Οι Αυστραλοί επενδυτές προτιμούν Crypto από χρυσό και ασήμι

Μια έρευνα για περισσότερους από 2000 Αυστραλούς επενδυτές διαπίστωσε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι δημοφιλέστερη επένδυση από το χρυσό και το ασήμι – αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να καλύψει τις μετοχές.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της BTC Markets τον Φεβρουάριο, διαπίστωσε ότι το 12,6% των Αυστραλών επενδυτών κατέχουν Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα, σε σύγκριση με το 12,1% που κατέχουν πολύτιμα μέταλλα.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή αγορά είναι μακράν η προτιμώμενη επιλογή για τους επενδυτές, με 63,6% να κατέχει άμεσα μετοχές και 28,8% να επενδύει είτε σε χρηματιστηριακά είτε σε διαχειριζόμενα κεφάλαια. Το ακίνητο είναι επίσης μια δημοφιλής επένδυση (25,8%), ενώ το 18,8% δήλωσε ότι επένδυσε σε «συλλεκτικά αντικείμενα».

Οι Αυστραλοί κρυπτο-επενδυτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο Bitcoin (83,2%) και το Ethereum (42%), ενώ ακολουθεί το Ripple με 28,5%, το Litecoin με 18% και το Bitcoin cash με 12%.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα πραγματοποίησαν την πρώτη τους επένδυση μετά την πτώση της αγοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19, τον Μάρτιο του 2020. Αυτή η έρευνα υποστηρίζεται κι από μια άλλη δημοσκόπηση, τον Οκτώβριο του 2020, η οποία αποκάλυψε ότι το 39% των ερωτηθέντων θεώρησαν το Bitcoin ελκυστικότερο, μετά την έναρξη της πανδημίας .

Παρά το γεγονός ότι πολλά κρυπτονομίσματα συγκεντρώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, το 51% των Αυστραλών επενδυτών δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να πουλήσουν το κρύπτο τους σύντομα, με το 31% να σκέφτεται να πουλήσει, μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια κράτησης. Από το 49% που θέλουν να πουλήσουν ή να πάρουν κέρδη, ένας στους πέντε επενδυτές σκοπεύει να επανεπενδύσει το κεφάλαιο σε κρύπτο.

Δημογραφικά, το μεγαλύτερο ποσοστό (36,3%) των Aυστραλών crypto επενδυτών στην έρευνα, ήταν ηλικίας μεταξύ 25-34 ετών, ακολουθούμενη από εκείνες μεταξύ 35-44 (30,1%). Οι άνδρες αντιπροσώπευαν το 63% όλων των επενδυτών κρύπτο και ένας στους τέσσερις έχει ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 δολαρίων.

Η Διευθύνων Σύμβουλος της BTC Markets, Caroline Bowler, σημείωσε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ηλικιωμένων Αυστραλών επενδύουν σε κρυπτογράφηση, με τους επενδυτές άνω των 60 ετών να έχουν διπλασιαστεί σε αριθμό τα τελευταία δύο χρόνια, αποτελώντας πλέον το 10% της πελατειακής βάσης:

«Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε δει μια μετάβαση από τους άνδρες ηλικίας 25-45 ετών σε μια πολύ ευρύτερη ηλικιακή ομάδα, ιδιαίτερα τους πρώην συνταξιούχους που ενδιαφέρονται να διαφοροποιήσουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο και να συμβαδίσουν με αυτήν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων «

Η έρευνα ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές και με άλλες δημοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τον Δεκέμβριο, η οποία διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους πέντε ενήλικες της Αυστραλίας κατείχε κρυπτονομίσματα το 2020.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/more-aussies-invest-in-cryptocurrency-than-in-gold-and-silver-survey


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Trezor wallets

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.i

PHARMACY 128
Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
e-mail: info@pharmacy128.gr
https://www.pharmacy128.gr/
LORD UNDERWEAR
Men, women, children underwear
e-mail: eshop@lord.gr
https://www.lord.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.