S&P Global: τα crypto ενσωματώνονται και ήρθαν για να μείνουν

Η S&P Global λέει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει mainstream και φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν, καθώς περισσότερες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και η υιοθέτηση αυξάνεται παγκοσμίως. Εν τω μεταξύ, ένας αναλυτής της S&P πιστεύει ότι η άνοδος του bitcoin θυμίζει την εποχή που οι ΗΠΑ ζούσαν στον «πυρετό του χρυσού».

Η S&P Global λέει ότι το Bitcoin έχει γίνει Mainstream

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών πληροφοριών και ανάλυσης S&P Global, κυκλοφόρησε μια ειδική έκθεση για την τρέχουσα κατάσταση των κρυπτονομισμάτων, την περασμένη εβδομάδα. Στην έκθεση δηλώνεται ότι:

Αυτό που κάποτε ήταν μία εναλλακτική μόδα, τα κρυπτονομίσματα, έχουν πλέον γίνει mainstream και φαίνεται ότι ήρθαν εδώ για να μείνουν.

Η έκθεση αναφέρεται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι τράπεζες παλαιού τύπου που «εξετάζουν πιο προσεκτικά την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών εκ μέρους τους» και εταιρείες όπως η Paypal, που αρχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων.
Η υιοθέτηση των Crypto αναπτύσσεται επίσης σε χώρες όπου οι άνθρωποι «επιδιώκουν να προστατεύσουν το εισόδημά τους από τον πληθωρισμό και τους νομισματικούς ελέγχους» ή για ταχύτερα και φθηνότερα εμβάσματα

Επιπλέον, ο Jim Wiederhold, αναπληρωτής διευθυντής της S&P Global για εμπορεύματα και υλικά περιουσιακά στοιχεία, συνέταξε ένα άρθρο γνώμης για το bitcoin την περασμένη εβδομάδα στο οποίο έγραψε:

Ο πρόσφατος ενθουσιασμός για το bitcoin, θυμίζει τον «πυρετό του χρυσού» στις δυτικές ΗΠΑ, την περίοδο 1848-1860… Ο ενθουσιασμός των ΗΠΑ για το χρυσό εξερράγη κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Ο αναλυτής εξηγεί περαιτέρω ότι «Πρόσφατα, οι βίοι παράλληλοι μεταξύ των δύο περιουσιακών στοιχείων έχουν αυξηθεί». Σημειώνει δε ότι και τα δύο στοιχεία είναι σπάνια, «έχουν τη δυνατότητα να διατηρηθούν εκτός των συμβατικών χρηματοπιστωτικών αγορών» και είναι καλές επιλογές για την αντιστάθμιση των κινδύνων του πληθωρισμού.
Επιπλέον, «δεν σχετίζονται με άλλες δημοφιλείς κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν στα χαρτοφυλάκια». Ωστόσο, επεσήμανε ότι η αστάθεια του bitcoin τα τελευταία πέντε χρόνια είναι πολλαπλάσια υψηλότερη από άλλες κατηγορίες επενδυτικών στοιχείων.

Επισημαίνοντας τις διαφορές μεταξύ χρυσού και bitcoin, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της προσφοράς, συνέχισε: «Οι ανησυχίες για κλοπή του bitcoin ήταν ανεξέλεγκτες πριν από μερικά χρόνια, αλλά, καθώς το bitcoin γίνεται πιο mainstream, αυτές οι ανησυχίες εξασθενίζουν. Παρόλο που παραμένουν κίνδυνοι τόσο λόγω της εξελισσόμενης τεχνολογίας όσο και σε θέματα απιστίας μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων στις συναλλαγές».

Ο αναλυτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ ο χρυσός είναι ένα πιο καθιερωμένο περιουσιακό στοιχείο, το bitcoin «βρίσκεται στα σπάργανα του, αλλά σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο εύκολα προσβάσιμο στους συνήθεις επενδυτές».

Σύμφωνα με την έκθεση της S&P Global:

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να φαίνεται ότι αποτελούν εξειδικευμένο ή πειραματικό τμήμα για αυτές τις εταιρείες (που επενδύουν), αλλά ειδικοί του κλάδου λένε ότι έχουν αρχίσει να το αντιμετωπίζουν με αυξανόμενη σοβαρότητα.

Πηγή: Kevin Helms – 27/01/2021 – https://news.bitcoin.com/sp-global-cryptocurrencies-mainstream-here-to-stay-bitcoin-gold-rush/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

FITNESS TEMPO - Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
Πύλης 36, Τρίκαλα
fitnesstempo@gmail.com
https://www.facebook.com/fitnesstempo/ 

HERSONISSOS PHARMACY -  Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Ελ. Βενιζέλου 127, Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/ 
https://www.facebook.com/HersonissosPharmacy/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.