Αύξηση της υιοθέτησης των crypto στο λιανικό εμπόριο εν μέσω πανδημίας

Ενώ η άνοδος των κρυπτονομισμάτων κατά το τελευταίο έτος υπήρξε πηγή ενθουσιασμού για τους υποστηρικτές τους και πηγή ανησυχίας για τους επικριτές τους, με το να κοιτάμε μόνο τον πίνακα των τιμών, χάνουμε την εικόνα της πραγματικής αξίας που αναδύεται μέσα στο οικοσύστημα.

Η πραγματική αξία των crypto έγκειται στη χρήση τους και όχι στις κερδοσκοπικές κινήσεις.

Με την πανδημία να επηρεάζει τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και την εμπιστοσύνη στα παλαιά πλαίσια να υποχωρεί, σχεδόν στο χαμηλό όλων των εποχών, τα κρυπτονομίσματα αναπληρώνουν το κενό μεταξύ επενδυτών, καταναλωτών και εμπόρων.
Παρόλο που είναι εύκολο να δούμε τη σημαντική αύξηση των αποτιμήσεων των κρυπτονομισμάτων ως προάγγελο των επομένων χρόνων, η πραγματική αξία του κρυπτονομίσματος έγκειται στη χρήση του και όχι στην κερδοσκοπία.

Η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται ταχύτατα μεταξύ των επαγγελματικών κλάδων και των των περιπτώσεων χρήσης. Ενώ οι περισσότερο υψηλού προφίλ κινήσεις λαμβάνουν χώρα στο χρηματοοικονομικό πεδίο, καθώς περισσότερα κεφάλαια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συσσωρεύονται στην αναδυόμενη αυτή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, το κύριο εμπόδιο για τα κρυπτονομίσματα ήταν πάντα η δυνατότητα να δαπανηθούν.
Ωστόσο, οι αυξημένες χρηματοοικονομικές τοποθετήσεις των θεσμικών επενδυτών επισκίασαν την πραγματική φύση της δυναμικής του οικοσυστήματος blockchain, δηλαδή τη μεγαλύτερη υιοθέτηση εκ μέρους της λιανικής.

Για παράδειγμα, από την προσθήκη της υποστήριξης των Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum και Litecoin τον Οκτώβριο, η Paypal έχει τώρα 26 εκατομμύρια εμπόρους που μπορούν να δεχτούν κρυπτονομίσματα, από το σύμπαν των 300 εκατομμυρίων χρηστών του Paypal.
Αυτά τα 26 εκατομμύρια αντικατοπτρίζουν μια τεράστια μετατόπιση, ειδικά τώρα που υπάρχει ένας μηχανισμός που βοηθά τους εμπόρους να αποφύγουν την αστάθεια που υπάρχει στα κρύπτο. Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η Paypal δεν αποτελεί τον μοναδικό παίκτη που συμμετέχει σε αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο.

Το Binance Pay, η τελευταία προσθήκη στη σουίτα υπηρεσιών του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει το τεράστιο αποτύπωμα της Binance στον χώρο της λιανικής.
Σε λίγο λιγότερο από μία εβδομάδα από την αρχική της παρουσίαση, η Binance Pay συνάντησε τον πρώτο σημαντικό έμπορο συνεργάτη της στην ψηφιακή υπηρεσία πληρωμών, αφού η υπηρεσία κρατήσεων ταξιδιών που βασίζεται σε blockchain, η Travala, ανακοίνωσε την ένταξή της στο δίκτυο του κορυφαίου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Η Travala, η οποία διαθέτει 3.000.000 επιλογές κράτησης μεταξύ ξενοδοχείων, πτήσεων, δραστηριοτήτων, εκδρομών κλπ, θα περιλαμβάνει το Binance Pay ως την προτιμώμενη επιλογή πληρωμής για τις υπηρεσίες της. Κατά συνέπεια, οι χρήστες με λογαριασμούς Binance Pay μπορούν να χρηματοδοτήσουν απρόσκοπτα τις επόμενες ταξιδιωτικές τους εμπειρίες με την υποστήριξη πολλών κρυπτονομισμάτων και ενός fiat νομίσματος (προς το παρόν, το ευρώ).

Άλλοι φορείς στον ταξιδιωτικό κλάδο συμμετέχουν επίσης στη δυναμική της υιοθέτησης, με την πρόσφατη απόφαση της Booking.com να ενσωματώσει το πρόγραμμα της κάρτας Visa της Crypto.com, να ξεχωρίζει. Η ανακοίνωση που έγινε τον Ιανουάριο, ανοίγει τις υπηρεσίες της Booking σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατόχους καρτών Crypto.com.
Οι χρήστες της εφαρμογής, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ειδικές προωθητικές προσφορές και εκπτώσεις, καθώς η τουριστική βιομηχανία ετοιμάζεται για μια προβλεπόμενη ανάκαμψη στα ταξίδια εν μέσω της ζήτησης για αποδράσεις (μετά την πανδημία…).

Ωστόσο, η δυνατότητα να πληρώσουν δαπάνες είναι ένας μόνο από τους λόγους που αλλάζουν το συναίσθημα γύρω από τα crypto. Ο άλλος ισχυρός καταλύτης είναι η αυξανόμενη δυσπιστία.
Είτε πρόκειται για δυσπιστία στις κυβερνήσεις, τα χρηματοοικονομικά συστήματα ή άλλους παραδοσιακούς θεσμούς, αυτή η αυξανόμενη στάση είναι πολύ καλή για τη blockchain. Δεδομένης της φύσης τους που δε γνωρίζει σύνορα και των πλεονεκτημάτων της αποκέντρωσης, πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ως την πύλη για την είσοδο σε ένα επίπεδο ανταγωνισμού πιο δίκαιο και διαφανές, που δεν συρρικνώνει τις ανταμοιβές των ατόμων υπέρ των κεντρικών ιδρυμάτων.

Απαντώντας σε ένα ερώτημα του Bitcoin.com, η υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων Lea Thompson, η οποία διαχειρίζεται το λογαριασμό Girl Gone Crypto στο Twitter, υπογραμμίζει αυτό το σημείο.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να εξέλθουν από τα τρέχοντα χρηματοοικονομικά συστήματα, η επέκταση των επιλογών τους ώστε να χρησιμοποιούν και να ξοδεύουν τα κρυπτονομίσματά τους σε καθημερινά αντικείμενα, όπως ένα ταξίδι, είναι ένα σημαντικό βήμα. Μια λεπτομέρεια που νομίζω ότι πολλοί καταναλωτές παραβλέπουν, είναι τι είδους φορολογητέα γεγονότα μπορεί να προκαλέσουν κάνοντας κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια από εταιρείες που δέχονται κρυπτονομίσματα σχετικά με το τι είδους επιπτώσεις σε φορολογικό επίπεδο θα τεθούν σε κίνηση από τη συναλλαγή.

Με την ενισχυμένη ανταλλαξιμότητα και την υποστήριξη των εμπόρων να αυξάνεται σε ολόκληρο το οικοσύστημα blockchain, οι περιπτώσεις χρήσης για κατοχή, δαπάνη και λήψη πληρωμών σε κρύπτο, συνεχίζουν να επεκτείνονται.
Ενώ το φορολογικό πλαίσιο παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα, η αύξηση των λύσεων επιμέλειας και η συμμετοχή βασικών παραγόντων της αγοράς στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, σημαίνει ότι η επίλυση αυτών των ζητημάτων είναι ζήτημα χρόνου. Όχι εάν, αλλά πότε.

Ο συνδυασμός της πανδημίας, της αυξανόμενης ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και της γενικής δυσπιστίας στα κατεστημένα συστήματα που στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή ζωή, κατάφερε να επιφέρει επιτέλους την τέλεια καταιγίδα για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων.
Δεδομένου του αβέβαιου σκηνικού, η υπόθεση για τα κρυπτονομίσματα δεν ήταν ποτέ πιο συναρπαστική. Ο ρυθμός της υιοθέτησης, ιδίως σε επίπεδο λιανικού εμπορίου και κατανάλωσης, έρχεται να αντικατοπτρίσει αυτή ακριβώς την ιδέα.

πηγή:  Reuben Jackson – 07/02/2021 – https://news.bitcoin.com/retail-crypto-adoption-advances-amid-pandemic-as-acceptance-and-fungibility-broaden-value/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος
Δασκαλογιάννη 1 Α, Σητεία – Κρήτη
Τηλ. 28430 28750 / Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.