Λόγια και έργα στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Οι εξελίξεις στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος, είναι καταιγιστικές. Ο κλάδος κυριολεκτικά έχει πάρει φωτιά, με τους επενδυτές να προσβλέπουν αυτή η φωτιά να αντιστοιχηθεί και στις τιμές του πίνακα…

Η προηγούμενη εβδομάδα τα είχε όλα: σημαίνοντα πρόσωπα που αλλάζουν γνώμη και συνθηκολογούν με το Bitcoin, έρευνες και μελέτες θεσμικών επενδυτών και οργάνων σχετικά με τις προοπτικές του χώρου των κρυπτονομισμάτων, ανάπτυξη νέων επενδυτικών προϊόντων με βάση τα κρυπτονομίσματα, ακόμα και κινήσεις επίσημων φορέων που υποδηλώνουν την αποδοχή και την υιοθέτηση.
Μέχρι και «εξέγερση μικροεπενδυτών» στις παραδοσιακές αγορές είχαμε, με αντίκτυπο στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, όπως παρουσιάσαμε και αναλύσαμε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά…

Οι επενδυτές μιλούν:

Ο Ray Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, δημοσίευσε ένα έγγραφο που περιγράφει τις σκέψεις του σχετικά με το bitcoin. Αυτό είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό εξέφρασε δημόσια το σκεπτικισμό του σχετικά με την επιτυχία του κρυπτονομίσματος. Μερικά αποσπάσματα από το εν λόγω έγγραφο:

  • «Πιστεύω ότι το Bitcoin είναι μία απίστευτη εφεύρεση.»
  • «Δεν υπάρχουν πολλά εναλλακτικά στοιχεία που μοιάζουν με το χρυσό σε αυτή τη χρονική στιγμή που σημειώνεται αυξανόμενη ζήτηση για τέτοιου είδους επενδυτικά στοιχεία.»
  • «Μου φαίνεται ότι το Bitcoin κατάφερε να ξεπεράσει το όριο από το να είναι μια εξαιρετικά κερδοσκοπική ιδέα που δεν θα μπορούσε να επιβιώσει για πολύ και πέρασε στο στάδιο που θα πρέπει να θεωρείται ότι θα έχει πιθανώς κάποια αξία στο μέλλον.»
  • «Η νέα κατάσταση μέσα στην οποία ζούμε, όπου πολλά κρατικά ομόλογα δεν προσφέρουν πλέον τα ίδια χαρακτηριστικά απόδοσης ή διαφοροποίησης μίας επένδυσης και τα νομίσματα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο απαξίωσης, θα μπορούσε να ωθήσει στην ανάπτυξη εναλλακτικών στοιχείων αποθήκευσης πλούτου, γρηγορότερα από ό,τι θα συνέβαινε αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα.»
  • «Μέχρι στιγμής, η ικανότητα του Bitcoin να προσφέρει κάποιο όφελος διαφοροποίησης (του χαρτοφυλακίου μίας επένδυσης) φαίνεται ότι είναι περισσότερο θεωρητική παρά να έχει υλοποιηθεί στη πράξη»

Ο Elon Musk έχει πλέον το «bitcoin» και το λογότυπό του στο βιογραφικό του στο Twitter και το σημείωσε με το tweet: «Αναδρομικά, ήταν αναπόφευκτο.«

Ο Scott Minerd, διευθύνων σύμβουλος της Guggenheim Partners, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δεν πιστεύει πως η θεσμική βάση επενδυτών του bitcoin είναι «αρκετά μεγάλη» ή «αρκετά βαθιά» για να δικαιολογήσει την τρέχουσα αποτίμησή του.

Σε μια συνέντευξη στην Yahoo Finance, η διευθύνων σύμβουλος της ARK Investment Management, Cathie Wood, αποκάλυψε ότι οι πρόσφατες συνομιλίες με μεγάλες εταιρείες την οδήγησαν να πιστέψει ότι οι περισσότερες θα ακολουθήσουν τα βήματα της Square (SQ) και θα διαθέσουν ένα μέρος του αποθεματικού τους στο bitcoin. Είπε επίσης στο ETF Big Ideas Event αυτής της εβδομάδας, ότι αμφιβάλλει ότι ένα χρηματιστήριο/ ανταλλακτήριο bitcoin θα εγκριθεί έως ότου το ανώτατο όριο αγοράς του περιουσιακού στοιχείου φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια $

Η Bank of Singapore, ένας ιδιωτικός τραπεζικός βραχίονας της OCBC Bank (η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Νοτιοανατολική Ασία όσον αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων), αναφέρει στα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε, ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν εν μέρει τον χρυσό ως αποθήκευση αξίας εάν μπορέσουν να ξεπεράσουν εμπόδια όπως η υψηλή μεταβλητότητα, ο κίνδυνος της φήμης και έλλειψη κανονιστικής αποδοχής.

Κινήσεις και συμπεράσματα

Σήμερα, 02/02/2021, ο πάροχος επενδυτικών προϊόντων με έδρα την Ελβετία, 21Shares, λανσάρει το πρώτο προϊόν ETP στον κόσμο για το κρυπτονόμισμα polkadot.
Η 21Shares, πριν γνωστή ως Amun, δήλωσε σήμερα Τρίτη, ότι το Polkadot ETP (ticker: PDOT) θα εισαχθεί στο Swiss SIX Exchange στις 4 Φεβρουαρίου.
Η εταιρεία δήλωσε ότι η καταχώριση πραγματοποιήθηκε επειδή ήθελε να παραμείνει «μπροστά από την καμπύλη» εν μέσω αύξησης του ενδιαφέροντος για την κατηγορία επενδυτικών στοιχείων από το χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Το Polkadot, ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του Ethereum, Gavin Wood, και είναι ένα δίκτυο blockchain που υποστηρίζει διάφορες αλληλοσυνδεόμενες υπο-αλυσίδες που ονομάζονται parachains.
Την περασμένη Παρασκευή, το Polkadot προστέθηκε στο καλάθι ETP της 21Shares HODL, ως το δεύτερο μεγαλύτερο στοιχείο μετά το bitcoin (BTC), αντικαθιστώντας το bitcoin cash (BCH). Ως εκ τούτου, η 21shares αποφάσισε να δώσουν στο κρυπτονόμισμα το δικό του ETP.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, μερικά από τα μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαια κληροδοτημάτων πανεπιστημίων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Harvard, Yale, Brown και του Πανεπιστημίου του Michigan, αγοράζουν αθόρυβα κρυπτονομίσματα από το 2019.
Συμπέρασμα: Αυτό είναι αξιοσημείωτο γεγονός, δεδομένου του παραδοσιακά συντηρητικού προφίλ των επενδυτών αυτής της κατηγορίας. Οι τοποθετήσεις είναι πιθανότατα σχετικά μικρές, αλλά παρόλα αυτά, το AUM των κληροδοτημάτων των κολλεγίων ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Genesis Capital, ο συνολικός όγκος των εκκρεμών ενεργών δανείων αυξήθηκε περισσότερο από 80% το 4ο τρίμηνο του 2020, στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η προέλευση των δανείων αυξήθηκε κατά 46% σε 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια, το μέσο μέγεθος δανείου διπλασιάστηκε από 2 εκατομμύρια σε 4 εκατομμύρια δολάρια και το μέσο μέγεθος δανείου για τους δανειστές πρώτης φοράς αυξήθηκε από τα 0,6 εκατομμύρια στα 3,2 εκατομμύρια δολάρια.
Συμπέρασμα: Αυτά τα στοιχεία ανάπτυξης υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση μεταξύ των θεσμικών επενδυτών σχετικά με τις πιθανές αποδόσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, και όσο οι αποδόσεις παραμένουν χαμηλές στις παραδοσιακές αγορές, η ανάπτυξη πρέπει να υποστηριχτεί για να παραμείνει ισχυρή. Αυτό συνάδει με την υγιή ρευστότητα στις αγορές κρυπτονομισμάτων, η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει στην ενίσχυση της υποδομής της αγοράς και θα μπορούσε σταδιακά να μετριάσει την αστάθεια των περιουσιακών στοιχείων. (Σημείωση: Το Genesis Capital ανήκει στην DCG, επίσης μητρική εταιρεία του CoinDesk.)


Στην τελευταία πρόσκληση μετόχων για την ανακοίνωση των κερδών της εταιρείας επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy (MSTR), ο Διευθύνων Σύμβουλος της, ο Michael Saylor, δεσμεύθηκε να συνεχίσει να ρίχνει τα ταμειακά αποθεματικά της εταιρείας σε bitcoin, λέγοντας στους επενδυτές ότι η ομάδα του θα «εξερευνήσει επίσης διάφορες προσεγγίσεις» για επιπλέον αγορές.
Συμπέρασμα: Η εταιρεία πραγματικά εργάζεται για να γίνει bitcoin ETF (exchange traded product).


Η εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Marathon Patent Group (MARA), αγόρασε 150 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πτώσης της τιμής του κρυπτονομίσματος.
Συμπέρασμα: Εδώ έχουμε μια εταιρεία εξόρυξης bitcoin που αγοράζει BTC στην ανοιχτή αγορά, προκειμένου να γίνει ακόμη περισσότερο «καθαρό το παιχνίδι» για το νόμισμα. Ωστόσο, το bitcoin ETF (exchange traded product) εξακολουθεί να θεωρείται πολύ επικίνδυνο.


Ο Δήμος του του Μαϊάμι ανέβασε την Τετάρτη ένα αντίγραφο της Λευκής Βίβλου (white paper) του Bitcoin στην επίσημη ιστοσελίδα του, συμμετέχοντας στον χορό μίας σειράς Αρχών και εταιρειών που φιλοξενούν τώρα το αρχικό σχέδιο του bitcoin.
Συμπέρασμα: Μία επίσημη ιστοσελίδα ενός φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των ΗΠΑ, φιλοξενεί τη Λευκή Βίβλο του Bitcoin. Για σκεφτείτε το λίγο….


Τους τελευταίους μήνες, η Grayscale Investments (που ανήκει στην DCG, επίσης μητρική της CoinDesk) υπέβαλε αίτηση για εγγραφή πάνω από 10 νέων trusts που βασίζονται σε μικρότερης κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα όπως τα aave, chainlink (LINK), polkadot και άλλα.
Συμπέρασμα: Η Grayscale διαχειρίζεται επί του παρόντος μια σειρά από κορυφαίας αξιοπιστίας trusts , συμπεριλαμβανομένων των GBTC (bitcoin) και ETHE (ethereum), καθώς και μερικές μικρότερες με βάση το horizen, litecoin (LTC), stellar  (XLM) και άλλα. Αν και η Grayscale δεν εκδηλώνει απαραίτητα την πρόθεση να αναλάβει δράση στους νεοεισερχόμενους των καταλόγων της, προσφέρει όμως ένα αυξανόμενο εύρος επιλογών για θεσμικούς επενδυτές τους επόμενους μήνες.


Το bitcoin fund (BITC.U and BITC.UN της καναδικής εταιρείας επενδύσεων Ninepoint Partners άρχισε να διαπραγματεύεται αυτήν την εβδομάδα, έχοντας ολοκληρώσει μια αρχική δημόσια προσφορά 230 εκατομμυρίων δολαρίων (180 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.
Συμπέρασμα: Το σημαντικό ποσό που συγκεντρώθηκε όχι μόνο καθιστά αυτό το μεγαλύτερο νέο crypto fund του Καναδά και το δεύτερο σε δύο μήνες (το CI Galaxy Bitcoin Fund άρχισε να διαπραγματεύεται στο TSX μετά από δημόσια αύξηση 72 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο), σηματοδοτεί επίσης σημαντική και αυξανόμενη ζήτηση από Καναδούς επενδυτές.


Το κοινοβούλιο της Ινδίας εξετάζει ένα κυβερνητικό σχέδιο νόμου που θα απαγόρευε τα «ιδιωτικά» κρυπτονομίσματα και θα παρέχει ένα πλαίσιο για τη δημιουργία ενός επίσημου ψηφιακού νομίσματος της Reserve Bank of India.
Συμπέρασμα: Ο πιθανός αντίκτυπος του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι ακόμη ασαφής – για παράδειγμα, τι σημαίνει «ιδιωτικό» κρυπτονόμισμα; Το Bitcoin και τα altcoins είναι δημόσια κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, αυτό θα δημιουργούσε ένα ανησυχητικό προηγούμενο. Θα ήταν επίσης μια ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης για το πόσο αποτελεσματικές είναι οι κυβερνητικές απαγορεύσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

πηγή: 01/02/2021 – CHAIN LINKS – https://www.coindesk.com/gamestop-dogecoin-new-market-paradigm
φωτογραφία:  ID 142334515 © Aoutphoto | Dreamstime.com/Royalty-Free


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

Ο ΜΥΛΟΣ – Πρατήριο άρτου – Τριγκατζής Ιωάννης Ε.
Βασιλέως Γεωργίου 41 – Θεσσαλονίκη
Τηλ. 231 083 0560

GRANDMA VASILIKI – Κυκλαδίτικος ξενώνας
Χώρα της Ιου
https://grandma-vasiliki.business.site/
https://www.facebook.com/GrandmaVasiliki/
https://www.instagram.com/grandmavasiliki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.