Τι λέει για το BTC η έκθεση της Citi που άλλαξε το κλίμα της αγοράς

Ο γίγαντας του διεθνούς τραπεζικού συστήματος με έδρα τις ΗΠΑ, η Citi, μόλις κυκλοφόρησε μια εν πολλοίς ευνοϊκή και αισιόδοξη έκθεση 107 σελίδων σχετικά με το Bitcoin (BTC), τα επιτεύγματά του και με το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια. Ορισμένοι άλλοι αναλυτές βέβαια, προβλέπουν «ένα σπιράλ θανάτου» για το BTC.
Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της έκθεσης της Citi, η οποία χθες υπήρξε, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, ο καταλύτης για τον περιορισμό της πτωτικής πορείας και την ανάκαμψη, τόσο του Bitcoin όσο και για το σύνολο της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Στην εν λόγω έκθεση της, από τη σειρά GPS, η Citi επεξεργάστηκε μέσω stress tests τρεις εξελίξεις για το Bitcoin:

 • «Η αυξανόμενη αποδοχή από τις επιχειρήσεις, η διαθεσιμότητα σε ΑΤΜ και οι υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρουν, δείχνουν ότι τα κρυπτονομίσματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη παρουσία στο mainstream κοινό και στην αγορά.»
 • «Καθώς τα crypto επιχειρηματικά μοντέλα ωριμάζουν και η θεσμική ζήτηση αυξάνεται, οι υπάρχουσες οντότητες αναβαθμίζουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους ενώ νεοεισερχόμενοι στον κλάδο εμφανίζονται για να παρέχουν βελτιωμένα δεδομένα και υπηρεσίες ανταλλακτηρίου, διαπραγμάτευσης και φύλαξης για θεσμικούς επενδυτές.»
 • «Καθώς η παγκόσμια εμβέλειά του συνεχίζει να επεκτείνεται, ο χωρίς σύνορα σχεδιασμός του Bitcoin καθώς και άλλα χαρακτηριστικά του, ενδέχεται να το καταστήσουν στο μέλλον ως το νόμισμα του διεθνούς εμπορίου»

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η αντίσταση που αντιμετώπισε το BTC στις πρώτες μέρες του «μπορεί τώρα να εξαφανίζεται».

«Το όραμα του Bitcoin ως μία δύναμη που θα μεταμορφώσει τον κόσμο, μπορεί να φαίνεται αυτονόητο μέσα σε λίγα ακόμη χρόνια. Το γεγονός ότι αυτή η πρόοδος έχει συμβεί σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο της δεκαετίας, καθιστά το Bitcoin αξιόλογο, ανεξάρτητα από το μέλλον του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.


Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, είναι ακόμη άγνωστο αν το BTC διατηρήσει τη θέση του και πόσο μακριά επεκτείνεται ο πιθανός μετασχηματισμός που έχει εμπνεύσει. Και στις δύο περιπτώσεις, «το ταξίδι του Bitcoin εισέρχεται σαφώς σε ένα νέο στάδιο.»

Εν τω μεταξύ, η έκθεση αναφέρει επίσης αρκετά από τα πιθανά εμπόδια στην πρόοδο του Bitcoin:

 • «Οι θεσμικοί επενδυτές να απογοητευτούν για την έλλειψη κεφαλαιακής απόδοσης λόγω του τρόπου χρήσης τόσο του Bitcoin όσο και άλλων κρυπτονομισμάτων».
 • «Το Bitcoin και τα άλλα altcoins, που διατηρούνται σε ψηφιακά πορτοφόλια, δεν έχουν εκδοθεί από κρατικές οντότητες και, ως εκ τούτου, δεν διαθέτουν τις προστασίες που διαθέτει συνήθως ένα νόμισμα.»
 • «Οι ανησυχίες για αθέμιτη ή παράνομη δραστηριότητα λόγω της ανώνυμης φύσης των συναλλαγών στη δημόσια blockchain, είναι ένα άλλο σημείο προβληματισμού για τους θεσμικούς συμμετέχοντες.»
 • «Το Tether δεν είναι πλήρως διαφανές και δεν επιτρέπει τον έλεγχο του αποθεματικού ασφάλειας.» (Μάθετε περισσότερα: Tether & Bitfinex Settle Probe NY AG, Αναμένετε περισσότερη διαφάνεια)
 • «Με τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στις εταιρείες τους και στα χαρτοφυλάκια των επενδύσεών τους, ο τομέας του ESG [Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση] που διαθέτει ήδη πολλούς θεσμικούς επενδυτές σε ηγετική θέση στο χώρο του , είναι ένα ζήτημα που ενδέχεται να εμποδίσει το ενδιαφέρον τους για το Bitcoin.
 • Η αυξημένη νομοθετική βεβαιότητα μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στην κρύπτο κοινότητα και να διασπάσει τη ρευστότητα, δηλαδή: «Πολλοί από τους πιο καινοτόμους και ταλαντούχους προγραμματιστές, μπορεί να επιλέξουν να αποσυρθούν από τις ήδη καθιερωμένες πλατφόρμες, αναπτύσσοντας (έργο με ) πιο εκτεταμένη εποπτεία και παρακολούθηση. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη διαίρεση της ρευστότητας στο σύστημα.»
 • «Άλλα κρυπτονομίσματα ενδέχεται να προσπεράσουν και να αντικαταστήσουν το bitcoin.»
 • «Το μακροοικονομικό περιβάλλον μπορεί να μετατοπιστεί και να απορροφήσει το θεσμικό ενδιαφέρον.»

Οι ανησυχίες που σχετίζονται με το ESG έχουν επίσης επισημανθεί από την BCA Research Inc., έναν ανεξάρτητο πάροχο παγκόσμιων επενδυτικών συμβουλών, έρευνας και επενδυτικής στρατηγικής, με έδρα τον Καναδά.
Σύμφωνα με αυτούς, τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κυβερνητικά funds είναι πιθανό να απομακρύνουν τις εταιρείες που συνδέονται με το Bitcoin, λόγω της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας στα δίκτυα υπολογιστών από τους κρυπτωρύχους, όπως ανέφερε το Bloomberg.

…Πολλές εταιρείες προσεταιρίστηκαν το Bitcoin για να συσχετιστούν με το τεχνολογικό μυστήριο του ψηφιακού νομίσματος. Καθώς τα κεφάλαια της ESG αρχίζουν να φεύγουν από το Bitcoin, η τιμή του θα ξεκινήσει μια πτωτική σπείρα. Μείνετε μακριά…, λέγεται ότι γράφει στην έκθεση ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της BCA, Peter Berezin.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin με την ανάκαμψη του μέσα σε μία νύχτα από την τελευταία ασταθή και πτωτική εβδομάδα, ροκάνισε τις απώλειές που είχε κατά τη διάρκειά της στο 17%. Σε διάστημα ενός μήνα πραγματοποίησε ράλι με άνοδο κατά 40% και σε περίοδο 12 μηνών κατά 460%.

πηγή:Linas Kmieliauskas – 01/03/2021- https://cryptonews.com/news/three-developments-for-bitcoin-according-to-citi-9384.htm?utm_source=vuukle&utm_medium=talk_of_town


Use crypto, accept crypto

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ.  231 085 0003
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

TATIANA STYLING STUDIO – Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση
Μουσών 71 &Πλούτωνος, Παλαιό Φάληρο
https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.