Η VISA επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για πληρωμές με crypto

Ο γίγαντας των πληρωμών εκφράζει αισιοδοξία για τα stablecoin, αλλά μπορεί να παραβλέπει τις δυνατότητες της DeFi.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πρόσκλησης των μετόχων για την ανακοίνωση των κερδών του Q1 της Visa την Πέμπτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Al Kelly, αφιέρωσε ένα μέρος των σχολίων του για να επιβεβαιώσει τη δέσμευση του χρηματοοικονομικού γίγαντα για πληρωμές με κρυπτονομίσματα και onramps με fiat, καθώς και για να εξηγήσει «πώς σκέφτεται η Visa γενικά για τα κρυπτονομίσματα και την προσέγγισή μας».

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με περιουσιακά στοιχεία άνω των 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το 2019 επιδιώκει επιθετικά να μπει στο χώρο των πληρωμών με κρυπτονομίσματα μέχρι και σήμερα. Μέσω συνεργασιών που επιτρέπουν τις χρεωστικές κάρτες κρυπτονομισμάτων και επενδύοντας στη Zap, μία startup πληρωμών με κρυπτονομίσματα.
Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Visa αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πλατφόρμα εξυπηρέτησης πληρωμών, αποτίμησης 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Plaid, για αντιμονοπωλιακούς λόγους.

Τα σχόλια της Πέμπτης καθιστούν σαφές ότι η Visa εξακολουθεί να έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για τον κλάδο και ότι η εταιρεία πιστεύει ότι είναι σε εξαιρετική θέση να τα επιδιώξει.
Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της πρόσκλησης, ο Kelly αναφέρει «πιστεύουμε ότι είμαστε μοναδικά τοποθετημένοι για να βοηθήσουμε τα κρυπτονομίσματα να είναι πιο ασφαλή, χρήσιμα και κατάλληλα για πληρωμές», λόγω του μεγέθους της Visa, των ενσωματώσεων (ενν. σε τεχνολογία) και του υψηλού προφίλ αναγνώρισης του εμπορικού της σήματος.

Οι θαυμαστές του Ethereum και της εκρηκτικά αναπτυσσόμενης DeFi, μπορεί να εκνευριστούν από την κάπως απαρχαιωμένη άποψη της εταιρείας σχετικά με τις πλατφόρμες έξυπνων συμβάσεων, ωστόσο.

Ο Kelly είπε ότι η Visa ομαδοποιεί τα blockchain περιουσιακά στοιχεία σε δύο κατηγορίες: «κρυπτονομίσματα που αντιπροσωπεύουν νέα περιουσιακά στοιχεία, όπως το Bitcoin» και χρησιμεύουν ως αποθήκευση αξίας και «σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται άμεσα από υπάρχοντα νομίσματα fiat» τα οποία χρησιμοποιούνται πιο συχνά για πληρωμές.

Για νομίσματα αποθήκευσης αξίας, ο Kelly είπε ότι η Visa θα πάρει την κατάλληλη θέση ώστε να χρησιμεύσει ως fiat on-ramp (γέφυρα με τα fiat):

“ Η στρατηγική μας εδώ είναι να εργαζόμαστε με πορτοφόλια και ανταλλακτήρια για να επιτρέψουμε στους χρήστες να αγοράσουν αυτά τα νομίσματα, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά τους στη Visa ή να τα εξαργυρώσουν μέσω της διαπίστευσής τους στη Visa,για να κάνουν μια αγορά fiat σε οποιοδήποτε από τα 70 εκατομμύρια εμπόρους στους οποίους η Visa γίνεται αποδεκτή παγκοσμίως.”

Όσον αφορά τα stablecoin, ωστόσο, η Visa υιοθετεί μια πολύ πιο ευνοϊκή και αισιόδοξη στάση, αποκαλώντας αυτά τα κρυπτονομίσματα «μια αναδυόμενη καινοτομία πληρωμών, που θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για το παγκόσμιο εμπόριο, όπως και οποιοδήποτε άλλο νόμισμα fiat» και πρόσθεσε ότι οι δημόσιες blockchain μπορεί να θεωρηθούν ως ράγες πληρωμών, παρόμοια με τα δίκτυα RPT ή ACH.

Η εταιρεία είπε επίσης στους επενδυτές ότι η Visa θα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε crypto που εμφανίζεται ως κυρίαρχη δύναμη στις πληρωμές, λόγω των σχέσεων με παρόχους πορτοφολιών όπως τα «Crypto.com, [BlockFi], Fold και BitPanda,» καθώς και μία πιθανή άμεση διασύνδεση με το δίκτυο πληρωμών τους που περιλαμβάνει 160 νομίσματα.

Η εστίαση στις πληρωμές αντιστοιχεί σε παρόμοιες διαθέσεις που εξέφρασαν τα στελέχη της JPMorgan Chase, τα οποία φαίνεται επίσης να παραβλέπουν την αξιοσημείωτη άνοδο της DeFi κατά τη διάρκεια του 2020.

πηγή: ANDREW THURMAN – 30/01/2021- https://cointelegraph.com/news/visa-reaffirms-commitment-to-crypto-payments-fiat-on-ramps
Εικόνα: https://kryptomoney.com/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
Βουλιαγμένης 112 Α & Τύχης 2, Ελληνικό
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/

KERNEL IT SOLUTIONS - Information Technology Solutions and Services
Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr
https://www.facebook.com/kernelitsolutions/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.