Θεσμικοί και miners συσσωρεύουν BTC εν μέσω πτώσης, οι φάλαινες αβέβαιες

Οι σημαντικοί παίκτες αναπτύσσουν διαφορετικές στρατηγικές, καθώς το BTC παγιώνει μία θέση πολύ κάτω από το υψηλό των $58.400.

Μετά από μια βίαιη ανατροπή τιμών την περασμένη εβδομάδα, που είδε το Bitcoin να υποχωρεί από το υψηλό όλων των εποχών, οι traders και οι αναλυτές βλέπουν τώρα σημαντικούς παίκτες και επενδυτές να κάνουν εκτιμήσεις για την επόμενη κίνηση του BTC. Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις είναι αναμφισβήτητα ανάμεικτες.

Τα δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης on-chain στοιχείων Glassnode, υποδεικνύουν ότι ο αριθμός των φαλαινών του Bitcoin – όρος για τα πορτοφόλια που κατέχουν μεταξύ 1.000 και 10.000 BTC – έχει αντιστρέψει, προσωρινά τουλάχιστον, την προηγούμενη ισχυρή ανοδική τάση που ακολουθούσε από τον Απρίλιο του 2020, ένα φαινόμενο που η Glassnode ονόμασε ως πιθανό «τέλος της εποχής αναπαραγωγής των φαλαινών».

γράφημα: Glassnode


Στο blog της Glassnode σημειώνεται ότι, ωστόσο, ένα «σημαντικό μέρος» της πτώσης μπορεί να αποδοθεί στην αναδιάρθρωση των custodial πορτοφολιών.
Στην πραγματικότητα, εάν μέρος της μείωσης σχετίζεται με θεματοφύλακες που μεταφέρουν νομίσματα σε βαθιά αποθήκευση, υπάρχει πιθανότητα να είναι ένδειξη ότι περισσότερα BTC μεταβαίνουν στην ιδιοκτησία φαλαινών, ακόμη και αν ο φαινομενικός αριθμός νομισμάτων σε διευθύνσεις φαλαινών δείχνει το αντίθετο.
Επομένως, μάλλον είναι δύσκολο να αποδοθεί η πτώση στα πορτοφόλια των φαλαινών ως αιτία πωλήσεων εξ αιτίας πανικού κατά τη διάρκεια της πτώσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, οι εκροές από τους miners, ζωγραφίζουν εμφανώς μια πιο αισιόδοξη εικόνα.

Σε ένα Tweet την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της Moskovski Capital, Lex Moskovski, σημείωσε ότι οι miners του Bitcoin – ένας συχνά αποδιοπομπαίος τράγος για την πτώση των τιμών και μπαμπούλας του cryptoTwitter – έχουν αρχίσει πραγματικά να συσσωρεύουν νομίσματα αντί να πουλάνε.

Lex Moskovski@mskvsk
: Οι miners έχουν σταματήσει να πωλούν και άρχισαν να συσσωρεύουν #Bitcoin . Χθες ήταν η πρώτη μέρα, από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν η αλλαγή θέσης των miners έγινε θετική. Οι miners πωλούσαν τα bitcoin τους επί δύο μήνες. Αισιόδοξος. (@mskvsk) February 27, 2021


Παρομοίως, φαίνεται ότι υπάρχουν καλά νέα σχετικά με τη συσσώρευση εκ μέρους των θεσμικών και εταιρικών επενδυτών. Ο Ki Young Ju, Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, σημείωσε ότι η ποσότητα των BTC στα πορτοφόλια των ανταλλακτηρίων συνεχίζει να μειώνεται , μία ένδειξη που πιστεύει ότι δείχνει τη συνεχιζόμενη ζήτηση εκ μέρους επιχειρήσεων και θεσμικών επενδυτών :

«Μια άλλη σημαντική εκροή από την Coinbase στα 48k. Οι θεσμικοί επενδυτές των ΗΠΑ εξακολουθούν να αγοράζουν $BTC. Νομίζω ότι ο κύριος λόγος αυτής της πτώσης, είναι το αβέβαιο και νευρικό μακροοικονομικό περιβάλλον, όπως η έκδοση του 10ετούς εντόκου γραμματίου του Δημοσίου και όχι οι καταθέσεις των φαλαινών, ούτε οι πωλήσεις των miners, ούτε και η έλλειψη θεσμικής ζήτησης. »  https://t.co/wzwkwMhJWx pic.twitter.com/1uEEF8SX5Q— Ki Young Ju 주기영 (@ki_young_ju) February 26, 2021


Ωστόσο, μερικές πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα νομικά πρόσωπα (Ταμεία, επιχειρήσεις κλπ) που προσεγγίζουν το Bitcoin, μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή όσο πιστευόταν αρχικά.
Επιπλέον, οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η «μανία» στη ζήτηση λιανικής δεν έχει αρχίσει καν, ένα σημάδι ότι η τελευταία υποχώρηση μπορεί να είναι μόνο προσωρινή και η επόμενη ώθηση προς τα πάνω να ξεκινά εκεί όπου θα ξεκινήσει πραγματικά το FOMO.

Κατά τη διάρκεια του 2017 και της μικρότερης bull market του 2019, το Bitcoin κατέγραφε μαζικές εξαγορές μεγέθους 5 έως 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Whalemap, οι εισροές σε μετρητά αυτής της τάξης, είναι φέτος μακριά από τις προηγούμενες κορυφώσεις τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τρέχουσα διόρθωση, πιθανότατα, θα είναι προσωρινή και ισοδύναμη με τις τυπικές διορθώσεις του BTC κατά τη διάρκεια ενός bull run.


«Προηγούμενες κορυφώσεις σημειώθηκαν όταν χιλιάδες συναλλαγές αξίας 5 έως 7 εκατομμυρίων δολαρίων, πλημμύριζαν το blockchain. Αληθινό FOMO», έγραψαν οι ερευνητές στις 25 Φεβρουαρίου. «Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τέτοιο FOMO για το BTC.»

πηγή: ANDREW THURMAN -27/02/2021 – https://cointelegraph.com/news/institutions-and-miners-accumulating-through-bitcoin-chop-whales-uncertain


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, 11527, Αθήνα
Web:www.medicaldent.gr
Fb:www.facebook.com/MedicalDentGreece 

SPATHARAKIS Aluminium Systems – Κουφώματα Αλουμινίου Europa
Νάξου 23, Πειραιάς
http://www.spatharakis.gr/
https://www.alumarket.gr/
https://www.facebook.com/afoispatharaki/
https://twitter.com/spatharakis
https://gr.pinterest.com/Afoispatharaki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.