Η Bank of Singapore περί αντικατάστασης του χρυσού από τα κρύπτο για αποθήκευση αξίας

Η Bank of Singapore, ένας ιδιωτικός τραπεζικός βραχίονας της OCBC Bank, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν, εν μέρει, τον χρυσό ως στοιχείο αποθήκη αξίας.
Σύμφωνα με σημείωμα που συνοψίζει τα συμπεράσματα έρευνας της τράπεζας, όπως ανέφερε η The National News την Κυριακή, ο Mansoor Mohi-uddin, επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of Singapore, επισημαίνει τα βασικά σημεία σχετικά με το θέμα, ως εξής:

 • Προτού συμβεί αυτό [δηλ. να αντικαταστήσουν τα κρύπτο , εν μέρει, τον χρυσό ως στοιχείο αποθήκη αξίας], ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα πρέπει να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων: της υψηλής μεταβλητότητας, της αποδοχής των νομοθετικών ρυθμίσεων και των κινδύνων από κακή φήμη.
  Συγκεκριμένα, για το ζήτημα της υψηλής μεταβλητότητας παρατηρεί: «Το Bitcoin είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο καθώς το ράλι του τον τελευταίο χρόνο το έφερε από τις 4.000 $ σε περισσότερο από 40.000$ και στη συνέχεια το επέστρεψε στις 30.000$», δήλωσε ο κ. Mohi-uddin . «Το Bitcoin συσχετίζεται επίσης με μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου αντί να διαπραγματεύεται ως στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου. Σε μια χρηματοπιστωτική κρίση, τα κρυπτονομίσματα είναι πιο πιθανό να απορριφθούν από τους επενδυτές κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς, όπως συνέβη στην αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.»
 • «Πρώτον, οι επενδυτές χρειάζονται αξιόπιστα ιδρύματα για να μπορούν να διατηρούν τα ψηφιακά νομίσματα με ασφάλεια. Δεύτερον, η ρευστότητα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά για να μειωθεί η μεταβλητότητα σε διαχειρίσιμα επίπεδα».
  Στο σημείο αυτό προσθέτει: «Ωστόσο, η αυξημένη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών, όπως οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων με μακροπρόθεσμους χρονικούς ορίζοντες σε σχέση με τους αγοραστές λιανικής ή τα αμοιβαία κεφάλαια, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση της ρευστότητας, στη χαμηλότερη μεταβλητότητα και να προκαλέσουν τη δράση των τιμών περισσότερο βάσει των ουσιωδών στοιχείων παρά από τις κερδοσκοπικές κινήσεις«
 • Εάν τα ζητήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, το bitcoin θα μπορούσε να έχει θέση στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών ως εν δυνάμει περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου και μέσο διαφοροποίησης των περιουσιακών στοιχείων ενός χαρτοφυλακίου, συνέχισε ο ίδιος.
 • Τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι είναι εύκολο να μετακινηθούν και να αποθηκευτούν σε σύγκριση με πολύτιμα μέταλλα, αν και είναι επίσης επιρρεπή σε κλοπή μέσω ηλεκτρονικής εισβολής,
  Σύμφωνα με το σημείωμα, «Η ελκυστικότητα των ψηφιακών νομισμάτων μεταξύ των νέων ανθρώπων οφείλεται εν μέρει στην ευκολία της χρήσης τους. Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα είναι εύκολο να αποθηκευτούν σε ψηφιακά πορτοφόλια, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα συχνά πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλείς, φυσικές τοποθεσίες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα για καθημερινές συναλλαγές»
  Για τους κινδύνους της ηλεκτρονικής κλοπής ωστόσο, επισημαίνει ότι: «Οι κυβερνητικές υπηρεσίες πρέπει να περιορίσουν την εγκληματική δραστηριότητα για να μειώσουν τους κινδύνους φήμης για την κατοχή ψηφιακού χρήματος»
 • Ο Mohi-uddin δεν βλέπει τα cryptos να αντικαθιστούν τα νομίσματα fiat, ωστόσο, καθώς τα θεωρεί ως αναποτελεσματική μονάδα ανταλλαγής και συμπληρώνει: «Οι κυβερνήσεις είναι πολύ προσεκτικές για οποιαδήποτε τεχνολογία θα μπορούσε, ενδεχομένως, να εκτοπίσει τα εθνικά νομίσματα. Αυτό θα μειώσει την ικανότητα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής να εκτυπώνουν χρήματα κατά τη διάρκεια των οικονομικών κρίσεων».

Πηγή: Tanzeel Akhtar – 25/01/2021 – https://www.coindesk.com/bank-of-singapore-says-crypto-could-replace-gold-as-store-of-value


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ - Δικηγόρος - Καθηγητής ΑΠΘ
Οδυσσέως 7, Θεσσαλονίκη 
Τηλ.2310520750 - Κινητό: 6977077410 - Fax: +302310996550 
Skype: ioannis.iglezakis
http://iglezakis.gr/ 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος
Δασκαλογιάννη 1 Α, Σητεία – Κρήτη
Τηλ. 28430 28750 – Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.