίου Kraken, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα:

Dan Held@danheld·Jan 22, 2021Replying to @danheld 28/ Είναι αστείο ότι οι άνθρωποι ανησυχούν ότι το Tether είναι κλασματικό αποθεματικό, χωρίς πρώτα να είναι βλέπουν την υπάρχουσα τραπεζική υποδομή που χρησιμοποιούν. Όλο το παραδοσιακό fiat (χρήμα) είναι κλασματικό αποθεματικό. Και τι γίνεται με τα altcoins; Εκτυπώνονται κυριολεκτικά από «αέρα κοπανιστό».
Dan Held@danheld 29/ Εάν το Tether διαπιστωθεί αύριο ότι είναι άχρηστο (χωρίς αντίκρισμα), μαντέψτε τι θα συμβεί αμέσως στην τιμή του Bitcoin; Θα πάει στα ύψη, καθώς οι κάτοχοι Tether θα μετατρέπουν τα 24 δισ. δολάρια Tether που κατέχουν σε Bitcoin

*FUD (Fear, uncertainty, and doubt): Φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία: Τα συναισθήματα της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων ταλαντεύονται σαν yo-yo κατά καιρούς, προκαλώντας αύξηση ή πτώση των τιμών. Το FUD στα κρυπτονομίσματα, είναι ένα κόλπο ψυχολογίας που χρησιμοποιείται για τη διάδοση της αμφιβολίας και του φόβου που θα μπορούσε να προκαλέσει τη πτώση της τιμής κάποιου συγκεκριμένου νομίσματος ή γενικά της αγοράς. Ποιος ωφελείται; Σαφώς, οι άνθρωποι που εξαπλώνουν FUD!

πηγή: Biraajmaan Tamuly – 25/01/2021 – https://ambcrypto.com/what-role-did-tether-play-in-bitcoins-recovery/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh
Σμύρνης 4, Αγιος Δημήτριος – Αττική
https://macway.gr/
https://www.facebook.com/macway.gr/
https://twitter.com/macway
https://www.instagram.com/macway.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.