Οι «φάλαινες» ξεφόρτωσαν 140K Bitcoin αυτό το μήνα

Οι φάλαινες ξεφόρτωσαν τα BTC τους αυτό το μήνα μετά από μια παρατεταμένη περίοδο συσσώρευσης Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από τον επεξεργαστή δεδομένων της αγοράς κρυπτονομισμάτων, Glassnode, οι φάλαινες Bitcoin ξεφόρτωσαν τεράστια ποσά BTC από τα αποθέματά τους τον Φεβρουάριο.

Η Glassnode ορίζει οποιαδήποτε διεύθυνση διατηρεί ποσότητες μεταξύ 1.000 BTC έως 10.000 BTC ως «φάλαινα», ενώ η «φάλαινα humpback» διατηρεί περισσότερα από 10.000 BTC. Η έκθεση διαπίστωσε ότι ο αριθμός των φαλαινών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 14% μέσα στο νέο έτος, με στοιχεία έως τις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Το αγοραστικό πάρτι των φαλαινών και των humpbacks, κορυφώθηκε τον Ιανουάριο καθώς έφτασαν τα 80.000 BTC, αξίας 3,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές.

Ωστόσο, από τον Φεβρουάριο, οι φάλαινες και τα humpbacks φαίνεται να έχουν εισπράξει μεγάλα κέρδη, ξεφορτώνοντας 140.000 BTC , αξία ίση με 6,72 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του μήνα.

Bitcoin: οι αλλαγές στα αποθέματα των μεγάλων πορτοφολιών. Πηγή: Glassnode

Στον παραπάνω πίνακα καταγράφονται τα διαθέσιμα των μεγάλων πορτοφολιών, ανά κατηγορία μεγέθους:

  • Από «χταπόδια» έως «ψάρια» (δηλ. αποθεματικά από 10 έως 100 BTC, κόκκινη γραμμή) βρίσκονται σε μια σταθερή πτωτική τάση από τον Νοέμβριο του 2020, μειώνοντας κατά -128k τα BTC τους. Αυτή η τάση είναι σε μεγάλο βαθμό αδιάλειπτη.
  • Από «δελφίνια» έως «καρχαρίες» (δηλ. αποθεματικά από 100 έως 1k BTC, μωβ γραμμή) παρουσιάζουν σταδιακή συσσώρευση έως το 2020, με αξιοσημείωτη πτώση περίπου κατά 95k BTC τον Ιανουάριο του 2021. Τον Φεβρουάριο, ωστόσο, αυτά τα πορτοφόλια έχουν σημειώσει αύξηση + 117k BTC, με νέα τοπικά υψηλά.
  • Το «φάλαινες» έως «Humpback» (δηλ. από 1000 έως 10000 BTC, πράσινη γραμμή) παρουσιάζει επίσης συσσώρευση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Ωστόσο, το 2021 ήταν σχεδόν τελείως αντίστροφα με την κατηγορία Δελφίνια/ Καρχαρίες. Οι φάλαινες σημείωσαν αύξηση των αποθεμάτων τους τον Ιανουάριο περίπου κατά + 80k BTC και επακόλουθη μείωση των αποθεμάτων κατά 140k BTC τον Φεβρουάριο.

Τα δεδομένα δείχνουν δηλαδή μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ των εμπορικών δραστηριοτήτων των φαλαινών με τους μικρότερους, αλλά ακόμα πολύ και τους πλούσιους επενδυτές.
Η Glassnode σημείωσε ότι τα «δελφίνια» και «καρχαρίες» – πορτοφόλια που κατέχουν μεταξύ 100 BTC και 1.000 BTC – έριξαν στην αγορά 95.000 BTC αξίας 4,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο, αλλά ανέβηκαν ανοδικά τον Φεβρουάριο, συγκεντρώνοντας συλλογικά 117.000 Bitcoin (5,61 δισεκατομμύρια δολάρια) από τις αρχές του μήνα :

“Σημαντικό είναι να σημειωθεί πώς αλλάζει η ροή αποθεμάτων για την κατηγορία Dolphin / Shark (μωβ) και Whale / Humpback (πράσινο) σε όγκο και σχήμα. Όπου η μια τάξη βλέπει αυξανόμενη ένταση, η άλλη βλέπει μείωση του όγκου (και αντίστροφα). «”

Τα «χταπόδια» και τα «ψάρια» – πορτοφόλια που διατηρούν μεταξύ 10 BTC και 100 BTC – ξεφορτώνουν συνεχώς τις συμμετοχές τους από τον Νοέμβριο του 2020, πουλώντας περισσότερα από 128.000 Bitcoin ή 6,14 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Η πτώση της τιμής του τιμών BTC κατά 20% αυτή την εβδομάδα, προκάλεσε πολλή δράση για τις φάλαινες, υπο την καθοδήγηση μίας έξυπνης φάλαινας που κατάφερε να εξαργυρώσει 156 εκατομμύρια, δολάρια πριν ξεκινήσει η πτώση τη Δευτέρα.

Φόβοι για περαιτέρω πτώση ενδέχεται να μην προκύψουν, καθώς νέα έρευνα από την πλατφόρμα συναλλαγών CrossTower υποστηρίζει ότι οι αγορές από θεσμικούς θα κρατήσουν BTC πάνω από τις 50.000 $ μακροπρόθεσμα.

Πηγή: BRIAN QUARMBY – 24/02/2021 – https://cointelegraph.com/news/whales-offloaded-140k-bitcoin-this-month-glassnode


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

POINTER - Hosting Experts - Domain Names
Βούλγαρη 32 - Ι. Πολέμη 13-15, Θεσσαλονίκη
https://www.pointer.gr/
https://www.facebook.com/pointer.gr
https://twitter.com/pointergr
FITNESS TEMPO - Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
Πύλης 36, Τρίκαλα
fitnesstempo@gmail.com
https://www.facebook.com/fitnesstempo/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.