Ο εναγκαλισμός του GameStop αναδεικνύει τη δύναμη της αποκέντρωσης. Ήρθε η ώρα…

Τι κοινό έχουν οι traders στο r/ WallStreetBets με τους traders κρυπτονομισμάτων; Και οι δύο χρησιμοποιούν τεχνολογικές καινοτομίες για να παρακάμψουν τις διαδικασίες που είναι εγγενείς στα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά συστήματα.

Η επιτυχία της υποστήριξης των συναλλαγών του GameStop με την άνοδο της τιμής του πάνω από τα 370 δολ. και η αντίδραση από τις κεντρικές αρχές και τις αγορές σε αυτό το φαινόμενο, κατέδειξε την ανάγκη για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, σύμφωνα με ορισμένους παράγοντες, αναλυτές και χρήστες στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Η συγκεκριμένη μετοχή, η οποία διαπραγματεύονταν με λιγότερο από 20$ νωρίτερα αυτό το μήνα, θεωρήθηκε από μέλη του sub/subddit του r / WallStreetBets ότι δέχεται επίθεση από ένα hedge fund το οποίο είχε αποκαλύψει μια μεγάλη θέση για σορτάρισμα στη μετοχή.

Ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης της μετοχής που συντονίστηκε στο Reddit και εκτελέστηκε από μεμονωμένους traders, με εργαλείο πλατφόρμες όπως η TD Ameritrade και η Robinhood, το hedge fund Melvin Capital Management έχασε συνολικά 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια με το να κλείσει τη μαζική, χαμένη θέση του στη μετοχή του GME.

Διάφορες μη αποκεντρωμένες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης έθεσαν όρια στη διαπραγμάτευση των μετοχών και ο πρόεδρος του NASDAQ – το χρηματιστήριο στο οποίο είναι εγγεγραμμένη η GME- πρότεινε να διακοπεί, ενδεχομένως προσωρινά, η διαπραγμάτευση σε μετοχές που σκόπιμα γίνονται στόχος χρηστών του Διαδικτύου, προκειμένου να δοθεί στους επενδυτές η ευκαιρία για «εξισορρόπηση».

Υποψίες εγέρθηκαν επίσης όταν το subreddit πίσω από τον εναγκαλισμό της μετοχής, το WallStreetBets, βγήκε προσωρινά εκτός σύνδεσης και το κανάλι του Discord τέθηκε σε αναστολή, προφανώς λόγω ζητημάτων εποπτείας περιεχομένου.

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων παρακολουθούσε εκστασιασμένη τις παραδοσιακές αγορές να αρχίζουν να μοιάζουν με την αγορά των κρύπτο, προς το χειρότερο όμως…

Χαρακτηριστικά είναι τα tweets των χρηστών:

Haralabos Voulgaris@haralabob: Σε κάποια φάση αυτά τα παιδιά του r/wallstreetbets θα καταλάβουν ότι το BTC είναι η μέγιστη διαμαρτυρία για τα χρηματοοικονομικά

shaquille o’atmeal @crypt0e: «Free market»

Ο Mike Novogratz, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Galaxy Digital, παρομοίασε αυτό που συνέβη με την GME ως «μια γιγαντιαία αποδοχή της DeFi» στο Twitter, αποκαλώντας την «επανάσταση που ξεκίνησε από ανθρώπους που δεν εμπιστεύονται τις κεντρικά ελεγχόμενες Αρχές». Έκανε επίσης συγκρίσεις μεταξύ του κινήματος που βασίζεται στο Reddit και του τρέχοντος κοινωνικού κλίματος ανισότητας που έχει καταλάβει τις ΗΠΑ, καθώς και πολλές άλλες χώρες, τα τελευταία χρόνια.

Mike Novogratz@novogratz: 3) Αυτά είναι όλα συμπτώματα μιας αυξανόμενης ανισότητας που καθιστά τις αγορές μας, το πολιτικό μας σύστημα και την κοινωνία των πολιτών πιο εύθραυστα από ό,τι έχω γνωρίσει στη μέχρι τώρα ζωή μου. και εμένα με κάνει πιο bullish για τα crypto μου, αλλά το πιο σημαντικό είναι που με κάνει περισσότερο επικεντρωμένο και αφοσιωμένο στην αλλαγή του συστήματος.

Ο Anthony Scaramucci της SkyBridge Capital, ο οποίος κατέχει περίπου 385 εκατομμύρια δολάρια σε BTC, πιστεύει επίσης ότι τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το GME ήταν θετικά για το μέλλον του Bitcoin, λέγοντας στο Bloomberg ότι αποτελούν «επιπλέον απόδειξη της έννοιας ότι το Bitcoin πρόκειται να λειτουργήσει».

Αλλά δεν εντυπωσιάστηκαν όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Jim Cramer του CNBC, ο οποίος υποβάθμισε τη σημασία του συμβάντος σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Mad Money. «Όσο διασκεδαστικές και να είναι αυτές οι κινήσεις, αυτά τα πράγματα είναι μόνο θέαμα», δήλωσε ο Cramer. Στο τέλος της ημέρας δεν νομίζω ότι ένα φόρουμ στο Reddit μπορεί να γκρεμίσει το σπίτι».

“Διαλέγουν υποτιμημένες μετοχές, ανοίγουν μεγάλες θέσεις πώλησης και τρέχουν μαζί τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τρελές κινήσεις σε μία χούφτα μετοχές, αλλά δεν αρκεί να ταρακουνήσει ολόκληρη την αγορά. Έλα τώρα.. ”


Η σοκαριστική άνοδος του GameStop, έκανε τους ειδικούς σε παράγωγα και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο FTX, να συμπεριλάβουν μια tokenized έκδοση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του GME για διαπραγμάτευση, με εξασφάλιση σε κρυπτονομίσματα. Η συμπερίληψη του GME στο FTX έρχεται σε μια εποχή που πλατφόρμες όπως η TD Ameritrade και η Robinhood θέτουν περιορισμούς στις συναλλαγές.

Με οδηγό τις συναλλαγές κατά τις μικρές ώρες και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε μικρότερες, μη παραδοσιακές πλατφόρμες, η τιμή του GME άνοιξε την Τετάρτη στα 354,83 $, υλοποιώντας κέρδη 140% κατά τη διάρκεια της νύχτας.

πηγή: CYRUS MCNALLYJAN – 28/01/2021 – https://cointelegraph.com/news/gamestop-short-squeeze-highlights-the-power-of-decentralization

Εν τω μεταξύ, σε μία τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα με ανάρτηση της CoinDesk ο CEO της @RobinhoodApp δήλωσε ότι η απόφαση της πλατφόρμας να διακόψει τις εντολές αγοράς των μετοχών GME, NOK και AMC την Πέμπτη, ήταν «τεχνική και επιχειρησιακή» απόφαση και όχι αποτέλεσμα πιέσεων από παράγοντες της αγοράς.


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

BRAINWIRE – Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/
https://www.facebook.com/Brainwire.gr/
https://twitter.com/Brainwire_gr/

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14 – Θεσσαλονίκη ΤΚ. 54352
Τηλ. 231 402 6072
e-mail frontidashop@gmail.com
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.