Η αργκό των κρύπτο για αρχάριους – για να μην είστε εκτός κλίματος!

«Ενας φίλος μου κρατούσε τσάντα, αλλά τον έπιασε ένα FOMO και αγόρασε τρισεκατομμύρια Sats, οπότε τώρα είναι μεγάλη φάλαινα. Σκοπεύει να κάνει HODL μέχρι το φεγγάρι.». Δεν βγάζετε νόημα από τη φράση; Ωραία, είστε στο σωστό άρθρο.
Εκείνοι που μόλις μπαίνουν στα κρύπτο και στις συναλλαγές με bitcoin, το κάνουν συχνά με διαφορετικές προσεγγίσεις. Μερικοί θέτουν στόχους με μαθηματική ακρίβεια, άλλοι διαθέτουν εμπειρία ή και ευχέρεια στη στρατηγική σκέψη και το σχεδιασμό για το μέλλον, ενώ μερικοί άλλοι απλά έχουν ένα φυσικό ταλέντο να οσμίζονται από μακριά τις καλές επενδύσεις.

Ωστόσο, ένα πράγμα που υποχρεωτικά θα συναντήσουν στο δρόμο τους πολλοί από τους νέους επενδυτές στα κρυπτονομίσματα, παρά τις ατομικές τους δυνάμεις και τα ταλέντα, είναι η αργκό των crypto. Υπάρχουν πολλοί όροι και φράσεις που χρησιμοποιούνται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, κυρίως από τους χρήστες στα social media αλλά και στην αρθρογραφία περί κρύπτο, που μπορεί σε κάποιον νεοεισερχόμενο να ακούγονται σαν τη γλώσσα των Dothraki.
Εξάλλου και το «a few understand this» ανήκει επίσης στην αργκό των κρύπτο !

Πέρα από τα αστεία, είναι άλλο πράγμα να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και να αρχίσετε να αγοράζετε και να πουλάτε ένα νέο περιουσιακό στοιχείο όπως το Bitcoin ή κάποιο άλλο νόμισμα και άλλο πράγμα να αλληλεπιδράτε με μια κοινότητα που έχει εφεύρει και καθιερώσει σταδιακά μία κρυπτο-αργκό που μπορεί να γεμίσει ένα λεξικό.
Αν θέλετε να εμβαθύνετε σε συζητήσεις για τα κρυπτονομίσματα σε φόρουμ και σχετικές ιστοσελίδες, στα social media και στο περίφημο cryptotwitter (επίσης κρύπτο – αργκό), υπάρχουν αρκετά ακρωνύμια και φράσεις που πρέπει να γνωρίσετε και να κατανοήσετε τη χρήση τους.
Σε τελική ανάλυση, κανείς δεν θέλει το FOMO, σωστά;

Λοιπόν, θα ξεκινήσουμε με τους πλέον διάσημους και συχνότερα χρησιμοποιούμενους ιδιωματισμούς και δεχόμαστε προτάσεις για προσθήκες στη δεύτερη έκδοση!

Μία από τις απαντήσεις στο ιστορικό post που γέννησε το HODL

ATH: είναι η συντομογραφία του «All Time High» και σημαίνει την υψηλότερη τιμή που έχει σημειώσει ποτέ ένα συγκεκριμένο νόμισμα. Το ATH χρησιμοποιείται επίσης συχνά για να δείξει ότι το συνολικό χαρτοφυλάκιο κάποιου, έχει φτάσει στην υψηλότερη αποτίμηση που είχε ποτέ.

ATL: είναι η συντομογραφία του «all-time-low» και είναι το αντίθετο του ATH ή «all-time-high». Το ATL χρησιμοποιείται για να δείξει ότι η τιμή ενός νομίσματος ή ολόκληρου του πορτοφολιού ενός χρήστη, είναι στο χαμηλότερο επίπεδο αξίας που είχε ποτέ.

Bagholder: Κάποιος που κρατάει ένα νόμισμα που έχει πέσει σε αξία. Ένας «κάτοχος τσάντας» είναι συνώνυμο ενός τυπικού συσσωρευτή που ελπίζει ότι μία ημέρα των ημερών η τσάντα του θα πάρει αξία και θα δικαιωθεί. Σε αντίθεση, ωστόσο, με την εμμονή του συσσωρευτή, η αξία των περιουσιακών στοιχείων της τσάντας έχει δυστυχώς μειωθεί. Τραγωδία! Σε μία πολιτιστική προσαρμογή στην ελληνική αργκό του στοιχήματος, θα λέγαμε ότι η έκφραση «στον κουβά» αποδίδει πλήρως το νόημα του Bagholder

Bitshaming: Όταν ένας κάτοχος bitcoin (ή HODLer) λοιδορείται επειδή δεν είναι ακόμη πλούσιος, τότε λέμε οτι είναι bitshamed. Η περίπτωση του υπέρμαχου και δασκάλου του bitcoin, Andreas Antonopoulos, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της περίπτωσης αυτής. Ο ακούραστος συνήγορος του bitcoin για χρόνια, αποκάλυψε τον Δεκέμβριο ότι στην πραγματικότητα δεν είναι εκατομμυριούχος bitcoin και ότι πούλησε τα νομίσματά του σχετικά νωρίς για να καλύψει τα ενοίκια και τους λογαριασμούς του. Τότε δείχθηκε Bitshaming από τον Roger Ver, γνωστό στην κοινότητα bitcoin ως «Bitcoin Jesus», για την αποτυχία του να κρατήσει τα νομίσματά του.

Candlestick Chart: Ένα «γράφημα κηροπηγίου» είναι ένας τρόπος αναπαράστασης του αποτελέσματος επί της τιμής ενός νομίσματος από μία συναλλαγή ή μία ακολουθία συναλλαγών. Ένα «κηροπήγιο» αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο (μια ημέρα, μια ώρα, ένα τέταρτο μιας ώρας, κ.λπ.). Το «σώμα» του κηροπηγίου αντιπροσωπεύει την τιμή ανοίγματος και κλεισίματος. Οι κορυφές δείχνουν την υψηλότερη και χαμηλότερη τιμή στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Corn : ένα χαριτωμένο χαϊδευτικό για το Bitcoin.

Cryptosis: Η επιθυμία να απορροφήσει κανείς κάθε πληροφορία σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Η λέξη παραπέμπει σε πραγματική ψυχική διαταραχή. Εάν λοιπόν περνάτε όλη την ημέρα διαβάζοντας και αγοράζοντας κρυπτονομίσματα, μπορεί να πάσχετε από κρύπτωση! Μην ανησυχείτε όμως, αυτή η «ασθένεια» δεν είναι απειλητική για τη ζωή!

Cryptotwitter (ουσιαστικό, το): Ένα αυτοανακηρυγμένο τμήμα χρηστών του Twitter © που κάνουν tweet σχεδόν αποκλειστικά για τα κρυπτονομίσματα και όλη τη δόξα τους.

DYOR:  «Κάνετε τη δική σας έρευνα» (ακρωνύμιο DYOR) είναι μια κοινή συμβουλή για κάθε νεοφερμένο στο χώρο. Τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο να πέφτετε θύμα της διαφήμισης και να μιμείστε αυτό που κάνουν οι άλλοι. Ωστόσο, το trading δεν είναι διαγωνισμός για το πιο δημοφιλές νόμισμα. Οπότε, επειδή όλοι κάνουν το ίδιο πράγμα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε και εσείς. Πάντα να κάνετε DYOR και αποφύγετε να ακούτε τα shills, για να μην καταντήσετε rekt!!

Faketoshi: είναι ο τρόπος με τον οποίο η κοινότητα Bitcoin αναφέρεται στον Craig Wright, έναν Αυστραλό επιστήμονα υπολογιστών και επιχειρηματία που ισχυρίζεται ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin, ο Satoshi Nakamoto. Ωστόσο, παρά τη χρήση κρυπτογραφικών κλειδιών που εξορύχθηκαν στις πρώτες μέρες του Bitcoin, ανεξάρτητη έρευνα από τους Wired και Gizmodo κατέρριψε τον ισχυρισμό του Craig Wright. Παρόλο που ο Wright δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι δημιουργός του Bitcoin χωρίς απόδειξη, είναι αυτός που πλησιάζει περισσότερο στο να γίνεται πιστευτός από ορισμένο κοινό. Χαρακτηριστικό το επικό κράξιμο (τον αποκαλεί απατεώνα) από τον Vitalik στο συνέδριο Deconomy2018, που επιφέρει διάλυση του πάνελ…

Fiat: Παραστατικό χρήμα (fiat money) ή αλλιώς χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας είναι το μέσον πληρωμής το οποίο δεν καλύπτεται από αποθεματικό άλλων υλικών (π.χ. χρυσός) και επομένως στερείται κάποιας εσωτερικής αξίας, έστω και έμμεσα. Επιβάλλεται στις συναλλαγές από κάποια αρχή (συνήθως το κράτος) τόσο στις πληρωμές όσο και στις εισπράξεις. Εκφράζεται με κάποια νομισματική μονάδα έχει την μορφή συνήθως χαρτονομισμάτων και κερμάτων, τα οποία μπορεί να έχουν ονομαστική αξία ίση, πολλαπλάσια ή υποπολλαπλάσια της νομισματικής μονάδας. Παραδείγματα είναι το ευρώ (EUR), το αμερικανικό δολάριο (USD), το κινεζικό γιουάν (CNY) κλπ.

Flippening: Όταν το Ethereum προσπεράσει το Bitcoin ως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα. Σε μία φάση το 2017, το Bitcoin αντιπροσώπευε περισσότερο από το 80% του συνολικού μεριδίου της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Στις μέρες μας, τον Ιούλιο του 2020, το flippening έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 53%. Παρ’ όλα αυτά είμαστε ακόμα μακριά από το flippening… ή μήπως όχι;;

FOMO (ακρωνύμιο του: Fear of missing out):. Ο Φόβος της απώλειας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον όρο στην καθημερινή σας ζωή. Ωστόσο, εάν κάποιος έχει FOMO σε θέματα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, πιθανότατα αισθάνεται την επείγουσα ανάγκη να μπει σε αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι, δηλαδή να αγοράσει ένα συγκεκριμένο νόμισμα όταν γενικώς πιστεύεται ότι η τιμή του πρόκειται να αυξηθεί!

Fork (Hard) [μετάφραση: Πιρούνι (σκληρό)]: πρόκειται στην ουσία για τεχνικό όρο που σημαίνει μια αλλαγή στο λογισμικό ενός κρυπτονομίσματος που το καθιστά ασύμβατο με την αρχική έκδοση. Για παράδειγμα, οποιαδήποτε αύξηση μεγέθους μπλοκ στο πρωτόκολλο του Bitcoin αποτελεί ένα hard fork.

Fork (Soft) [μετάφραση: Πιρούνι (μαλακό)]: αντίστοιχα, σημαίνει μια αλλαγή στο λογισμικό ενός κρυπτονομίσματος που δεν το καθιστά ασύμβατο με την αρχική έκδοση.

FUD (ακρωνύμιο του: Fear, uncertainty, and doubt). Φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία. Τα συναισθήματα της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων ταλαντεύονται σαν yo-yo από καιρού εις καιρόν, προκαλώντας αύξηση ή πτώση των τιμών. Το FUD στα κρύπτο είναι ένα ψυχολογικό τρικ που χρησιμοποιείται για τη διάδοση της αμφιβολίας και του φόβου που θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση της τιμής ενός συγκεκριμένου νομίσματος. Ποιος ωφελείται; Σαφώς, εκείνοι που διασπείρουν το FUD!

FUDster: Ο «Fudster» είναι το πρόσωπο που διακινεί λανθασμένες ή ψευδείς ειδήσεις ώστε να επηρεάσει αρνητικά την τιμή ενός νομίσματος.

HODL (υποτίθεται ακρωνύμιο της φράσης «Κρατήστε την αγαπημένη ζωή» ή απλώς «κρατήστε τα νομίσματά σας»): Το «HODL» είναι ίσως το πιο διάσημο τυπογραφικό λάθος στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων. Αρχικά προοριζόταν να σημαίνει απλά «κράτημα» σε ένα φόρουμ Bitcoin, το HODL σημαίνει να κρατάτε ένα νόμισμα ακόμα κι αν συντρίβεται η τιμή του, ελπίζοντας σε μια ανοδική αγορά στο μέλλον. Αυτός είναι ο πιο διάσημος από όλους τους όρους της κρύπτο – αργκό. Συμπεριλαμβάνουμε το HODL στη λίστα όχι επειδή είναι κρυφό ή άγνωστο, αλλά επειδή η προέλευσή του παρερμηνεύεται κατά πολύ. Πολλοί πιστεύουν ότι το HODL είναι αρκτικόλεξο για το «Hold On for Dear Life». Αλλά η προέλευση είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα.
Προέρχεται από αυτό το νήμα στο Bitcointalk, τον Δεκέμβριο του 2013, όταν τα πράγματα δεν φαινόταν πολύ αισιόδοξα για το Bitcoin. Είναι βασικά το ορθογραφικό λάθος ενός μάλλον μεθυσμένου χρήστη, για τη λέξη hold (κράτημα/ κρατώ) και ουσιαστικά σημαίνει να μην πουλάτε τα νομίσματά σας σε περιόδους ύφεσης. Ορισμένα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης παρερμήνευσαν τη λέξη και της απέδωσαν την ανακριβή κατάσταση του ακρωνύμιου που την γνωρίζουν πολλοί σήμερα. Η μετάφραση του πρωτότυπου νήματος, δική σας…!

Maximalist : Συνήθως της λέξης προηγείται το «Bitcoin». Οι μαξιμαλιστές είναι οι χρήστες που πιστεύουν ότι το μόνο σίγουρο πράγμα είναι ότι το νόμισμά τους θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά περίπου το 2014, από μία μερίδα της κρύπτο κοινότητας συμπεριλαμβανομένου του Vitalik Buterin, ο οποίος ανέκαθεν και μέχρι σήμερα, αποτελεί τον «αγαπημένο» στόχο των μαξιμαλιστών του Bitcoin, ακούγοντας τα εξ αμάξης…

Moon/ Mooning: Όταν ένα κρυπτονόμισμα πετάει στα ύψη τόσο σε τιμή όσο και σε όγκο συναλλαγών. Τα νομίσματά σας μπορούν να σας φέρουν σε κατάσταση #rekt αν αποτύχουν ή να σας μεταφέρουν στο φεγγάρι ( Moon) όταν οι τιμές τους ανεβαίνουν. Διάσημο παράδειγμα; Όταν η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε από τα 900 USD στα 20.000 USD το 2017! Με αυτό το όνειρο ζει όλη η κρύπτο κοινότητα (μεταξύ μας).

Nocoiner: Αναφορά στα άτομα που δεν διαθέτουν Bitcoin. Ωστόσο σημαίνει κάτι περισσότερο. Οι Nocoiners είναι ουσιαστικά εκείνοι που πίστευαν ότι το Bitcoin είναι απάτη και έχασαν την ευκαιρία να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή. Μην εκπλαγείτε εάν αυτοί ακριβώς διαδίδουν FUD ότι το Bitcoin θα καταρρεύσει.

Not your keys? Not your Bitcoins (NYKNYB): Το NYKNYB είναι μια συμβουλή ασφαλείας από τον ειδικό και δάσκαλο του Bitcoin, Andreas Antonopoulos. Επινοήθηκε μετά από ένα τεράστιο ηλεκτρονικό hack μίας πλατφόρμας που συγκλόνισε την κοινότητα του Bitcoin. Το NYKNYB σημαίνει ότι είναι ασφαλέστερο να διατηρείτε τα Bitcoin σας σε ένα πορτοφόλι ασφαλές, με ένα ιδιωτικό κλειδί, παρά να τα αποθηκεύετε σε ένα ανταλλακτήριο που είναι πιθανό να παραβιαστεί.

Pump and dump: Το Pump (φούσκωμα) συμβαίνει όταν ένα μεγάλο ρεύμα προσοχής οδηγεί σε αύξηση της τιμής ενός νομίσματος. Το dump (στη χωματερή, στα σκουπίδια) συμβαίνει όταν η τιμή του νομίσματος καταρρεύσει μετά από μια σχετική διάδοση αρνητικών συναισθημάτων. Το Pump and dump είναι μια ακόμη τακτική που χρησιμοποιείται από ομάδες για να χειραγωγηθεί τα συναίσθημα της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Παρατηρήστε τι κάνουν οι «φάλαινες»: αν κάνουν – pump and dump, αναμένεται τρικυμία στην αγορά!

Rekt: Να υποστείς απώλειες από νομίσματα που έχουν μειωθεί σε αξία. Το «rekt» προέρχεται από τη λέξη «wrecked/ κατεστραμμένος» στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και χρησιμοποιείται όταν ένας παίκτης καταστρέφεται εντελώς σε ένα παιχνίδι. Έτσι, όταν κάποιος χάνει πολλά χρήματα από τα νομίσματα που κατέρρευσαν, υφίσταται #rekt!

SAFU: Το SAFU είναι ένας όρος στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων που ουσιαστικά σημαίνει ασφαλής (safe). Χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, από τον υπεύθυνο ενός ανταλλακτηρίου όταν έχει υποστεί εισβολή και στη συνέχεια μπορεί να πει «Όλα τα χρήματα χρηστών είναι SAFU!». Έγινε δημοφιλές όταν κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο του Youtube από τον Bizonacci.

Sats: Συντομογραφία για τα Satoshis, τη μικρότερη μονάδα Bitcoin. Ένα Satoshi ισοδυναμεί με 0,00000001 BTC, το οποίο δεν ακούγεται πολύ, αλλά, αν η τιμή του Bitcoin πάει ποτέ to the moon, τότε κάθε Sat που κατέχετε μετράει!

Shill: Κάποιος σκόπιμα προωθεί κάτι για δικό του όφελος. Η λέξη «shill» δεν προήλθε από τον κόσμο των κρύπτο, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτός ο όρος έγινε δημοφιλής σε αυτόν τον χώρο. Αναρωτιέστε ποιος θα κάνει shill; Πιθανότατα, κάποιος που έχει επενδύσει σε ένα συγκεκριμένο νόμισμα που δεν τα πάει και τόσο σπουδαία και ελπίζει με την προπαγάνδα του shill ότι άλλοι χρήστες θα το αγοράσουν και θα αυξήσουν την τιμή. Είναι πράξη που αποσκοπεί αποκλειστικά σε προσωπικά κέρδη. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα του McAfee.

Shitcoin : «Τρυφερό» όνομα για όλα τα νομίσματα εκτός από το Bitcoin. Αυτό περιλαμβάνει τα altcoins, καθώς και νομίσματα παλαιού τύπου, όπως USD, EUR, GBP κ.λπ.

Vaporware: Κάτι (πιθανότατα ένα λογισμικό) για το οποίο ο καθένας έχει κάποτε πειστεί ότι υπάρχει αλλά ποτέ δεν υπήρξε στην πραγματικότητα. Το «Vaporware» χρησιμοποιείται για να περιγράψει λογισμικό που κυκλοφορεί στην αγορά αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ποτέ. Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, αναφέρεται σε νομίσματα που δεν δημιουργήθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί να γίνει ο καθένας Bitcoin, έτσι;

Weak hands: (αδύναμα χέρια) Αυτή η φράση χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους αρχάριους στα κρυπτονομίσματα οι οποίοι, αντί να κρατήσουν γερά, πανικοβάλλονται και πωλούν τα νομίσματά τους σε μία πτώση της αγοράς ή όταν δημοσιεύονται αρνητικά πρωτοσέλιδα που δεν θα ενοχλούσαν σε καμία περίπτωση τους έμπειρους traders. Μερικά αδύναμα χέρια εγκαταλείπουν σε πανικό το Bitcoin υπέρ των λεγόμενων νομισμάτων alt, δηλαδή άλλων κρυπτονομισμάτων εκτός του Bitcoin. Υπάρχουν περισσότερα από 7.000 ψηφιακά tokens, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com. Πολλοί τείνουν να παίρνουν τις ενδείξεις της αγοράς από το Bitcoin, με αποτέλεσμα άλλες φορές να κερδίζουν και άλλες να χάνουν.

Whale: Ένας επενδυτής που κατέχει το 5% ή περισσότερο οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Bitcoin, μια φάλαινα είναι κάποιος που κατέχει Bitcoin αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (αν υποτεθεί ότι η συνολική αξία όλων των Bitcoin στον κόσμο είναι 160,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Η φάλαινα αυτή δηλαδή θα μπορούσε να δώσει από από 24,38 USD σε κάθε άτομο που ζει στις ΗΠΑ!

When Lambo?: «Πότε θα γίνουμε πλούσιοι;» Πρέπει να είστε πλούσιοι για να αποκτήσετε μια Lamborghini και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η επένδυση σε crypto είναι ένας τρόπος για να γίνουν πλούσιοι (γρήγορα). Όταν ελπίζετε και προσεύχεστε για μία αστρονομική αύξηση στην τιμή του BTC, τότε αναρωτιέστε «When Lambo

Λοιπόν, νιώθετε να καταλαβαίνετε περισσότερα από την αργκό των κρύπτο τώρα;

Η αργκό των κρύπτο εμπλουτίζεται στο Διαδίκτυο κάθε μέρα. Για το χώρο των κρυπτονομισμάτων που είναι τόσο νεαρός και σφύζει από ζωντάνια, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε η αργκό να ανθίσει ακόμη περισσότερο!
Δεν υπάρχει ανάγκη για FOMO, γιατί ακόμη και ο μεγαλύτερος trader ξεκίνησε από το μηδέν.

πηγές (μεταξύ άλλων) για να λύσετε περισσότερες απορίες:
Cara Lam – 16/09/2020 – https://paxful.com/blog/cryptocurrency-slangs-for-beginners/
https://cryptomaniaks.com/cryptocurrency-glossary
https://www.urbandictionary.com/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

SPATHARAKIS Aluminium Systems – Κουφώματα Αλουμινίου Europa
Νάξου 23, Πειραιάς
http://www.spatharakis.gr/https://www.alumarket.gr/
https://www.facebook.com/afoispatharaki/https://twitter.com/spatharakis
https://gr.pinterest.com/Afoispatharaki/

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ
Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/
https://www.facebook.com/Marmara.Nikolaki/https://twitter.com/NikolakiMarble
https://www.instagram.com/hellenicmarbles/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.