Οι Hodlers του Bitcoin έχουν τώρα κρυμμένο το 15% του κυκλοφορούντος διαθεσίμου του νομίσματος.

Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές συνεχίζουν να συσσωρεύουν bitcoin, απορροφώντας την προσφορά της αγοράς και βοηθώντας το κρυπτονόμισμα να διατηρήσει την ευρύτερη ανοδική του πορεία.

Τα δεδομένα που παρέχονται από την Glassnode, το συνολικό υπόλοιπο του bitcoin που διατηρείται στις «διευθύνσεις συσσώρευσης» αυξήθηκε, σημειώνοντας υψηλό 3,5 ετών, στα 2.851.608 BTC την Τρίτη. Αυτό ανέρχεται στο 15,32% της συνολικής κυκλοφορίας των 18.618.081 BTC. Ο αριθμός αυτός ήταν λίγο κάτω από το 14%, πριν από τρεις μήνες.

Οι διευθύνσεις συσσώρευσης είναι αυτές που έχουν τουλάχιστον δύο εισερχόμενες μεταφορές χωρίς «σκόνη» (τα μικροποσά bitcoin) και δεν έχουν ξοδέψει ποτέ από τα κεφάλαια αυτά. Η μέτρηση εξαιρεί διευθύνσεις που είναι ενεργές περισσότερα από επτά χρόνια, για την προσαρμογή στην πραγματικότητα των χαμένων νομισμάτων και εκείνων που ανήκουν σε κρυπτωρύχους και ανταλλακτήρια.

Το υπόλοιπο που είναι κλειδωμένο σε διευθύνσεις συσσώρευσης, αυξάνεται κατά 22% σε ετήσια βάση και έχει αυξηθεί κατά 80.000 BTC μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Η συνέχιση του κλειδώματος του bitcoin δημιουργεί έλλειψη ρευστότητας στις πωλήσεις που οδηγήθηκαν από την αύξηση των θεσμικών αγοραστών και βοήθησαν την πρόσφατη ανοδική πορεία του νομίσματος.

Άλλες on-chain μετρήσεις υποστηρίζουν επίσης την ανοδική προοπτική της αγοράς bitcoin. Για παράδειγμα, ο αριθμός των νομισμάτων που διατηρούνται σε διευθύνσεις ανταλλακτηρίων συνεχίζει να μειώνεται, αφαιρώντας περισσότερη ρευστότητα από πλευράς πωλήσεων από την αγορά. Το υπόλοιπο που διατηρείται στα ανταλλακτήρια έπεσε στο χαμηλό 2,5 ετών, στα 2.349.040 BTC τη Δευτέρα.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται σήμερα (ενν. η στιγμή συγγραφής του άρθρου) κοντά στα 36.220$, αντιπροσωπεύοντας ημερήσια κέρδη 1,92%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk 20. Το κρυπτονόμισμα ξέφυγε από ένα καθοδικό κανάλι διάρκειας τριών εβδομάδων, με άνοδο 6% την Τρίτη.

Bitcoin, Ημερήσιο γράφημα

Η απόδραση αυτή από το καθοδικό κανάλι, συνεπάγεται ένα τέλος στην πρόσφατη υποχώρηση της τιμής από το υψηλό ρεκόρ των 41.962 δολαρίων που επιτεύχθηκε στις 8 Ιανουαρίου και την επανάληψη του bull run. (Προσοχή: όχι επενδυτική συμβουλή!)

Πηγή: Omkar Godbole – 03/02/2021 – https://www.coindesk.com/bitcoin-holders-have-now-stashed-away-15-of-circulating-supply


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, 11527, Αθήνα
Web:www.medicaldent.gr
Fb:www.facebook.com/MedicalDentGreece 

ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ.   231 085 0003
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.