Το Bitcoin κάτω από τις $ 50 χιλ. – εκτιμήσεις με βάση τα στοιχεία της αγοράς

Οι τελευταίες 48 ώρες ήταν εξαιρετικά χαοτικές για το Bitcoin. Αφού ανέβηκε σε νέο υψηλό όλων των εποχών, στα 58.354 δολ. στις 21 Φεβρουαρίου, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έφτασε τα 47.400 δολάρια στον πίνακα των τιμών.

Τη στιγμή της σύνταξης (αυτού του άρθρου, δηλ. περίπου στις 11.00 της 23ης Φεβρουαρίου), το Bitcoin είχε αποτίμηση κάτι λιγότερο από 47.000$, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του να πέφτει κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, αφού παραβίασε το άμεσο επίπεδο υποστήριξής του.

Τα ανταλλακτήρια γνώρισαν τις μεγαλύτερες εισροές Bitcoin από τον Μάρτιο του 2020

Μία από τις αισιόδοξες αφηγήσεις που υποστηρίζουν το Bitcoin τους τελευταίους μήνες, ήταν η κλίμακα των εκροών Bitcoin που έχουν καταγραφεί από πολλαπλά ανταλλακτήρια. Η εν λόγω αφήγηση περιστράφηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από τους χρήστες που αποσύρουν το Bitcoin από τα ανταλλακτήρια, ενδεικτικό του αυξανόμενου συναισθήματος HODLing στην αγορά.

Πηγή: Twitter

Η πτώση της τιμής του Bitcoin, ωστόσο, προκάλεσε μια σημαντική αλλαγή από την άποψη αυτή, ειδικά επειδή οι εισροές Bitcoin στα ανταλλακτήρια σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2020. Στη πράξη, μπορεί να υποτεθεί ότι ορισμένοι επενδυτές λιανικής πιθανόν να εξαργυρώνουν κέρδη κατά την εν λόγω πτώση τιμών.

Μια άλλη κρίσιμη άποψη ήρθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της πτώσης. Όταν το Bitcoin μειώθηκε στα 29.000$, στα μέσα Ιανουαρίου, αντί να επικρατήσει απαισιοδοξία, η κοινότητα, στο σύνολό της, φώναζε «Αγοράστε στην πτώση».

Πηγή: Santiment

Τώρα, σύμφωνα με το Santiment, οι φωνές για «Αγοράστε στην πτώση» ήταν εξαιρετικά χαμηλές τις τελευταίες ώρες, υποδηλώνοντας ότι το αρνητικό κοινωνικό συναίσθημα έχει περιβάλει τελευταία το Bitcoin.

Προς το παρόν, η εκτίμηση για το ποια θα είναι η κατώτατη τιμή, είναι δύσκολη. Σύμφωνα με τον Ki-Young Ju, Διευθύνοντα Σύμβουλο της CryptoQuant, η κατώτατη τιμή μπορεί να είναι τόσο χαμηλή όσο τα 44.000 $, αλλά πιθανώς όχι χαμηλότερη.
Ο Young Ju ισχυρίστηκε ότι οι φάλαινες της Coinbase συσσωρεύουν Bitcoin στο εύρος των $ 44- $ 48.000 τους τελευταίους μήνες, με το premium να γνωρίζει μαζικές διακυμάνσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Πράγματι, ένας ακόμη αναλυτής ανέφερε ότι το Coinbase premium είναι κοντά στο ουδέτερο, τη στιγμή ανάρτησης αυτού του άρθρου, οπότε μια θετική βραχυπρόθεσμη αντιστροφή μπορεί να ακολουθήσει μετά από μια σταθεροποίηση του premium πάνω από το μηδέν.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης Joseph Young @iamjosephyoung, παραθέτοντας και τον παρακάτω πίνακα, σημειώνει: Χθες, το premium της Coinbase ήταν περίπου 200$. Αυτό οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος της ανάκαμψης του Bitcoin. Αυτή τη στιγμή, αιωρείται σε αρνητικό ή ουδέτερο έδαφος. Περιμένω μέχρι να επιστρέψει το premium (ενν. σε θετικό πρόσημο) για να είμαι σίγουρος για μια σωστή βραχυπρόθεσμη αντιστροφή. Μπορεί να επιστρέψει πολύ γρήγορα, ωστόσο. Παρακολουθείστε το.

Πηγή: Twitter

Υπάρχει ανάγκη για πανικό στην αγορά;

Ας βάλουμε ολόκληρο το bull run σε ένα πλαίσιο. Όταν εξετάζουμε το γεγονός ότι το σημερινό ράλι άρχισε προς τις αρχές Δεκεμβρίου (δηλ. 12/12/20), μέχρι σήμερα το πρωί, το BTC σημείωσε άνοδο κατά 168,97%.
Η τελευταία πτώση της τιμής του, είναι μια διόρθωση 18,65%, η οποία, μετά από μια περίοδο 73 ημερών, είναι σχετικά μικρή.
Εδώ, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί, ότι το Bitcoin σημείωσε καθοδική περίοδο και τον Ιανουάριο, οπότε η πιθανότητα μαζικής πτώσης παραμένει ελάχιστη.

Πηγή: Trading View


Ωστόσο, τα τρέχοντα επίπεδα της τιμής του Bitcoin πρέπει να παρακολουθούνται, είτε από τους επενδυτές λιανικής είτε από τους επαγγελματίες traders. Προκειμένου να αντιστραφεί η προαναφερθείσα καθοδική εικόνα, το Bitcoin θα πρέπει να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 54.000$ τις επόμενες 24-48 ώρες ή να διατηρήσει μια θέση πάνω από τις 47,400 $.

Δυστυχώς, μια πτώση κάτω από τις 44.000 $, μπορεί πράγματι να επιβεβαιώσει μια παρατεταμένη περίοδο συρρίκνωσης. Ωστόσο, δεν είναι καιρός να πατήσετε το κουμπί του πανικού. Όχι ακόμα.

Πηγή: Biraajmaan Tamuly – 23/02/2021 – https://ambcrypto.com/bitcoin-under-50k-heres-the-best-option-for-traders-right-now/
Φωτογραφία: Victor Serban/ Unsplash


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ - Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων
Αγ. Γεώργιος Ιστιαίας, Εύβοια  
Κιν. εκτάκτου ανάγκης +30 6948 107 387
e-mail  info@ikteo-istiaias.gr
https://www.ikteo-istiaias.gr 
DNSNETWORK - Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί
Λυκούργου 248, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr
https://www.facebook.com/dnsnetwork.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.