Υψηλή ζήτηση για τα παράγωγα BTC & ETH

Μετά την αποκάλυψη ότι η Tesla κατέχει πλέον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, οι αγορές κρυπτονομισμάτων εκτοξεύτηκαν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αγορές παραγώγων κρυπτονομισμάτων, σημείωσαν επίσης σημαντική ζήτηση, καθώς το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) bitcoin έφτασε τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.
Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα ήταν η έναρξη των ethereum futures του Ομίλου CME, και τα μελλοντικά συμβόλαια με βάση το ethereum κατέγραψαν 33 εκατομμύρια δολάρια αξίας, την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Το ενδιαφέρον για τα Bitcoin Futures Open σκαρφαλώνει στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι αγορές παραγώγων Bitcoin (BTC) έχουν μεγάλη ζήτηση αυτές τις μέρες και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως τα προϊόντα παραγώγων ethereum (ETH) και bitcoin cash (BCH) ακολουθούν επίσης με την ίδια τάση.
Μόλις πρόσφατα, το news.Bitcoin.com ανέφερε σχετικά με την εισαγωγή των BCH options στο Bit.com, το οποίο έβλεπε τον όγκο να διπλασιάζεται κάθε μέρα από την έναρξη των συναλλαγών.

Στη συνέχεια, στις 8 Φεβρουαρίου 2021, αποκαλύφθηκε ότι η Tesla είχε αγοράσει BTC αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ζωγράφισε το μεγαλύτερο ημερήσιο «κερί»* στο γράφημα της τιμής του, μέχρι σήμερα.
Επιπλέον, η δράση αυτή προκάλεσε επίσης τεράστια ζήτηση για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC και οι αναλυτές των παραγώγων κρυπτονομισμάτων του skew.com δήλωσαν με ένα tweet για το θέμα την Τρίτη:

«Το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα Bitcoin futures σε νέο υψηλό όλων των εποχών χθες, $15bln.


Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ένα σύνολο από όλα τα ανταλλακτήρια παραγώγων που προσφέρουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, όπως τα Kraken, Bybit, CME, Bitfinex, Bitmex και πολλά άλλα.
Τη Δευτέρα, η Skew σημείωσε επίσης ότι «οι θέσεις πώλησης (short positions) μετεξελίσσονται από μοχλευμένα κεφάλαια σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin του CME».

Η Skew έχει επίσης συζητήσει το πρόσφατο λανσάρισμα συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που βασίζονται σε ETH στο CME. Το ξεπούλημα του ETH/BTC ανακοινώθηκε με tweet την επόμενη μέρα, την Τρίτη. «Το υποτιθέμενο spread του ETH / BTC κατέρρευσε», ενώ επίσης πρόσθεσε η Skew:.

«Τα συμβόλαια με βάση το ETH στο CME Group έφτασαν τα $33 εκατομμύρια, την πρώτη ημέρα.»


Η CME Group Inc (στο NASDAQ: CME), κυκλοφόρησε επίσης το προθεσμιακό της προϊόν με βάση το ETH τη Δευτέρα και τα συμβόλαια ονομάστηκαν ETH1. Τα συμβόλαια άρχισαν να διαπραγματεύονται αμέσως μόλις άνοιξε η αγορά και στο κουδούνι κλεισίματος, είχαν καταχωρηθεί 388 συμβόλαια αξίας άνω των 19.400 ETH .

Μετά την εισαγωγή των ether future στο CME, οι αγορές spot του ETH  σημείωσαν το υψηλό του 2021, πάνω από τα 1.800$. Η τιμή του Ethereum υποχώρησε στη συνέχεια από αυτό το εύρος και αιωρήθηκε ακριβώς πάνω από τη λαβή των 1.700$.

Ο Michael Moro, Διευθύνων Σύμβουλος της Genesis Global Trading, συζήτησε τη διάθεση αυτού του προϊόντος από το CME τη Δευτέρα και είπε ότι ο Όμιλος CME βοήθησε στην ενίσχυση των ψηφιακών νομισμάτων, σε μια νέα κατηγορία ενεργητικού. «Ο Όμιλος CME συμμετέχει αναπόσπαστα στη συνεχιζόμενη θεσμοθέτηση αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων και η κυκλοφορία του Ether futures είναι ένα ακόμη ορόσημο», δήλωσε ο Moro, προσθέτωντας:

«Η Genesis είναι ενθουσιασμένη που μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το CME σε αυτήν την προσπάθεια».

*Κερί ή Candlestick ChartΈνα «γράφημα κηροπηγίου» ή κερί είναι ένας τρόπος αναπαράστασης του αποτελέσματος επί της τιμής ενός νομίσματος από μία συναλλαγή ή μία ακολουθία συναλλαγών. Ένα «κερί» αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο (μια ημέρα, μια ώρα, ένα τέταρτο μιας ώρας, κ.λπ.). Το «σώμα» του κηροπηγίου αντιπροσωπεύει την τιμή ανοίγματος και κλεισίματος. Οι κορυφές δείχνουν την υψηλότερη και χαμηλότερη τιμή στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

πηγή:Jamie Redman – 16/02/2021 – https://news.bitcoin.com/bitcoin-futures-open-interest-15-billion-cme-33-million-eth-futures/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ERGOBYTE - Oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής
Αριστοτέλους 21, Θεσσαλονίκη
www.ergobyte.gr 
https://www.facebook.com/ergobyte/
https://twitter.com/ergobyte 
VAPER STORE - Ηλεκτρονικά τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης, ατμοποιητές
Στρατώνος 22β, Αρτα
http://www.vaperstore.gr
https://www.facebook.com/Vaperstoregr-294421544620745/ 
https://www.instagram.com/vaperstore.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.