Η ραγδαία εκτόξευση του Cardano (ADA) στις αγορές spot και futures

Η πορεία του Cardano/ADA, τόσο όσον αφορά την αύξηση της τιμής του νομίσματος, τη ζήτηση στα παράγωγα αλλά και τη δραστηριότητα της κοινότητας, τον τελευταίο μήνα είναι αξιοσημείωτη και ραγδαία.
Αξίζει να τη μελετήσουμε στενότερα, μέσα από την ανάλυση που πραγματοποιούν έμπειροι και αξιόπιστοι αναλυτές του χώρου και φορείς καταγραφής της on-chain και trading δραστηριότητας στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του ADA αυξήθηκε στα 580 εκατομμύρια δολάρια, υποσκελίζοντας το Litecoin, για να καταστούν η τρίτη μεγαλύτερη αγορά παραγώγων.
Στις 3 Φεβρουαρίου, το Cardano πραγματοποίησε ένα hard fork και ενσωμάτωσε με επιτυχία την αναβάθμιση Mary στο testnet, μετατρέποντας τη blockchain του σε ένα δίκτυο πολλαπλών στοιχείων παρόμοιο με το Ethereum.

Αυτό το γεγονός φαίνεται να είναι ένας από τους λόγους για το εντυπωσιακό ετήσιο ράλι του ADA κατά 475% μέχρι τώρα μέσα στο 2021, με το altcoin να προκαλεί τώρα απροσδόκητες τρικυμίες στις αγορές παραγώγων.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ADA αξίας 81 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξήθηκαν στα τρέχοντα 580 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ως την τρίτη μεγαλύτερη αγορά παραγώγων, πίσω από τα Bitcoin (BTC) και Ether (ETH).

Τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν ήταν καθαρά τεχνική προσαρμογή, καθώς οι on-chain και trading μετρήσεις του Cardano ξεπέρασαν κατά πολύ αυτές του Litecoin (LTC).

Το συνολικό ανοικτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ADA. Πηγή: Bybt


Πριν από μια εβδομάδα, το Litecoin προηγούνταν σε ανοιχτό ενδιαφέρον του ADA κατά 50% ή με υψηλότερο περιθώριο. Όλα αυτά άλλαξαν τις τελευταίες πέντε ημέρες, καθώς η συνολική θέση των μελλοντικών συμβολαίων του Litecoin μειώθηκε κατά 40%.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε παρόμοια διόρθωση τιμών με το 30% του Litecoin μεταξύ 20 και 22 Φεβρουαρίου, το ADA είχε 125 εκατομμύρια δολάρια εκκαθάριση μακροχρόνιων συμβολαίων, περίπου το 19% του ανοιχτού ενδιαφέροντος εκείνη τη στιγμή.

Ο όγκος συναλλαγών του ADA και οι on-chain μετρήσεις ενδυναμώνονται

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο πρώτος και κύριος δείκτης του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Ανεξάρτητα από την εξέλιξη των τιμών, η χαμηλή δραστηριότητα συναλλαγών αντικατοπτρίζει μια μικρή βάση χρηστών ή την έλλειψη νεοεισερχόμενων, η οποία είναι ιδιαίτερα προβληματική για τα κρυπτονομίσματα ως μια αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Ο μέσος όγκος συναλλαγών spot, 3 ημερών, των ADA και LTC σε USD. Πηγή: Messari Screener


Παρόλο που ξεκινά από μια πολύ χαμηλότερη βάση πριν από τρεις μήνες, ο όγκος συναλλαγών του ADA αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, ενώ το Litecoin δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον ημερήσιο μέσο όρο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εν τω μεταξύ, ο συνολικός όγκος συναλλαγών spot του ADA στα ανταλλακτήρια, ανέρχεται σήμερα (ενν. την 25η Φεβρουαρίου) στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσες μεταφορές και συναλλαγές, 7 ημερών, για ADA και LTC, σε USD. Πηγή: CoinMetrics


Οι on-chain μετρήσεις του Cardano, παρέχουν επίσης πληροφορίες για την αυξανόμενη χρήση και το αυξανόμενο ανοιχτό ενδιαφέρον για το ADA. Τα δεδομένα δείχνουν ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, και τα δύο δίκτυα μοιράστηκαν ένα παρόμοιο επίπεδο μεταφοράς και αξίας συναλλαγών.
Μέχρι τα μέσα του 2020, το Cardano πήρε το προβάδισμα, κερδίζοντας 10 φορές περισσότερη on-chain δραστηριότητα. Αυτή η διαφορά είναι τώρα 5 φορές μεγαλύτερη.
Συνολικά, τόσο τα δεδομένα συναλλαγών όσο και οι on-chain μετρήσεις, επικυρώνουν την υποσκέλιση του Litecoin στο ανοιχτό ενδιαφέρον των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του ADA.

Βαθμολογία VORTECS ™ (πράσινη γραμμή) έναντι τιμής ADA. Πηγή: Cointelegraph Markets Pro


Η δραστηριότητα της κοινότητας αποτελεί τελικά μετρήσιμο δείκτη

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro δείχνουν ότι ο αριθμός των tweets από μοναδικούς λογαριασμούς, που συζητούν για το Cardano, είναι 24% υψηλότερος από τον μέσο όρο 30 ημερών, τις τελευταίες 24 ώρες.
Ο όγκος των tweet είναι ένα στοιχείο της βαθμολογίας VORTECS ™ που εντόπισε τις ανοδικές συνθήκες για το ADA από τις 18 Φεβρουαρίου, πριν δηλαδή από την πρόσφατη αύξηση της τιμής του.

πηγή: MARCEL PECHMAN – 25/02/2021 – https://cointelegraph.com/news/580m-open-interest-makes-cardano-ada-the-third-largest-futures-market
φωτογραφία: http://www.coinnewsspan.com


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

DOS.gr – Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι, Αθήνα
https://www.dos.gr/#
https://www.facebook.com/dos.gr/

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ – Σώτου. Ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός & νηπιαγωγείο
Αγίου Κωνσταντίνου 130, Τρίπολη
e-mail neoxamogelo@gmail.com
http://www.to-xamogelo.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.