Πρόταση της Κεντρικής Τράπεζας της Κένυας για μετάβαση στο Bitcoin

Η υιοθέτηση του Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Κένυας έκανε μια πρόταση για μετάβαση στο Bitcoin, ενώ το Shilling -το εθνικό νόμισμα της χώρας- συνεχίζει να υποτιμάται.

Το εθνικό νόμισμα της Κένυας, το Shilling, έχει σημειώσει πτωτική τάση τις τελευταίες δεκαετίες καθώς έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του σε σύγκριση με το δολάριο ΗΠΑ από το 2010. Μόνο κατά το τελευταίο έτος, το Shilling είχε πτώση σχεδόν 10% ενάντι του δολαρίου. Εκτός από τις προφανείς επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας,  Patrick Njoroge, κατηγόρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποδυνάμωση του Shilling.

Κατά συνέπεια, το ίδρυμα πρότεινε ένα μάλλον ριζοσπαστικό σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων του έθνους – το Bitcoin. Αν και μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί επικίνδυνη, καθώς καμία άλλη χώρα δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής, ο Njoroge πιστεύει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να είναι μια λύση για τα προβλήματα της Κένυας.

«Η απόφασή μας να μεταβούμε στο Bitcoin είναι λογική. Το νόμισμά μας ήταν πάντα ο σάκος του μποξ για το ΔΝΤ, το οποίο ισχυρίζεται πάντα ότι το Σελίνι της Κένυας είναι υπερτιμημένο. Αυτό έχει οδηγήσει σε υπερβολική πίεση στο νόμισμά μας κι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μας. Χάνουμε, πάρα πολύ απλά, επειδή κάποιος στο ΔΝΤ ξύπνησε στη λάθος πλευρά του κρεβατιού. Το Bitcoin θα θέσει ένα τέλος σε αυτό. «

Ο Njoroge πιστεύει ότι το κορυφαίο κρυπτονομίσμα θα προστατεύσει την Κένυα από τις συναλλαγματικές απώλειες και θα μειώσει ακόμη και το εθνικό χρέος της χώρας,καθώς η τιμή του έχει ανοδική πορεία.

Το BTC γνώρισε την αποδοχή αρκετών μεγάλων εταιρειών και ιδρυμάτων μέσα στο 2020, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στη σκηνή της κεντρικής τράπεζας. Στην πραγματικότητα, η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε μόλις πρόσφατα ότι μια τέτοια κίνηση είναι «εκτός ζήτησης». Ωστόσο, η Κένυα θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και πολλές άλλες χώρες, που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Ο Mihr Thakr, οικονομολόγος και σύμβουλος φτώχειας από την Κένυα, συμμερίζεται αυτή την πεποίθηση. Σημείωσε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το κρυπτονόμισμα, τόσο ως «πηγή εσόδων, όσο και για να κάνουν μια δήλωση ενάντια σε καταπιεστικά χρηματοπιστωτικά συστήματα, που φαίνεται να ευνοούν τον ανεπτυγμένο κόσμο εις βάρος των φτωχών χωρών».

«Κανείς δεν περίμενε ότι μια κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Η πρόταση της κυβέρνησης της Κένυας εξέπληξε την crypto κοινότητα. Περιμένουμε να ακολουθήσουν περισσότερες κυβερνήσεις, αλλά η Κένυα είναι ήδη ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους ».

Σε κάθε περίπτωση, αν η Κένυα πράγματι προχωρήσει στη χρήση Bitcoin, αυτό θα μπορούσε να έχει άμεση και σημαντική επίδραση τόσο στο ποσοστό υιοθέτησης του κρυπτονομίσματος, όσο και στην αξία του.

Πηγή: https://cryptopotato.com/kenya-central-bank-explores-using-bitcoin-to-fight-the-depreciating-shilling/?fbclid=IwAR2r12JXqtFKwMAIQ6zQm9_KN78DcAF26U0DYqzIaX4ejOP_Adr_G85WjsI/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Trezor wallets

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.i

MEDICAL DENT
Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Web:www.medicaldent.gr
Fb:www.facebook.com/MedicalDentGreece 
Linkedin:gr.linkedin.com/pub/
dr-alexandros-kimionis-dds-msc/65/980/5
INNOVIEW
Hosting - Domain Names - SSL - BULK SMS - NEWSLETTER
https://www.innoview.gr
https://www.facebook.com/innoview.gr
https://twitter.com/innoviewgr 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.